Mooi vervolg
Recensie, de vlucht van de raaf, deel 2. Ierland is het einde, grschreven door Rein Menke en uitgegeven door bookscout.
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor een eerlijke recensie.
Dit tweede deel van het tweeluik vormt een sterk en waardig vervolg op het eerste. Het verhaal sluit naadloos aan en voelt als een natuurlijke voortzetting van Riks innerlijke en uiterlijke strijd. Waar in het eerste deel de basis werd gelegd voor zijn droom om gitaarheld te worden, zien we hem hier steeds wanhopiger proberen die droom vast te houden.
Zijn groeiende web van leugens en halve waarheden maakt het verhaal indringend en menselijk. De wroeging en onzekerheid die hem steeds verder in hun greep krijgen, zorgen voor een voelbare spanning: is dit werkelijk de weg die hij moet blijven volgen? De noodlottige gebeurtenis die hem uiteindelijk dwingt tot een cruciale keuze vormt een krachtig kantelpunt in het verhaal.
Wat dit tweede deel bijzonder maakt, is dat het rustiger en meer in balans aanvoelt dan het eerste. De verhaallijnen zijn beter op elkaar afgestemd, waardoor de emotionele ontwikkeling van Rik meer ruimte krijgt en sterker binnenkomt. Zijn vervreemding van zijn omgeving en de vraag of iemand hem nog wil vergezellen op zijn steeds donkerder wordende pad, geven het verhaal extra diepgang.
Al met al een mooi en overtuigend vervolg dat de thematiek van dromen, zelfbedrog en keuzes op een genuanceerde manier verder uitwerkt.
Mer veel plezier gelezen
4.5*
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor een eerlijke recensie.
Mer veel plezier gelezen
4.5*