Geweldig leuk boek
Recensie tijd
De strijd om Carna, Peter Verkerk
Dit is het tweede deel van de Valadin-reeks.
Na het eerste deel, de kinderen van Zeron te hebben gelezen, was ik erg blij de daarop volgende delen ook te mogen recenseren.
Bedankt voor het vertrouwen.
Flap:
De kinderen uit het eerste deel worden volwassen en dat gaat gepaard met de eerste liefdesperikelen. Fep begint een onmogelijke relatie met een prinses, Capelle start een verhouding met de gevaarlijkste vrouw van Carna en Valadin zelf zet ook de eerste onhandige stappen in de liefde. Tegelijk wordt de situatie in Zeron steeds slechter, waardoor uiteindelijk zelfs Valadin verbannen wordt en Fep en zijn vrienden moeten vluchten.
Ondertussen barst er een hevige strijd om de troon van Carna uit. Een strijd die uiteindelijk eindigt in een verschrikkelijk bloedbad. En dan wachten ook nog de barbaren aan de grenzen om het koninkrijk binnen te vallen. Valadin en zijn vrienden moeten alles op alles zetten om te overleven. En moet Valadin niet ook nog iets bedenken om het kiesstelsel grondig te veranderen, zodat we eindelijk betere leiders krijgen?
Wat vond ik van het boek?
Niet alleen de kinderen van Zeron groeien, ook de auteur heeft een groei gemaakt met schrijven.
Het is een heerlijk boek om te lezen. Je groeit gedurende het eerste en tweede boek met de personages mee. Dit is erg goed uitgewerkt.
Bij dit boek krijg je een soort jeugd nostalgie over je heen. Denk aan Merlijn, ridders van de ronde tafel, de drie musketiers. Het is een soort jeugdroman die jongens en meisjes vanaf 12 jaar kunnen verslinden.
Aan de andere kant waar volwassenen van smullen, zich weer even kind kunnen voelen, zonder dat dit boek op enig moment kinderachtig overkomt.
Het is daadwerkelijk een geniet moment.
Ik ben erg benieuwd hoe Valadin, zich verder gaat ontwikkelen en hoe de auteur dit gaat oppakken.
Ik vind het een leuke serie en geef 4 *
De strijd om Carna, Peter Verkerk
Dit is het tweede deel van de Valadin-reeks.
Bedankt voor het vertrouwen.
Flap:
Wat vond ik van het boek?
Het is daadwerkelijk een geniet moment.
Ik vind het een leuke serie en geef 4 *