Creatief met Categorieën week 43 en 44

op 05 november 2018 door

Het was herfstvakantie en ik werkte niet, toch was het drukker dan ooit. Dagje naar het museum Valkenhof in Nijmegen, shoppen met dochter in Utrecht, kapper, boekpresentatie, film.... nu maar weer even bijkomen.
Gelukkig had ik toch nog genoeg tijd over om te lezen en te luisteren.

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Wat las en luisterde ik uit deze twee weken

(203) Het land van de zon  - Machteld Kruijssen

Soms ben ik een enorme mazzelaar. Sinds ik ben begonnen als coördinator van leesclubs, heb ik al hele mooie en bijzondere boeken mogen lezen en leuke leesclubs mogen begeleiden. En deze was ook weer erg leuk, een historische roman vol liefde en avontuur, je kan me niet blijer maken. Dat het boek uiteindelijk niet helemaal aan mijn verwachtigen voldeet neem ik daarbij voor lief. Ik heb het toch met veel plezier gelezen en de leesclub loopt nog.

 • 5 Hall of fame (leesclubboek 2018)
 • 16 Boek uit 2018
 • 24 Historische roman
 • 25 Diversiteit

(204) Het is ingewikkeld  - Kaat de Kock

Roep groepsread en ik sta vooraan. Maar deze keer had ik nog een stapel liggen waar ik tegen op keek en gaf me op als reserve. Maar ook reserve spelers moeten soms aan de bak en zo lag er een knalroze exemplaar op de mat. Het lezen was geen straf, ik schoot door de eerste 100 bladzijdes heen. Het was grappig en origineel. De rest van het boek las even makkelijk, maar het verrassende van het begin was ervan af. En het plot leek een hoop op iets wat ik onlangs ook in een ander boek las en dat vond ik jammer. Maar ja met zoveel boeken kan dat eens voorkomen. Toch met plezier gelezen.

 • 16 Boek uit 2018
 • 30 Grappig boek

(205) Bergen bloedt - diverse auteurs

En toen lag ik in bed en realiseerde me dat mijn ereader en mijn tablet beide nog beneden lagen. Ik greep wild om me heen en vond een klein boekje met spannende korte verhalen. Daar heb ik een paar avonden achter elkaar wat uit gelezen. Het is een uitgave uit 2011 met 'nieuw' schrijftalent. De rode draad in alle verhalen is dat het zich afspeelde in Bergen. Het nadeel van korte verhalen is dat het best moeilijk is om snel een spannend verhaal neer te zetten en uit te werken. Ik was dan ook niet onderste boven van alle verhalen, maar toch was het lekker om te lezen. Nachtmerries heb ik er niet aan over gehouden.

 • 22 Boek met korte verhalen

(206) Beestenboel  - Dirk Draulans

Een Non fictie boek voor een Hebban recensie. 100 Columns die eerder zijn gepuliceerd in het Vlaamse magazine Knacks. 100 Verhaaltjes over dieren, al dan niet bekend en in meer of mindere mate zichtbaar voor de mens. Onderhoudend interessant en heel af en toe een beetje grappig.

 • 16 Boek uit 2018
 • 22 Korte verhalen
 • 46 Beestachtig

(207) Breng me terug - BA Paris

Een luisterboek van Bookchoice. Haar eerste boek was beklemmend en ik begon vol goede moed aan deze. Al gelijk was ik in de war, door de vrouwelijke voorlezer dacht ik dat de ik-persoon een vrouw was (wel prima gedaan door Hymke de Vries). Maar nee, hij is Finn en heeft een nogal kort lontje. Hij is ook gelijk een zeer onbetrouwbare verteller. In het tweede deel komt er een nieuw ik-persoon bij, met eigen hoofdstukken en dat is wel een vrouw. Het verhaal zelf was in het begin nog wel mysterieus, maar ook erg langdradig. Daarbij voorspelbaar. Halverwege had ik al in de gaten wat eraan de hand was. Helaas geen succes.

(208) Maalstroom - Anja Maas

Een boek voor een boekenblogklus, want dat vind ik ook nog steeds erg leuk om te doen. De ene keer valt het beter uit dan de andere keer, maar dit was weer succesvol. Een thriller debuut over een moeder waarvan het dochtertje twee jaar geleden is verdwenen. Nu lijkt het erop dat ze gek aan het worden is, kunffels van haar dochter verschijnen en andere verdwijnen en het stemmetje van haar dochtertje klinkt door het huis. En zijn de mensen om haar heen vriend of vijand? Mysterieus, vlot geschreven en spannend tot het einde.

