Op en top Feelgood!

Wilma de Korte 26 maart 2025
Koers naar jou ~ Janice Bakker

We ‘liggen’ op koers met onze blogtour, dus vandaag lees je hier mijn recensie.

In dit deel volgen we Nina, die samen met haar collega’s én hartsvriendinnen Amy en Sabine de wereld rondvliegt.
Met vriend Aram vliegt ze naar Bali, waar ze hopen te genieten van de betovering van het eiland en hun eerste vakantie samen.
Al snel blijkt dat alle clichés over deze ultieme relatietest waar zijn, vooral als Nina opeens oog in oog komt te staan met ex-vriend Jonas.

Nina twijfelt over de toekomst en haar relatie met Aram en beseft al snel dat ze hiervoor ook terug moet gaan naar het verleden….
Gelukkig zijn daar Amy, Sabine en buurvrouw Wiep die haar met raad en daad bijstaan.

Wat een heerlijke schrijfstijl heeft Janice!
Vanaf de eerste bladzijde “trekt” ze je mee in het verhaal en “swipe” je van de ene na de andere bladzijde.
Er is geen moment dat je aandacht verslapt, want je vliegt letterlijk van de ene na de andere scéne.
Romantiek, frustratie, verwondering, twijfel, vertrouwen en hilariteit, “Koers naar jou” heeft het allemaal.

Fantastisch waren de hilarische scènes en gedachtes van Nina, net als de apps in de appgroep “Flying Tigers” waarbij ik niet anders kon dan hardop schaterlachen.

Feelgood op en top, waarbij Janice op een luchtige manier ook herkenbare ‘strubbels’ uit het verleden een plek geeft.

De korte hoofdstukken zorgen voor vaart in het verhaal, waarbij je met de nodige plottwists veel te snel aan het einde van het verhaal komt.

Bijzonder knap van de schrijfster vind ik dat je geen moment het gevoel hebt dat je een kort verhaal leest en dat scènes vanwege het aantal pagina’s worden ingekort.

Janice Bakker had al bewezen bij de top van Nederlandse feelgoodschrijfsters te horen maar heeft zich met dit 2e deel echt overtroffen.

Chapeau!

Meer recensies van Wilma de Korte