Romantisch, spannend en tegelijkertijd zo'n wreed verhaal

wim 24 februari 2022
Toen ik aan dit boek begon wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Ik kende de schrijfster niet en had dus nog niets van haar gelezen. Het boek trok mijn aandacht vooral omwille van de titel. Ik wil nl. zelf ook ooit nog wel eens de Camino doen, maar dan met de fiets.
Terug naar het boek.
Het is een boek dat je bij momenten naar de keel grijpt. Al bij het begin waar je te lezen krijgt dat de man van Lotte zelfmoord pleegde op de Camino. Lotte is ervan overtuigd dat er meer aan de hand is en wil de Camino die haar man liep helemaal zelf afleggen. Ze wil op deze manier te weten komen wat haar man dreef tot deze ultieme daad.
Geleidelijk aan en met zowel de nodige spanning als romantiek kom je achter het verhaal van Emile en zijn kompanen. En dat verhaal is verschrikkelijk, maar toch krijg je op één of andere manier sympathie voor Emile.
De auteur slaagt erin om de ervaring van 'de Camino lopen' en een gruwelijke werkelijkheid die zich jaren geleden afspeelde te kneden tot een boek dat, wanneer je echt niets anders te doen hebt, in één ruk zou uitlezen.
Vlot geschreven, personages met diepgang, verwerking van historische feiten...het zit er allemaal in.
Zeker een aanrader!

Meer recensies van wim