Intrigerend, verrassend en bizar spannend!
Het kind in de golven’ van Michel Bussi ligt sinds vorige week in de boekhandels en ik zou zeggen: KOOP DIT BOEK als je zin hebt in een steengoede psychologische thriller! Dit was zonder twijfel het meest intrigerende, verrassende en bizar spannende verhaal dat ik totnutoe las dit jaar.
Eerst en vooral: ik ben normaal gezien niet zo van de thrillers, als in: ik lees voornamelijk fantasy, romans en literaire fictie. Maar nu overweeg ik serieus om meer (psychologische) thrillers te gaan lezen want ik heb me onwijs vermaakt tijdens het lezen van dit boek!
Het verhaal gaat over Maddi, een dokter die 10 jaar geleden haar zoon verloor. Tien jaar later keert ze terug naar hetzelfde strand waar haar kleine Esteban destijds verdronk en doet ze een ongelooflijke ontdekking: daar, in het zand, zit haar zoon! Al snel blijkt dat het gaat om Tom, die als twee druppels water op Esteban lijkt en toevallig daar op vakantie is, op exact hetzelfde strand waar Esteban in exact dezelfde zwemshort verdronk. Wat volgt is een emotionele rollercoaster waarbij Maddi Tom niet kan loslaten en hem volgt als hij na zijn vakantie samen met zijn moeder terug naar huis gaat. Is haar overleden zoon gereïncarneerd in Tom? Want hoe kan ze anders zoveel toevalligheden en gelijkenissen tussen Tom en Esteban verklaren?
Toeval, waanzin, verdriet en kwaad opzet passeren allemaal de revue in Maddi’s zoektocht naar de waarheid. Als lezer wordt je ondergedompeld in een piepklein Frans bergdorpje waar iedereen iedereen kent en alles ogenschijnlijk peis en vree is, totdat Maddi arriveert.
Door de vlotte schrijfstijl en doordat je afwisselend vanuit verschillende vertelperspectieven leest, vlieg je doorheen dit boek. Daarbij komt ook nog eens dat je als lezer steeds denkt te weten hoe het verhaal ineen zit, maar steeds opnieuw door steengoede plot twists en nieuwe onthullingen verrast wordt. Ik was oprecht compleet verrast door de plot van dit boek, heerlijk dus, want volgens mij is er niets vervelender bij dit genre dan dat je halverwege al geraden hebt hoe alles ineen zit. Echt een aanrader dus!
Dankjewel Standaard Uitgeverij voor dit recensie-exemplaar!
Dankjewel Standaard Uitgeverij voor dit recensie-exemplaar!