Advertentie

Het is geen nieuw gegeven dat ik een fan ben van de boeken van Corine Hartman. Als geen ander schrijft zij in een diverse stijl haar thrillers. De Vivaldi serie, Jessica Haider serie, de Nelleke de Winter serie en de serie rondom de IJsselmoorden. Allemaal anders maar allemaal fijne thrillers!

Nu een boek waaruit een nieuwe serie gaat volgen en wel rond het duo Faye en Steven te Bresser. Faye is een patiënte die lijdt aan borderline en woont in een inrichting waarvan haar vader de directeur en haar behandeld arts is. Knap hoe wordt beschreven wie Faye is, met een herkenbaar vleugje humor van Corine Hartman. Niet alleen wordt beschreven hoe Faye op speurtocht gaat naar Emilie, maar ook hoe ze omgaat met de afwezigheid van haar moeder. Simon te Bresser is rechercheur en ietwat teleurgesteld omdat hij niet verder kan en mag in een moord-/zelfmoordonderzoek. Als dan patiënte Emilie verdwijnt en blijkt zij een link heeft met zijn stopgezette onderzoek. Samen met Faye gaat hij door met zoeken naar Emilie. Dan blijkt dat zo te zijn dat een aantal mensen meer heeft te verbergen dan gedacht. Ook Faye doet een ontdekking waar zij niet goed raad mee weet.

Een bijzonder mooi geschreven boek. De personages uit de ‘familie’ van Faye komen gaan leven. Faye en Simon worstelen beiden op hun eigen manier met het leven. Uiteindelijk zijn ze samen sterk. Een mooi duo en ik ben nu al benieuwd naar het vervolg op dit boek.

Reacties op: Een duister pad tussen waan en waanzin.

43
Een duister pad - Corine Hartman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker