Het verleden van jou en mij
Vandaag ligt ‘Het verleden van jou en mij’ in de boekhandels en ik mocht deze aangrijpende roman op voorhand al lezen van uitgeverij Zomer & Keuning.
In dit eerste deel van de Elements-serie (dat overigens wel als een stand-alone te lezen is) maak je kennis met Tristan en Elizabeth, beiden getekend door een enorm verlies. Wat volgt is een emotionele rollercoaster, want hoe ga je verder met je leven als alles van je is afgenomen? Kun je elkaar vinden in elkaars duisternis?
Dit boek las echt ongelooflijk snel weg; ik las het op drie dagen uit (wat voor mij echt indrukwekkend snel is)! Brittainy Cherry heeft een enorm vlotte schrijfstijl en trekt je onmiddellijk mee in het verhaal. Ik hield meteen van Tristan en Elizabeth en waande me direct in hun wereld (en ja dit ging gepaard met waterige ogen en zelfs tranen). Minpuntje aan dit verhaal was dat de aantrekkingskracht tussen T&E in het begin onrealistisch snel ging voor mij, maar dit is iets wat ik wel vaker opmerk bij romance boeken. Ook was de plot wel voorspelbaar en vond ik dat er, hoewel de pacing in het midden helemaal goed zat, op het einde wel weer heel veel, heel snel bij elkaar kwam. Los van de pacing die voor mij dus niet helemaal spot on was en het feit dat de plot redelijk voorspelbaar was, was dit wel een boek dat thema’s zoals rouw, liefde en een tweede kans op geluk goed aanbracht. De auteur slaagt erin om je als lezer haast moeiteloos te raken. Sommige boeken draaien om de plot en sommige boeken laten je gewoon iets voelen. Dit is er zo eentje in die laatste categorie.
Dankjewel voor het recensie-exemplaar uitgeverij Zomer & Keuning!
Dankjewel voor het recensie-exemplaar uitgeverij Zomer & Keuning!