Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Amnesty boekenmarkt 2023

op 02 juli 2023 door

Elke jaar vaste prik in mijn woonplaats: De Amnesty boekenmarkt. Boeken voor 2 euro per stuk en alles voor het goede doel. Mensen doneren boeken, andere mensen kopen die boeken en de opbrengst is voor Amnesty (win-win-win). Het hele gebeuren draait op vrijwilligers en daar heb ik me dit jaar bij aangesloten.

8ca27d122b456a461e123d73768d39a3.jpg

Het aansluiten bij de vrijwilligers is beter voor mijn boekenkast en ik heb een paar dozen boeken gedoneerd. (Ik heb wel al een minibieb, maar die vult zich bijna vanzelf). Maar toch is er weer wat bij gekomen in mijn boekenverzameling.

Dit jaar was ik voor het eerst verzamelpunt voor boeken. Zes weken lang kon men op maandag en woensdag dozen met boeken bij mij afgeven. En dat ging goed, de gang stond elke keer vol. Daarna alles de auto in om ze op dinsdag en donderdag naar het algemene verzamelpunt te brengen. Op een boek van Hendrik Groen na, is alles weggebracht! (wilskracht!) En vier dagen heb ik geholpen met het sorteren. (O wat gaat er dan veel moois door je handen....).

Afgelopen zaterdag was de boekenmarkt op het plein. Een vervoerder had alle pallets met dozen gebracht, de andere vrijwilligers hadden de kramen gevuld en de Amnestymarkt 2023 was een feit. Omdat ik pas om 11 uur was ingeroosterd, kon ik om 9 uur zelf even rondkijken. Dat leverde een mooie buit op:

Om 11 uur trok ik een Amnesty bodywarmer aan en trotseerde de buien die overtrokken. Gewapend met een mobiele pinautomaat stond ik mijn mannetje. Zolang het druk was, was het veilig. Maar toen het rustiger werd, liep ik steeds vaker tussen de dozen op de kramen om op te ruimen, dozen aan te vullen, lege dozen weg te halen en om boeken af te drogen. En toen ging het mis. Dat bezig zijn met die dozen vol boeken was namelijk een stuk minder veilig en zo plukte ik hier een daar nog een boek uit de voorraad en kreeg ik de ene tip naar de andere in mijn handen geschoven ("deze moet je lezen, echt prachtig!"). Tenslotte ging ik naar huis met:

Ik was vooral blij met het boek van Irving. Dat speelt nl een grote rol in het boek De bijzondere levens van Violette en stond sindsdien op mijn wensenlijstje en het is niet zo makkelijk te vinden. Ook met American gods (NL versie, maar nog uitvoering met Engelse titel) was ik erg blij. De laatste drie genoemde titels in het rijtje zijn de 'tips' die ik aangereikt kreeg (en wie ben ik dan om nee te zeggen).

Het was een heerlijke dag. Boekenmensen zijn geweldige mensen, ik heb zulke leuke gesprekken gehad met kopers. Allemaal blije mensen. Om drie uur was het afgelopen, maar toch werd er nog steeds geneusd in de boekendozen. Wij gingen opruimen en de restanten werden opgehaald voor een volgende boekverkoop in Wijk bij Duurstede (en dat was nog best veel).

De boekenmarkt was weer een groot succes. Ik ben benieuwd of het me deze keer lukt om mijn aanwinsten te lezen voor de volgende Amnesty boekenmarkt. Aangezien er nog boeken staan van twee jaar terug, heb ik daar niet veel vertrouwen in, maar de boeken zijn welkom om nog wat langer te blijven.

0e7f24a6193f6ee4c7333620849dfcf4.png

Kan jij ook zo genieten van het sneupen op een boekenmarkt?

 



Reacties op: Amnesty boekenmarkt 2023

Meer informatie

Gerelateerd