Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Challenge: Lees elke maand 1 niet uitgelezen boek #weluit

op 28 november 2018 door

Voor 2018 heb ik één persoonlijke challenge: elke maand één niet uitgelezen boek alsnog wel uit te lezen.

Best een uitdaging, want die boeken zijn niet voor niets blijven liggen.

UPDATE november 2018: Resultaat challenge: Niet gelukt, slechts 4 van de 12 uitgelezen.

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

December 2018 en Jaar 2019

Ik ga geen boek voor de #leesdatboeknueindelijkeensuit Challenge meer lezen, maar gewoon eigen keus boeken. De challenge is gesneuveld. Volgend jaar dus ook geen herhaling, maar mocht ik per ongeluk toch nog een niet uitgelezen boek wel uitlezen, dan maak ik daar gewoon een nieuw blogje van.

Juni, juli, augustus, september, oktober, november 2018

27-11-2018
Het was werkelijk een heel leuk idee, maar de uitvoering bleek een ramp. Sinds mei had ik zoveel leesafspraken dat het boek Zilveren zicht bleef liggen. En als er dan zoveel tijd tussen zit, dan is de nood om het voor de derde keer op te pakken niet meer zo groot. Toch had ik deze maand eindelijk weer een boek uit op de reader en besloot ik voor het slapen gaan toch nog eenmaal verder te lezen.

Ik begreep gelijk weer waarom het was blijven liggen. Het boek krijgt een politiek tintje, er zijn zoveel personages en locaties dat het overzicht weg is, en het verrassende van de eerste twee boeken bleef uit. Maar het boek kreeg toch weer wat meer vaart, er kwam nog een bloederig opstootje en daarna was het ineens uit. Geen topper dus, maar het boek lijkt een kantelpunt te zijn voor de serie. Zo ben ik toch nieuwsgierig naar deel 3.

En wat ga ik nu doen? Toch nog 1 niet uitgelezen boek wel uitlezen? Misschien. De stapel niet uitgelezen boeken staat me boos aan te kijken, maar dat helpt niet. De boeken hebben geen prioriteit. 

Ik denk dat deze challenge niet heeft gebracht wat ik hoopte en sluit het daarom maar onafgemaakt af.

Mei 2018

En zo ga ik in mei verder met boek 4, Zilveren zicht van Anne Bishop

April 2018

Boek nummer 4: Zilveren zicht van Anne Bishop. Een derde deel uit mijn guilty pleasure serie "De anderen". Heerlijke fantasy waarbij dieren menselijke gedaantes aan kunnen nemen. Ze hebben hun eigen plek om te wonen, maar de relatie met de mens is niet best. De mensen willen af van de Anderen, maar zij zijn vele malen sterker.

Waarom dan toch niet uitgelezen? Deze keer puur tijdsgebrek. Andere boeken gingen voor en het boek belandde in de kast en werd vergeten. Voor deze maand was het lastig kiezen, want er liggen veel boeken klaar en Zilveren zicht is geen dunnetje. Toch pak ik deze maand dit boek op. Eigenlijk wel heel veel zin in, alleen te weinig tijd...

10-4-2018: start met lezen.

30-4-2018: Challenge mislukt. Ik had er gewoon geen tijd voor. Er waren zoveel andere dingen (lees: boeken) die voor gingen. En dan moet er ook nog gewerkt worden, boodschappen moesten worden gedaan, huishouden, taxi spelen voor de inwonende pubers enz enz enz. Kortom veel smoezen, maar feit is dat ik mijn challenge voor deze maand niet heb gehaald.

Het boek schuift door naar mei.

Maart 2018

Boek nummer 3: Carve the Mark van Veronica Roth. Ik begon er in te lezen op vakantie, maar las niet verder dan hoofdstuk 1.

Deze maand heb ik veel boeken om te lezen, dus om ook nog een boek op te pakken wat ik eerder niet uit las staat niet bovenaan mijn prioriteiten lijstje. Gelukkig brengt Bookchoice me de oplossing. Deze maand in het abonnement en dus kan ik het boek luisteren en kan daar indien nodig de hele maand over doen!

1 maart: Start met luisteren van Carve the Mark

update: 19-3-2018. Het is uit en het heeft best lang geduurd. Ook niet zo heel raar, want het hele luisterboek ik bijna 15 uur. Maar het is gelukt. Het ging niet heel makkelijk, want een fantasy boek heeft vreemde namen voor zo'n beetje alles. Ook vond ik het verhaal niet zo geweldig. Het is YA en meestal vind ik dat wel leuk, maar dit verhaal wilde niet zo boeien. De personages konden me niet boeien en overtuigen. Ook het einde vond ik vervelend. Geen echt einde (logisch, er komt nog een deel 2), maar er werden wel heel veel feiten ondersteboven gegooid waar een deel 2 fijn mee verder kan.

Het #leesdatboeknueindelijkeensuit blog staat ook online.

Februari 2018

Na het succes van januari waarin ik Ik ben Pelgrim #weluit heb gelezen, heb ik voor februari opnieuw gekozen voor een boek waarin ik tot de helft ben gekomen. Deze keer geen hype, maar een redelijk onbekend boek. De wetenschap van Tara.

Een apart verhaal over een man (nils) die een verzoek krijgt om een kennis na zijn dood naar zijn geboortegrond terug te brengen. Hij weet alleen niet waar dat is. Met als gevolg een road trip door Europa, op zoek naar mensen die hem hebben gekend.

Waarom het boek is blijven liggen? Geen idee, want het las best vlot, het was ook interessant. Maar kennelijk boeide het toch net niet genoeg om het weer op te pakken toen het eenmaal was vervangen door een ander boek.

Dus 1 feb: Start De wetenschap van Tara

Update 17-2-2018
Eindelijk de tijd gevonden (en de zin) om dit boek op te pakken en uit te lezen. Het is best bijzonder doordat een verhaal zowel in chronologische volgorde, alswel in omgekeerde volgorde wordt verteld. Toch mist er net die spanning die ervoor zorgt dat je geboeid blijft tot het einde. Korte hoofdstukken zorgen er echter voor dat het snel leest.

Het boek is uit. zie deze blog

Januari 2018

Voor januari staat er op de planning: Ik ben Pelgrim, hype of succesboek?
Wat was er veel over te doen. Zoveel lezers en zoveel positieve berichten. Wat kon ik anders dan me ook aan dat boek wagen? Dus ebook gekocht en aan het lezen. Maar man o man wat had ik moeite met het begin, verschillende verhaallijnen waar ik geen kop of staart aan kon ontdekken, wie was nu wie en wat had nu met wat te maken?

Het was best spannend, maar op een of andere manier was ik niet geboeid genoeg om het uit te lezen, en toen kwam er een ander boek en nog één, en de Pegrim raakte op de achtergrond.

Met de #Nationale uitleesweek in december 2017 kwam dit boek weer boven drijven, en ook bij categorieen van de nieuwe reading challenge, en in blogs. En toen ik ook nog werd gewezen op een leesclub van We Love Crime was er eigenlijk geen enkele reden meer om dit boek nog langer te laten liggen.

Ik ben Pelgrim: maak je klaar, we gaan beginnen!

update: Boek is #weluit. zie blog



Reacties op: Challenge: Lees elke maand 1 niet uitgelezen boek #weluit

Meer informatie

Gerelateerd