Verrassende en fijne thriller!

Wilma de Korte Wilma de Korte
23 mrt 2024

Hoe leuk is het als je door een uitgever benaderd wordt voor een recensieboek van een voor jou 'onbekende' schrijver en je verrast wordt met een hele fijne thriller!

Dit overkwam mij met "Op Huwelijkse Voorwaarden".
Ik wist echt niet wat ik kon verwachten, maar al snel werd ik compleet meegenomen in het verhaal.

Het verhaal van de familie Ganzevoort, waarbij dochter Laetitia een bijzondere hoofdrol speelt. Vier huwelijken, vier verdwenen echtgenoten en nummer 5 maakt zijn entree.
Ook de beide broers spelen een dubieus spel als het familiebedrijf als dekmantel wordt gebruikt voor mensenhandel.
Veel verdenkingen en een gebrek aan bewijs zorgen ervoor dat neuroloog en misdaadonderzoeker Koch ten hulp wordt gevraagd.
Een lastige klus, vooral wanneer er een moord wordt gepleegd...

Aan de hand van korte hoofdstukken neemt de schrijver je op een fijne en 'relaxte' manier mee in het verhaal.
Het boek leest lekker weg en geeft zoveel spanning dat je verder wilt lezen en nieuwsgierig blijft naar de ontknoping.
Regelmatig word je, net als de politie, op het verkeerde been gezet.
Geen moment wordt het verhaal saai, mede doordat er verschillende verhaallijnen door elkaar lopen.
Met de uiteindelijke ontknoping, waarbij alles samenkomt, laat de schrijver je verrassen.

Misdaadonderzoeker Koch zag ik als een mix tussen Baantjer en Hercule Poirot. Leuk zo'n figuur die lekker tegendraads is, doet waar hij zin in heeft en de politie naar zijn hand weet te zetten.

"Op Huwelijkse Voorwaarden is het 10e boek van Peter J.L.M. Bernink. Hoewel het boek zelfstandig te lezen is, werden er regelmatig verwijzingen gedaan naar eerdere boeken.

Mede hierdoor, maar natuurlijk vooral door deze fijne en verrassende thriller heeft mijn "te lezen lijst" er weer 9 boeken bij!

Meer recensies van Wilma de Korte