Deze novelle ademt strand en zomer!

Zomerkind 19 mei 2023
Ik vond het erg fijn om een verhaal te lezen over de onderbelichte rol van mantelzorger, iets wat voor heel veel mensen dagelijks de realiteit is.
De hectische combinatie van de zorg om haar gehandicapte broer, haar job als vertaler en de B&B, maakt dat Jasmijn het namelijk niet makkelijk heeft. En dan verschijnt Lucas…

Deze novelle las als een trein, was grappig en bevatte een aantal verrassende elementen.
Ik had soms wel het gevoel dat het tempo wat te hoog lag, maar het is natuurlijk niet ongewoon dat een novelle wat sneller verloopt. Anderzijds kan dit misschien ook wel deels toegeschreven worden aan het gestresste gevoel dat het hoofdpersonage doorheen het volledige verhaal heeft. Dit was zeker realistisch gezien de vele rollen waarin Jasmijn zich probeert te wurmen, maar daardoor was het voor mij ook niet echt een heel ontspannend boek om te lezen (maar dat kan ook wel gewoon aan mij liggen).

Dankjewel LS Amsterdam dat ik deze novelle mocht lezen en het zand tussen mijn tenen mocht voelen!

Meer recensies van Zomerkind