Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De herkenbare stress van een moeder

Sanne de Graaf 29 juli 2017 Hebban Recensent
Maribeth is getrouwd, en een werkende moeder van een vierjarige tweeling. Als superwoman probeert ze alle balletjes in de lucht te houden. Maar dan krijgt ze een hartinfact en uiteindelijk een dubbele bypass operatie. Ze mag na een week naar huis om thuis te herstellen, alleen eenmaal thuis denkt iedereen dat ze weer beter is en komen er weer allerlei klusjes bij haar terecht. Als haar moeder komt "helpen" en haar man Jason alleen maar aan het werk is, besluit ze haar gezin te ontvluchten. Ze gaat opzoek naar wie ze is en start een zoektocht naar haar biologische moeder.

Gayle Forman valt met de deur in huis. De spanning is gelijk goed opgevoerd doordat we Maribeth in een zeer stressvolle situatie ontmoeten; ze heeft een hartinfarct. De schrijfstijl van Forman iets anders dan anders, maar de lezer heeft geen tijd hier over te vallen. Met deze start heeft ze je gelijk volledig te pakken. En dan voert Forman gelijk weer een fantastisch kunstje uit; de ongebruikelijke en niet zo sympathieke actie van een moeder heeft ze zo beschreven dat je als lezer niets anders kunt dan de keuze van Maribeth begrijpen. Vanaf dat moment wil je alleen maar lezen hoe het met Maribeth en haar gezin zal aflopen.

De schrijfstijl van Forman heeft iets cynisch. Ze windt er geen doekjes om en heeft weinig woorden nodig om situaties te beschrijven. Het boek leest gemakkelijk en het is dan ook zo uit. Zonder te choqueren laat Gayle Forman zien welke rol moeders spelen in een gezin, maar vooral ook wat voor invloed de hedendaagse maatschappij heeft op een moeder. Ze veilt geen oordeel, ze laat niet diep voelen, maar ze laat zien en jou je eigen mening vormen. Voor een feelgoodboek bevat dit verhaal vrij weinig romantische scene's maar toch laat het je met een prettig gevoel achter.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Sanne de Graaf

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!