Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Creatief met Categorieën week 15 en 16

op 24 april 2018 door

Eindelijk werd het lente en zonnig. De tuin vulde zich met kleurige tulpen, narcissen en andere bloemetjes en ik heb het eerste boek alweer uitgelezen terwijl ik buiten zat. Wat wil je nog meer? Nou nog meer boeken uitlezen dus, het bleef weer niet bij 1, maar ik verhuisde weer een leuke stapel van Nog te lezen, naar Uit gelezen. (en haalde bij de kringloop weer een stapeltje om mijn Nog te lezen bij te vullen).

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Wat las ik de afgelopen 2 weken uit

(61) Verloren tijd - Marja Visscher

Het eerste deel van een trilogie over een boerderij in Putterhoek. Een streek roman gebaseerd op verhalen van de oorspronkelijke bewoner van de boerderij.
Lekker om te lezen, vooral de dialogen zijn passend bij die periode en de sfeer van het boek neemt je helemaal mee naar die tijd.

  • #24 Een historische roman

(62)?

Wederom een vraagteken. Het tweede luisterboek voor de jury van de week van het luisterboek. Wat een vreselijk boek om te luisteren, ik was zo blij dat die uit was.

(63) Ingelijfd - Piet Allersma 

Een boekenbloggerklus met een bizar verhaal over een man die na een coma ontwaakt in een ander lichaam. Het is een debuut, met een goed uitgewerkt absurdistisch verhaal. Met plezier gelezen. Mijn blog vind je hier.

  • 2 Nederlands debuut
  • 16 Boek uit 2018
  • 32 Een What-if boek

(64) 25 gram geluk -  Massimo Vacchetta

Een boekje waar ik een artikel over las en wat me direct zo aansprak dat ik het reserveerde bij de bieb. Het duurde lang voordat het kwam, maar het was de moeite waard. Het is het verhaal van dierenarts Massimo die de zorg krijgt over een egeltje Ninnaa. Hij wordt zo verliefd op haar, dat het niet bij het ene egeltje blijft. Hij besluit om een egeltjes opvang te starten. Vele egeltjes komen en gaan. Het is een mooi en hartverwarmend verhaal, met hele schattige foto's van de vele egeltjes.

  • 17 In een avond uit
  • 27 Een waargebeurd verhaal
  • 28 Boek door meerdere auteurs
  • 46 Een beestachtig boek

(65) Schildpadden tot in het oneindige - John Green

Een luisterboek over een meisje met een dwangneurose, het belang van vriendschap en het maken van keuzes. Echt YA, mooi voorgelezen, leuk verhaal.

  • 25 Diversiteit

(66) Reken maar  - Suzanne Peters

Een boek van Suzanne Peters dat ik graag wilde lezen en tegenkwam in de bieb. Een verhaal over een jonge Surinaamse vrouw, die een vriendschap aangaat met haar nieuwe buurman. Deze buurman heeft echter een probleem, hij heeft een dwangneurose die zich grotendeels uit in cijfers. Maar de aantrekkingskracht tussen de personen is groot, gaan ze het samen redden?
Een thema dat goed is verwerkt in een luchtige roman die lekker leest.

  • 25 Diversiteit

(67) Gedichten van de broer van Roos - Tim Hofman

Een gedichten bundel die slim is gepromoot, iedereen heeft er weleens van gehoord. Toen de kans zich aandeed om het te luisteren heb ik me de gedichtjes laten voorlezen door Tim Hofman zelf. Leuk, maar het gaat snel. Als je zelf leest kan je even snel terug lezen of herlezen, dat gaat in een luisterboek niet zo goed. Ook de gedichtjes die het moeten hebben van het visuele effect komen minder goed toe hun recht, ook al legt Tim zo goed als mogelijk is hoe het in elkaar steekt. Beste optie: boekje bij de hand en dan laten voorlezen door Tim Hofman.

  • 3 Boek van een BN-er
  • 17 In een avond uit

(68) Nu even niet - Marian Keyes

Een lekkere dikke feelgoodroman, geen zoetsappig verhaal, maar een gedegen roman met een hoop verwikkelingen en vol humor. Meer dan 600 pagina's en al lezende tikken ze zo weg. Heerlijk boek.

  • 1 Een dik boek
  • 16 Boek uit 2018
  • 45 Boek dat speelt in meerdere tijden

(69) De dag van de doden  - Nicci French

Het laatste (achtste) deel uit de serie over Frieda Klein waar ik erg naar uit keek. Ik heb het als luisterboek geluisterd en vond het opnieuw heerlijk. Het verhaal laat alle personages uit de afgelopen deel nog een keer de revue passeren, Frieda is op haar best en het verhaal sluit mooi af. Jammer dat het klaar is, maar het einde was mooi.

  • 16 Boek uit 2018
  • 28 Boek van meerdere auteurs

(70) Poirot speelt bridge - Agatha Christie

Door een blog over Agatha Christie's poirot kwam Lieke uit op een blog van mij over Poirot en via de reacties was het idee voor een buddy read geboren.  Beide hadden we deze eerder gelezen en beide vonden we deze niet zo geweldig, maar waarom toch niet? We namen de proef op de som en gingen lezen en maakten er een buddy verslag van.

  • 11 Een boek van 10 jaar of ouder
  • 34 Een boek met een naam in de titel

(71) Onweerstaanbaar - Susan Mallery
(72) Een kweste van chemie - Susan Mallery

Deel twee en drie van een culinaire feelgood serie. Heerlijk om te lezen, vol liefde en drama. De blog over de serie staat online bij de Feelgood Club.

(73) Sterkarm! de handdruk - Susan Price

Gelezen als een genre melange uitdaging met Yvette, maar het wordt een blog in het kader van Lees eens wat anders in april.

  • 11 Boek van 10 jaar of ouder
  • 32 Een What-if boek
  • 44 Een genre dat ik nooit lees

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Zo, mijn lijstje is weer bijgewerkt. Wat was het heerlijk lezen en luisteren. En er ligt weer heel veel heerlijks op me te wachten!



Reacties op: Creatief met Categorieën week 15 en 16

Meer informatie

Gerelateerd