Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las deze chick in Februari?

op 01 maart 2020 door

Februari, de maand van de klassiekers. Ik las er deze maand één, overigens las ik in januari ook al een Nederlandse klassieker. Dus er blijven nog steeds drie klassiekers open staan voor de rest van het jaar, dat moet hopelijk gaan lukken.

Wat las ik verder deze maand? Ideke en ik lazen samen ‘De jongens van Nickel’ en daar maakte ik een buddyread verslag van. Verder las ik drie boeken uit eigen kast, waarvan ik er een na lezing doorstuurde naar een mede Hebbanist.

74fb451d9cacd3147d82c3f6e29e274b.jpg

8) De westerse geisha - Chelsea Haywood

Ideke schreef in haar januari overzicht over dit boek wat zich in Tokyo afspeelt en ik bleek het ook op mijn e-reader te hebben staan. Ik las het e-book enkel in bed op mijn e-reader dus het ging niet zo hard. Om precies te zijn deed ik er een maand over. Maar tjonge wat een verhaal, tegen het einde dacht ik wel af en toe Chelsea, Chelsea denk toch eens na! Een absolute aanrader als je houdt van lezen over andere culturen en gebruiken. Ik gaf het boek 4 sterren.

 

9) Stewardess Hannah op Curaçao - Petra Kruijt

Weer een gezellig avontuur van stewardess Hannah op Curaçao. Weer erg leuk om te lezen. Nu ben ik erg benieuwd naar het laatste deel in deze serie. Ik gaf het boek 4 sterren.

 

10) De jongens van Nickel - Colson Whitehead

Zeer interessant boek, gebaseerd op waargebeurde feiten van een vergelijkbare school in Florida. Na het lezen van het boek heb ik de website die achterin door de auteur genoemd wordt opgezocht en een aantal verhalen gelezen van oud-scholieren. Vreselijk wat een praktijken werden er destijds toch gebezigd! Ik ben na het lezen van dit boek ook zeker van plan de andere boeken van deze auteur te lezen. Ik gaf het boek 4 sterren.

 

11) Koning van Katoren - Jan Terlouw

Een Nederlandse klassieker, het boek van de ‘Geef een boek cadeau’ actie van 2020, een boek van dus maar 2 euro. Dat kon ik dus niet laten lopen, temeer omdat ik het boek nog nooit gelezen had en ik binnenkort naar de gelijknamige musical ga met mijn dochter. Leuk verhaal prettig geschreven en ik zal zeker nog wat andere boeken van Jan Terlouw gaan lezen. Ik gaf het boek 4 sterren.

 

12) Halsoverkop - Aline van Wijnen

Mijn kennismaking met Aline haar boeken. Prettig leesbaar boek, leuk verhaal ook, Aline schrijft de dingen zo heerlijk als ze kunnen zijn en daardoor zit je soms met een grote glimlach te lezen. Met dit verhaal won ze de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en het tijdschrift Vriendin. Het boek gaat over de single dertiger Nicole die haar tijd het liefst doorbrengt met Dan, Dave en Paulo (Brown, Eggers en Coelho dus, in papieren vorm). Ze slaagt er echter niet in om een leuke man van vlees en bloed te vinden. Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten... met een boek in zijn handen. Halsoverkop is een heerlijke feelgoodroman en ik heb genoten van mijn kennismaking met Aline haar boeken. Ik gaf het boek 4 sterren en ik ben erg benieuwd wat Amarins van het boek vindt.

 

13) Wedervaring - Bodo Kirchhoff

Dit boek kreeg ik vorig jaar van de boekhandel waar ik de Hebban MeetUp bijwoonde. Aangezien ik zoveel mogelijk boeken uit eigen kast wil lezen en deze niet zo heel erg dik was pakte ik dit boek. Het verhaal an sich vond ik wel aardig, maar ik miste het gebruik van leestekens, werd deze zin nu gezegd of gedacht? Soms was dat wel duidelijk maar soms ook niet. Toch was mijn irritatie niet zo groot dat ik het boek aan de kant heb gelegd, nee ik wilde weten waar deze roadtrip heen leidde. Ik gaf het boek 3 sterren en heb het geparkeerd op mijn ‘Wat mag de kast uit?!’ boekenplank.

 

14) Een van de drie boeken die ik mag lezen voor de Hebban Thrillerprijs 2020

Hier mag ik dus nog niets over zeggen helaas….

 

15) Daar waar de rivierkreeften zingen - Delia Owens

Naast dat ik mag meelezen voor de Hebban Thrillerjury mag ik ook dit boek buzzen. Na het lezen van de eerste twee hoofdstukken op Hebban was ik erg benieuwd naar het vervolg. Ik heb het boek nog niet uit dus dit boek krijgt dan ook wederom een plekje op mijn overzicht van Maart.

74fb451d9cacd3147d82c3f6e29e274b.jpg 

Totaal las ik in februari ongeveer 1800 bladzijden, ongeveer gelijk aan de hoeveelheid van januari dus en dat terwijl deze maand toch twee dagen minder heeft.

Wat gaat maart mij brengen? Ik ga een buddyread met Amarins doen, we lezen samen het boek ‘De verloren vader’ van Diney Costeloe. Verder moet ik natuurlijk mijn buzzboek uitlezen en heb ik nog twee thrillers te lezen voor de Hebban Thrillerjury, vervelen in maart zal ik me dan ook niet.

b86c9779985e0595fb8ad6960dc6fa5e.jpg

 



Reacties op: Wat las deze chick in Februari?

Meer informatie

Gerelateerd