 • 16 Boek uit 2018
 • 32 What if

(209) Bevrijding - Elizabeth Jane Howard

Deel vier van de Cazalet kronieken. De vierde feuilleton leesclub en opnieuw een feestje van vijf weken. Minder hoog soap gehalte dan deel drie en veel afrondingen van verhaallijnen, maar toch wat open eindes. Hopende op ook de vertaling van het vijfde deel, dat 20 jaar na deel vier is geschreven.

 • 1 Dik boek
 • 5 Hall of Fame (leesclubboek 2018)
 • 16 Boek uit 2018
 • 24 Historische roman

(210) En weg was haar neus - Robbert-Jan Henkes

Een poezie bundel! Poëzie is niet mijn ding, maar deze bundel was anders. Ik mocht hem ontvangen voor een Hebban recensie.  Het was  een bundel met de meest elementaire poezie die er bestaat, de Engelse nursery rhymes. Robbert-Jan Henkes maakte een selectie uit het Oxford book of nyrsery rhymes, en vertaalde ze naar het Nederlands. Beide versies staan in het boek, naast elkaar. Achterin is het boek aangevuld met verklaringen van de versjes, andere gevonden versies en onderzoeken naar herkomst. Superleuk, wie had gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen over een poëzie bundel.

 • 16 Boek uit 2018

(211) Het familiefeest - Robyn Carr

Een verzoekje bij Feelgood: Of we het nieuwste boek van Robyn Carr wilden lezen? Ja hoor, altijd leuk.
Tijdens het lezen viel me al snel oo dat het op een bekende plek afspeelde en dat ik personages herkende. En ja hoor, het blijkt het derde deel van de Sullivan’s crossing serie. Het eerste deel las ik samen met Karin voor een buddyread, dus dit vond ik best leuk. Een fijne roman, met plezier gelezen.

 • 16 Boek uit 2018

(212) Lekker Fout - Marijke van den Elsen

Een boek voor een Hebban recensie. Mijn eerste indruk was niet zo geweldig. De cover en de korte samenvatting geven niet de juiste indruk. Het leek een chicklit, waarbij de hoofdpersoon helemaal los zou gaan en dus lekker fout bezig was. De werkelijke inhoud was juist verrassend anders. Brave Kim werkt bij een bedrijf waar alles heel netjes lijkt te zijn, maar haar baas heeft een geheime agenda. Ongewild wordt ze betrokken bij het ontmaskeren van haar baas en nog een heleboel meer. Het is vlot, scherp, grappig, spannend en er hangt ook nog liefde in de lucht.

 • 1 dik boek
 • 16 Boek uit 2018

(213) (214) En ook weer twee boeken waarover ik niets mag zeggen.

(215) My love story - Tina Turner

Ik ben helemaal niet zo'n fan van Tina Turner, maar dit boek wilde ik wel heel erg graag lezen. Een prachtig exemplaar kreeg ik binnen, hardcover en een vrij grote uitvoering. Het was heerlijk lezen, wat een verhaal en wat geweldig beschreven. Twee delen met foto's die het boek helemaal compleet maakten. Tijdens het lezen Tina Turner op Spotify aangezet voor een extra dimensie!
Echt een prachtig boek. En voor het eerst sinds tijden weer eens vijf sterren uitgedeeld! 

 • 16 Boek uit 2018
 • 27 Waargebeurd
 • 28 Meerdere auteurs
 • 39 Muziek speelt een rol
 • 43 Religie speelt een rol
 • 44 Genre dat ik nooit lees

(216) Molly's game  - Molly Bloom

Een luisterboek en opnieuw een soort biografie. Molly Bloom begint als assistenten van Reardon, een Amerikaan met veel geld en een schreeuwlelijk. Hij leidt Molly op en ze leert veel. Ze starten illegale pokerwedstrijden in LA. Molly neemt het op een gegeven moment over en heeft een netwerk vol celebrity's en verdiend een hoop geld. Maar LA wordt haar afgenomen. Ze begint opnieuw in New York en wordt daar ook heel groot. Tot alles inelkaar zakt en ze wordt gearresteerd en veroordeeld. Een bijzonder kijkje in de wereld van de rich and famous en wat rijkdom en hebzucht met je kan doen. Zeer geschikt als luisterboek.

 • 8 Verfilmd
 • 27 Waargebeurd
 • 34 Naam in titel
 • 44 Genre dat ik nooit lees

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Zo, dat is weer een hele lijst. Veel verrassingen deze keer, en maar een tegenvaller. Ondertussen weer bij de kringloop langs geweest. Het eerste deel van Zafon in een mooie hardcover uitvoering gevonden. Die kan direct de kast in voor de sier (al gelezen). Maar ook drie boekjes van Philippe Claudel, soms heb je gewoon mazzel...Reacties op: Creatief met Categorieën week 43 en 44

Meer informatie

Gerelateerd