Loved it

xanne 26 januari 2026
Het 8ste deel van de Cormoran Strike serie heb ik uitgelezen. En het 9de boek van jaar 2026
The hallmarked man, geschreven door Robert Galbraith ( alias J.K.Rowling)
Ik heb het Engelse boek gelezen. Maar deze serie is ook vertaald. Ik adviseer deze op volgorde te lezen.
De boeken hebben de volgende volgorde:

Koekoeksjong - The cuckoo's calling
Zijderups - The silkworm
Het slechte pad - Career of evil
Witte dood - Lethal white
Kwaad bloed - Troubled blood
Inktzwart hart - The ink black heart
Stromend graf - The running grave
De gemerkte man - The hallmarked man

Waar gaat dit boek over?
Een zwaar verminkt lijk wordt ontdekt in de kluis van een zilverwinkel. In eerste instantie denkt de politie dat het lichaam dat van een veroordeelde crimineel is, maar niet iedereen is het met die theorie eens.

Decima Mullins roept de hulp in van privédetective Cormoran Strike en zijn zakenpartner Robin Ellacott. Ze is er namelijk zeker van dat het lichaam in de zilverkluis dat van haar plotseling verdwenen vriend is - de vader van haar pasgeboren baby.

Hoe dieper Strike en Robin in de zaak duiken, hoe ingewikkelder het wordt, al helemaal wanneer blijkt dat er nog meer mannen vermist worden die aan het profiel van het lichaam in de kluis zouden kunnen voldoen.

Wat vond ik van dit boek?
Geweldig. Kortweg gezegd.
Ik vind niet al de boeken van deze serie dezelfde kwaliteit hebben. Maar dit 8ste deel is het weer helemaal. Al eindigt dit boek echt op een rot stuk.
Ik wil het negende boek. Ik wil het nu.
Ik heb echt genoten, al was het op sommige stukken best wel weer langdradig. En het zijn natuurlijk dikke pillen.

Ik geef het boek 4.5*

Meer recensies van xanne