griezelverhalen maar niet alle verhalen zijn griezelig

Ylona Jaspers Ylona Jaspers
7 mrt 2023

Eeuwig Vuur is een verhalenbundel met griezelverhalen en het eerste verhaal Eeuwig Vuur en het laatste verhaal Oorlogsheld zijn de twee langste verhalen. Niet alle verhalen zijn echt griezelig, maar het ligt er ook aan hoe je het bekijkt. Zoals het verhaal Juf Attila de Hun vind ik zelf dat het meer bij Science Fiction hoort omdat het verhaal gaat over een buitenaardse wezen die bezit neemt van mensen. Maar aan de andere kant gebeuren in dat verhaal juist griezelige dingen. Lijkt me wel eng dat een buitenaards wezen bezit van je neemt en je bent er van bewust ook! De handen van Ollie vond ik helemaal geen griezelverhaal maar wel mooi. Hij heeft een bepaalde gave en kan mensen dingen laten zien die er niet zijn, eigenlijk soort hypnose. Het einde vond ik gewoon triest. Bruno vond ik ook geen griezelverhaal en ik kon eerst niet bevatten dat het over een pratende beer ging. Maar het verhaal is echt niet geschikt voor kinderen vanwege het geweld. Jonge Poesjes was ook geen griezelverhaal. Probeer daar niet teveel te verklappen maar vond het verhaal wel hard. Nacht van de Sneeuwstorm gaat over de toekomst dat er Inplaats mensen robots leven die niet in mensen geloven. Dat verhaal is op een gegeven moment wel griezelig. Het Gloren van de Dageraad is ook al geen griezelverhaal maar gaat over het geloof en het laatste verhaal Oorlogsheld is ook geen griezelverhaal. Maar omdat het niet allemaal griezelverhalen waren betekend niet dat ik het boek stom vind. De echte griezelverhalen die ik s’avonds las, kon ik bijna niet van slapen. Ik kan namelijk niet tegen griezelfilms en boeken voor het slapen gaan. En dat betekend dat die griezelverhalen goed zijn.

Meer recensies van Ylona Jaspers