Advertentie
    Diana Mom Hebban Recensent

Al jaren zit Cocky van Dijk met haar neus in de boeken. Als beheerster van MagicTales.nl begeleidde ze de gelijknamige manuscriptenwedstrijd, georganiseerd door Cocky en uitgeverij Luitingh Fantasy. Nadat ze voor diverse wedstrijden gejureerd had, vond ze het toch tijd worden voor haar eigen boek. Spiegelgeest, deel 1 van de serie Drakenzieler, is het debuut van deze schrijfster.
Fenna weet het zeker, ze wil Drakenzieler worden. Thuis heeft ze geen fijn leven en de vlucht naar de Drakenburcht, waar ze een opleiding tot Drakenzieler kan krijgen, biedt haar veel kansen. Op de Drakenburcht bouwt Fenna een nieuw leven op. Ze wordt verliefd op Arlan en krijgt les van Meester Brann. Helaas is De Kring, een gezelschap dat draken uitmoordt, bezig om de zielen van de draken te stelen. Zielen die door de Drakenzielers overgebracht moeten worden naar de Moeder. Fenna en Meester Brann willen de diefstal van de drakenzielen stoppen. Alleen dan maakt Fenna een fout die haar fataal wordt.
Wanneer Fenna bij de Drakenburcht arriveert lijk je pal naast haar te staan. Het verhaal is zeer realistisch beschreven, waardoor je de gebeurtenissen zelf lijkt te ervaren. De aansprekende personages maken het dat je enorm meeleeft met het verhaal en dat het boek dus moeilijk aan de kant te leggen is. De hoofdstukken zijn goed gedoseerd en dat zorgt er ook voor dat je steeds denkt: ah, nog één hoofdstuk.
Het verhaal is uniek. De draken en mensen leven vriendschappelijk samen. De mensen, waarvan er een aantal Drakenzielers zijn, helpen dode draken naar het hiernamaals. De draken kunnen, wanneer de Drakenzieler in contact staat met hun ziel, boodschappen doorgeven. Het is tevens mogelijk dat de ziel van een draak in een mens terecht komt of andersom. Dat maakt het verhaal erg interessant en zorgt op bepaalde momenten voor een bijzondere en onverwachte plotwisseling.
Spiegelgeest is prettig en op een meeslepende manier geschreven. Het leest als een trein en laat zich niet makkelijk aan de kant leggen. Met haar 353 pagina’s lijkt het nog een aardige pil, maar na een dagje doorlezen, ben je er zo doorheen. Vooral de spanning, die vanaf de helft van het boek inzet, zorgt ervoor dat je blijft lezen. Je moet immers weten hoe het verder afloopt en of Fenna nog gered kan worden.
Het enige dat iets beter had gekund, was de eindredactie. Helaas komen er net iets te vaak spelfouten voorbij. Het verhaal lijdt er niet veel onder, toch zorgt het voor een onnodige onderbreking tijdens het lezen.

Spiegelgeest is een prima debuut. Het neemt je mee naar een nieuwe wereld en laat je kennismaken met een nieuwe manier van communiceren met draken. De jacht op De Kring en de strijd van Fenna laten je regelmatig op het puntje van je stoel zitten. Complimenten voor Cocky, die met Spiegelgeest een interessant en uniek stukje fantasie heeft geschreven.

Reacties op: Wat doe je als de draak in jou zit?

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders