Erg van genoten
Recensietijd: het vierde deel van de Valadin serie
De rebellen van Zeron, geschreven door Peter Verkerk
Met veel enthousiasme heb ik de drie eerdere delen gelezen: de kinderen van Zeron, de strijd om Carna en de krijgers van de Rode Gordel. Over deze drie boeken kan je de recensie ook teruglezen op mijn pagina Xanne s recensies.
Natuurlijk was ik benieuwd naar het vervolg.
Flap:
De koning van Zeron wordt afgezet en gevangen gezet. Valadin, Capelle, Fep en Sintowan proberen hem weer op de troon te krijgen. Maar die strijd is nog niet zo makkelijk. Een echte burgeroorlog zou bovendien honderden slachtoffers tot resultaat hebben en een toekomstige samenleving, waarbij verschillende bevolkingsgroepen samenleven, onmogelijk maken. Daarnaast blijkt al snel dat niet alle Litadars en Grandars slecht zijn. Daarom proberen onze helden op een vreedzame manier de strijd te winnen en dat valt nog niet mee, zeker niet als ze verraden worden. Dan wordt Valadin ook nog verliefd op de inmiddels getrouwde Elaine en begaat een verschrikkelijke en dodelijke vergissing.
Wat vond ik van dit boek?
Elk boek dat ik in handen krijg van Peter, wordt steeds weer een beetje beter. De ontwikkeling in zijn schrijven is echt geweldig.
Van dit boek heb ik onwijs genoten. Elke bladzijde was spannend. Je werd letterlijk in het verhaal getrokken. Ik wilde gewoon weten hoe dit zou aflopen.
Niet alleen de auteur maakt een reuze sprong qua ontwikkeling. Ook de kinderen ( eerste boek) hebben een mega ontwikkeling gemaakt, gedurende de reis door de boeken heen. Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe het 5de en 6de deel gaat zijn.
De rebellen van Zeron laat op het einde wat vragen en spanning achter. Het verhaal is netjes afgerond, maar toch wil je Valadin verder volgen op zijn pad, zijn ontwikkeling....
Dus Peter, wel opschieten hoor ...
Dit is de eerste van de 4 boeken die nu echt dik verdiend 5* krijgt.
Een boek om te genieten. Maar niet afzonderlijk te lezen.
De rebellen van Zeron, geschreven door Peter Verkerk
Natuurlijk was ik benieuwd naar het vervolg.
Flap:
Wat vond ik van dit boek?
Dus Peter, wel opschieten hoor ...
Dit is de eerste van de 4 boeken die nu echt dik verdiend 5* krijgt.
Een boek om te genieten. Maar niet afzonderlijk te lezen.