Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een vakantie thriller

Liesbeth 13 mei 2019
Onlangs heb ik het boek “Penitenza” van Karin Kallenberg en Dimitri van Hove gelezen. Eerder had ik al hun debuut “B.B.” gelezen en ik was dan ook nieuwsgierig of dit tweede boek net zo spannend was.
In dit boek moest ik wel even inkomen, maar dat heb je soms.
Johan en Merel gaan naar Italië, omdat Johan daar in een kerk het schilderij “Penitenza” gaat restaureren.
Zij huren een appartement in Florella bij Daniël, een oud-klasgenoot van Merel.
Daniël is vooral op zijn eigen gewin uit en daarnaast een echte vrouwenversierder.
De spanning tussen Merel en Daniël hangt dan ook voelbaar in de lucht.
Johan is zich van dit alles niet bewust en stort zich op de restauratie.
Hij voelt zich niet op zijn gemak, omdat hij het restaureren op vervalsen vindt lijken. Dan gebeurt er een ongeluk en ook nog een moord, waar Johan de schuld van krijgt.
Hoe zal Merel zich opstellen?
Het einde vond ik verrassend.
Bij het vorige boek wilde ik ook graag weten waar de schrijvers je naar toe nemen. Ook hier wil je verder lezen.
Sterk is de wisseling van de karakters in het boek, misschien omdat er twee auteurs zijn.
Ook de kennis van Italië en de Italiaanse woorden maken het boek completer.
Een boek om mee te nemen op vakantie.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Liesbeth

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?