Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las deze chick in december?

op 31 december 2019 door

December - Lees een boek dat dit jaar een 5*-recensie kreeg op Hebban. Je zou zeggen dat dat niet zo’n moeilijke challenge is. Nu las ik al een aantal boeken die een 5*-recensie kregen dus het werd even zoeken naar een boek wat me ten eerste aansprak en ten tweede wat ik al in mijn bezit had...

Deze maand gingen we ook met een gezellig groep feelgood dames naar de Meet & greet met Sophie Kinsella wat erg leuk was!

Ook voldeed ik aan bijna alles wat ik me had voorgenomen in mijn the end of the year booktag. Er blijft maar een boek liggen wat nog steeds niet gelezen is en dat is die mijnheer die cappuccino drinkt…

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg 

90) Recept voor geluk -  Saskia M.N. Oudshoorn

Een aardig boek over Liv die een eigen patisserie wil beginnen en alle ups en downs die ze tegenkomt. Ik las het in een buddyread met Marieke wat weer erg leuk was. Ik ging ook meten aan de bak tijdens het lezen van dit boek. Ik gaf het boek 3 sterren en mijn recensie lees je hier

 

91) Wintereiland - Jenny Colgan

Wat was het weer genieten van deze Jenny Colgan, het is winter op Mure en dan zijn de dagen dus kort en de avonden lang. Dat dat laatste niet altijd makkelijk is moge duidelijk zijn. Het einde van het boek is dusdanig dat ik me niet kan voorstellen dan Jenny geen vervolg zal schrijven! Ik gaf het boek 4 sterren.

 

92) Christmas Shopaholic - Sophie Kinsella

Nadat ik vorige maand als een speer de twee boeken van de Shopaholic serie die ik nog niet had gelezen las was het dan deze maand tijd voor het kerstboek. Ik kocht het boek in het Engels en wat was dit een topper. Een fijne feelgood waarbij die lieve Becky weer van alles meemaakt maar ook een groot hart heeft. Ik gaf het boek 5 sterren.

 

93) Sneeuw boven New York - Sarah Morgan

Het 6e deel in de veel liefs uit Manhattan serie, in dit laatste boek komt Harriet aan de man. Het is weer een echte Sarah Morgan in een fijne winterse kerstsetting, wat wil je nog meer?! Ik gaf het boek 4 sterren

 

94) Laura H. - Thomas Rueb

Het met een 5*-sterren recensie beoordeelde boek zodat ik mijn maand challenge af kan vinken. Nou dit was me het boek wel zeg. Wat een verhaal. Laura wordt door Thomas niet gespaard of mooier gemaakt, nee het is echt de naakte harde waarheid. Een zeer prettig te lezen boek en daarom is het ook zeer terecht dat Thomas Rueb met die boek de Hebban Debuutprijs van 2019 heeft gewonnen. Nadat ik het boek uit had keek ik op uitzending gemist de uitzending Mensen met M van 25 december waarin Laura samen met Duncan Laurence te gast was bij Margriet van der Linden. Ik ben blij dat het naar omstandigheden goed gaat met Laura. Ik gaf het boek 5 sterren.

 

95) Stewardess Hannah in Praag - Petra Kruijt

Na het boek over Laura kon ik maar aan een ding denken, even op reis met Hannah, ditmaal ging ze naar Praag en was zij de stewardess die iemand onder haar hoede nam. Ook dronk ze een macha met piloot Tim...! Haar volgende reis is naar Curaçao, ik kan niet wachten! Ik gaf het boek 4 sterren.

 

96) Christmas Lights - Jeske Meinema

Een zeer kort verhaal, wat je met een beetje smokkelen voor je Antarctica regio af zou kunnen strepen. Aangezien Arctica niet tussen de regio’s staat en Antarctica wel moet dat kunnen vind ik. Hoofdpersoon Sacha zit op een cruiseschip met haar hele familie en zij wil graag de aurora borealis, het noorderlicht, vastleggen. Ik gaf het boek 3 sterren.

 

97)  Jetlag - Jeske Meinema

Nog een kort verhaal van Jeske haar hand. Een ontmoeting op Schiphol leidt tot hopelijk iets meer. Ik gaf het boek 3 sterren.

 

98) Pippi Langkous Omnibus - Astrid Lindgren

Dit boek was ik in oktober al begonnen te lezen, elke avond een hoofdstuk was het plan, maar dat liep toch even anders. In november raakte ik het boek bijna niet aan, en dus moest ik deze maand toch nog best even een paar hoofdstukken lezen zodat ik het dan toch echt in 2019 uit zou hebben. Dat lukte dus gelukkig. Sommige verhalen waren, met mijn volwassen oog, toch niet echt om over naar huis te schrijven. De verhalen in het eerste boek van deze omnibus, dat is het boek waarop de alom bekende film ook is gebaseerd waren het leukste. De verhalen die zich ik Taka Tuka land afspelen vond ik soms wel erg ver gezocht. Toch was het leuk om Pippi nog eens te lezen. Ik gaf het boek 3 sterren.

 

99) A Christmas Playlist - Jeske Meinema

Met als basis bekende kerstliedjes schreef Jeske negen korte kerstverhalen. Het ene verhaal was net even wat leuker dan het andere maar al met al was het prima leesvoer voor deze laatste dagen van december. Ik gaf het boek 3 sterren.

 

100) Een Kostbaar Geschenk - Jacqueline Zirkzee

Speurend op Kobo was ik dit gratis boek eens tegengekomen en natuurlijk had ik het gedownload, gratis, dus ja! Het speelt zich af met kerst en is een heel erg kort verhaal, prima dus om vlot te lezen en daarmee mijn 100e boek te kunnen aftikken zo op deze laatste dag van het jaar.

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg 

De goede lezer zal zien dat Hebban aangeeft dat ik maar 98 boeken heb gelezen en geen 100, dat heeft ermee te maken dat ik één e-book zonder isbn nummer las en ik las een manuscript, aangezien deze laatste tzt als boek uitgeven zal worden nam ik ‘m voor mijn eigen telling samen met het boek zonder isbn nummer gewoon mee.

Totaal las ik in december ongeveer 2000 bladzijden.

Wat gaat 2020 mij brengen? In elk geval zal ik in januari een boek van Maeve Binchy lezen, samen met andere Hebbaners die zich aansluiten bij de meeleesmaand van Maeve Binchy.

Verderop in het jaar staat nog een samenlees project gepland, ik weet alleen echt niet meer in welke maand, ik weet enkel dat het met het boek ‘Knap voor een dik meisje’ van Tatjana Almuli is, dus ik hoop dat ik het nog ergens terug ga vinden.

En ja die uitpuilende boekenkast….voorlopig moet ik daar maar eens boeken uit gaan lezen. Ik heb mijzelf een mooie booksleeve cadeau gedaan met kerst dus mijn boeken kunnen nu netjes mee in mijn tas als ik naar mijn werk ga. Ik denk dat dit dus een goed voornemen voor 2020 is!

b86c9779985e0595fb8ad6960dc6fa5e.jpg

 



Reacties op: Wat las deze chick in december?

Meer informatie

Gerelateerd