Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dit is Francisca’s Hebban

op 31 mei 2022 door

Dubbel feest, niet alleen Hebban bestaat 8 jaar maar volgens mijn administratie is dit mijn 100e blog, dat is natuurlijk ook een klein feestje waard! Als je al mijn blogs gaat tellen kom je zeker op meer uit, maar ik tel voor de losse blogs mijn maandblogs niet mee. Mijn keurige administratie heeft voor elk blog een eigen sub-folder in de hoofdfolder ‘Hebban en Boeken > Blogs’. Blog 01 was de terugblik op mijn Hebban Reading Challenge van 2018 en dit 100ste blog dus een terugblik op mijn fijne jaren tot nu toe hier op Hebban.

De redactie schreef een leuk blog waarbij ze diverse vragen over Hebban beantwoorden en ons lezers opriepen hetzelfde te doen. Hierbij dan mijn antwoorden! 

5a26b9e37e2c4b1753e83a078838f054.jpg

Waar en hoe begon Hebban voor jou?

Ik werd lid in september 2016, maar toen was ik nog niet meteen erg actief. Ik werd lid omdat ik van een vriendin steeds recensies op facebook van thrillers zag verschijnen en als ik dan de recensie ging lezen kwam ik op Hebban. Na het lezen van de recensie snuffelde ik regelmatig op de site. Om te reageren zag ik dat je een profiel nodig had. De vriendin in kwestie kende ik van Smulweb, daar was ik jarenlang heel actief met plaatsen van recepten, restaurant recensies en ook artikelen en als zij hier lid van Hebban was dan zat het wel goed dacht ik, en dus ik werd Hebban-lid.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Wat is voor jou de belangrijkste ontdekking geweest in acht jaar Hebban?

Het hebben van een eigen spot, of blog zoals ik het ook wel noem! Sinds december 2018 heb ik mijn spot 'Chick loves books', de naam is geïnspireerd op de naam van de kokende chicks: Chicks love food. Ja naast boeken ben ik ook nog steeds gek op koken en eten en ik wil met mijn spot mijn liefde voor boeken delen dus leek het me de perfecte naam. De goede kijker zal zien dat ik een tikfoutje heb gemaakt toen ik de naam aanmaakte, enkel zichtbaar in de url maar een kniesoor die daar op let!

De reden voor een eigen spot was de vele maandelijkse artikelen die ik zag langskomen met daarin de gelezen boeken van de afgelopen maand, dat leek mij ook leuk om te doen. Ik hield sinds 2018 al wel een Excel-sheet bij van de boeken die ik las, dit deed ik omdat ik dan een idee had hoeveel boeken ik las en dan een realistisch aantal kon invullen voor de Hebban Reading Challenge waar ik sinds 2019 aan mee doe.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Welk onderdeel of element van Hebban is bij jou het meest geliefd?

Dat zijn er meerdere, ik vind de cafés erg leuk, kletsen over boeken in een bepaald genre, oa over feelgood boeken in het Fabulous Feelgood Café en over thrillers in het Thriller Café.

Maar wat ik ook heel erg leuk vind zijn de leesclubs en buzz-boeken. Inmiddels heb ik er al met ruim 20 meegedaan. In een aantal gevallen sloot ik aan met mijn eigen exemplaar. In elk geval hou ik bij met welke leesclubs ik meedeed door deze boeken op een eigen virtuele boekenplank te zetten, zo vind ik ook snel weer de leesclub van het betreffende boek terug.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Welk verrassend boek, auteur of genre heb je leren kennen op Hebban?

Er zijn te veel boeken die mij leuk lijken, heb je mijn doorzakkende WIL-lijst wel eens bekeken?

Qua auteur is dat Sarah Morgan, dat was ook de eerste leesclub waar ik aan meedeed en sindsdien heb ik bijna al haar boeken wel gelezen.

Qua genre, absoluut non-fictie! Nooit geweten dat dit zo’n interessant en leuk genre is. Ik deed zelfs als niet vegetariër mee aan de leesclub van 'De Vegetarische slager'. Inmiddels heb ik al wel het een en ander aan producten van ze gegeten ook. Maar als ik moet kiezen dan heb ik liever een mooi gerecht met veel groentes dan een ag-tje met nep-vlees erbij.

De non-fictie leesclub, waarbij ik met een eigen exemplaar aansloot, en die me nog lang bijgebleven is, is die van 'Anne'. De weg waar Anne ooit fietste ken ik, heb er zelf ook wel gefietst. Ik heb vroeger zelfs redelijk vaak alleen door de bossen rondom Soest gefietst als ik weer eens met die leuke klasgenoot uit Zeist meefietste vanaf onze school in Amersfoort. Als moeder van een puber ben ik nu blij dat de mijne geen bos-fietsroutes kan nemen om met klasgenoten mee te fietsen maar dat de praktisch enige route langs een doorgaande weg is, gelukkig wel met vrij liggend fietspad! 3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Wat betekent Hebban voor jou?

Boekenvriendinnen! Ik heb al meerdere Hebbanisten in het wild mogen ontmoeten. Met het risico dat ik mensen vergeet begin ik niet aan een opsomming, maar een aantal ontmoette ik meermaals en ging ik ook mee naar leuke events. Met EllyK ging ik samen naar een avond waarop we vragen over Hebban beantwoorden en over de toekomst filosofeerden. Met diezelfde EllyK gingen Helma en ik naar Den Haag waar Renate zich bij ons aansloot om bij auteur Renée Olsthoorn de lancering van haar tweede feelgood boek ‘Josefiens zevende hemel’ te vieren. Marieke en nog een aantal anderen trof ik bij de uitreiking van de Hebban Debuutprijs 2019 tijdens de derde editie van Hebban Live bij Broese in Utrecht.

Ook woonde ik nog andere boekenevents, niet door Hebban georganiseerd bij, waarbij ik een aantal Hebbanisten trof. Ik nodigde ook ooit een auteur uit, die ik zonder Hebban niet had leren kennen, om mee te gaan naar een boeken event, natuurlijk zei ze ja!

Tijdens de Avond van het Spannende Boek aanstaande donderdag 9 juni ga ik weer een aantal Hebbanisten ontmoeten die ik enkel virtueel ken, daar heb ik heel veel zin in! 3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Wat zou je heel graag op Hebban terug willen zien?

Ik lees best veel Engelse boeken en zou het wel fijn vinden als je het Nederlandse boek, indien het er is, kon linken aan het Engelse boek en vice versa natuurlijk.

Wat ik ook handig zou vinden is als het mogelijk is bij je profiel je e-mailadres te kunnen tonen, net zoals je twitter, facebook, Instagram en website/blog. Nu heb ik dat wel ondervangen door in mijn blog waar ik buddyreads zoek mijn e-mail te plaatsen, maar dan moeten mensen wel toevallig net die blog aanklikken.

Maar eigenlijk ben ik verder een tevreden Hebbanist wat de mogelijkheden van Hebban aangaat.3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Wat heb je op Hebban nog niet gedaan en zou je in de toekomst wel willen doen?

Volgens mij heb ik alle functies die je kan gebruiken al wel eens gebruikt, ik voeg regelmatig boeken toe, ik schrijf dus artikelen op mijn spot, ik schrijf recensies, ik laat reacties achter bij mensen hun artikelen, met een +12568 voor commentaren denk ik dat ik behoorlijk aanwezig ben.

bb3fe357653582f5fcaf3a1322e3758b.jpg



Reacties op: Dit is Francisca’s Hebban

Meer informatie

Gerelateerd