Advertentie

Nu de boeken van André Kuipers weer in het nieuws zijn dacht ik het is toch wel tijd om deze boeken te gaan lezen. Ze zijn zo populair momenteel dat de 2x 8 boeken die de bibliotheek heeft bijna allemaal uitgeleend zijn. Gelukkig kon ik nog net de delen bij twee verschillende bibliotheken vinden.

Deel één André het astronautje heeft André Kuipers oorspronkelijk geschreven om op een leuke manier contact te houden met zijn kinderen, terwijl hij in het ruimtecentrum aan het werk was. Omdat het verhaal zo leuk is en André Kuipers zo populair zijn de boeken door Natascha Stenvert van afbeeldingen voorzien. Door de populariteit van deel één is deel twee ook ontstaan André het astronautje gaat naar Mars.

In deel twee André het astronautje gaat naar Mars, wordt Kleine André samen met zijn vriendje Muis uitgenodigd door de ruimtewezens van Mars om te komen kaasfonduen. Dit keer neemt hij ook Valentina en Laika mee. Die ze ophalen in het ruimtestation. De afwisseling van waar en niet waar is wederom moeilijk voor sommige kinderen maar het geeft ook een grote lach op het gezicht. Met de vraag: “dat kan toch niet?”

De afbeeldingen van Natascha Stenvert zijn erg grappig en geven ruimte tot overleg met de kinderen. De tekeningen in combinatie met echte foto’s maakt het ook leerzaam.

De reverentie naar echte ruimte helden maakt het lezen ook voor de volwassenen onder ons erg leuk. Ook afstand en tijd krijgt zijn eigen plek.

Dit verhaal bevat behoorlijk veel onwaarheden bevoordeeld Kaas onder het rode zand oppervalk van Mars, krijgt dit boek maar ****.

Reacties op: Dat kan toch niet?

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders