Handen vol aarde én geluk!

Namens @lsuitgeverij mocht ik "Rozengeur en Regenwater" van Danielle van Helden lezen én wat een feest was dat!

Dit is het 1e deel in de serie 'Op de Volkstuin' en vertelt het verhaal van Romee, getrouwd met Thom en moeder van 3 kinderen.
Druk maar gezellig.... toch knaagt er iets aan Romee.
Het lijkt of zij en Thom steeds verder uit elkaar groeien, zelfs als ze als verrassing een volkstuin op het complex "de Groene Meander" cadeau krijgt.

Persoonlijke tegenslag zorgt ervoor dat Romee haar vertrouwen en eigenwaarde verliest.
Rust vindt ze in volkstuin nr. 64, maar hoe moet het verder als deze moet wijken voor een uitbreiding van de voetbalclub?
En wat betekent dit voor haar relatie met Thom?

Wat een geweldige cover!
Je hebt gelijk zin om in je rubberen laarzen naar het tuincomplex te gaan.

Vanaf de eerste bladzijde (welke moeder herkent zich niet in die zwembadscène?) zat ik in het verhaal.
Een verhaal wat me enerzijds aan het lachen maakte en anderzijds zorgde voor stille momenten waarin ik mij zo goed in Romee's twijfels en dilemma's kon inleven.

Danielle heeft gekozen voor een heerlijke setting en creëerde op het volkstuincomplex een groepje fijne en bijzondere personages, met als favoriet buurman Jan.
Naast planten en tuinkabouters staat hier behulpzaamheid, liefde, strijdlust én een gevoel van thuiskomen centraal.

Feelgood met de nodige diepgang, die het verhaal niet zwaar maar juist verrijkend maakt.
Mooi gedaan!

Een heerlijk boek wat je gelezen moet hebben.
Wedden dat je daarna anders over moestuinieren gaat denken ;-)

Ik kijk reikhalzend uit naar deel 2 "Vlinders en violen", die de serie compleet maakt.

Meer recensies van Wilma de Korte