Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op het boekenbankje bij Marieke 2024 week 14-15-16

op 22 april 2024 door

Ja! Gelukt. Op tijd een nieuwe blog aangemaakt. En het voordeel van een drukke week, waar het lezen er een beetje bij inschiet, is dat er nog niet veel is uitgelezen. Scheelt een hoop werk (-_-).... en vervolgens schiet het lezen er nog meer bij in: want ik kreeg griep.

9a3dfc36229e770af57f3185100722d7.png

Week 14, 15 en 16!

De hechtingen gingen er vorige week uit en de vinger is nog kwetsbaar, maar heelt goed. Ik kan weer vanalles, maar dan moet ik het wel goed doen. Zo ging mijn yogales aan mijn neus voorbij omdat ik te laat had aangemeld. Gelukkig kon ik het op de vrijdag inhalen. Dochter ging deze week op vakantie.
Zomertijd is begonnen en ik heb daar 's morgens geen problemen mee, maar de rest van de dag loopt wel in de soep. Helemaal met twee avondmensen in huis die om zes uur nog helemaal niet willen eten, terwijl de andere twee dan echt wel trek hebben.

En in de avond van vrijdag kreeg ik de rillingen... koud! Koorts misschien? Ja hoor. Dik ingepakt naar bed, rare dromen, nog meer koorts... spierpijn, hoofdpijn en als bonus nog een fijne hoest. Jippie: griep. Week 15 was dus prut. Slecht slapen en weinig doen. Mannen in huis deden boodschappen en kookten (het heeft zo z'n voordelen), maar ik vond er helemaal niks aan.

Op maandag in week 16 had ik mijn blog klaar.... en zette die vervolgens niet online (schoot er ook al bij in). We hadden een midweek een huisje in Drenthe en ook al was ik niet fit, we gingen evengoed. Het waren fijne dagen. Het huisje was niet heel modern, maar had wel goede bedden. Ik ben er in ieder geval tot rust gekomen, hoewel we heel Drenthe door zijn gereisd. Met een stem als een kerel en verstikkende hoestbuien was het een aparte week. Van lezen kwam niet veel en er ging weinig uit.

Wat las en luisterde ik uit deze twee weken?

week 14

a3954d9242c3f6b3b0a9c837a12a2f47.png

Things we left behind - Lucy Score

Een derde deel van een NA serie, maar prima los te lezen. Personages uit de vorige delen spelen wel een rol, maar het draait om twee nieuwe personen. Lucian en Sloane kennen elkaar al van jongs af aan, maar een gebeurtenis uit het verleden zorgt voor een vete die maar niet te overbruggen is. Geen verrassing hoe dat af gaat lopen, maar de auteur vermengd het feelgood deel met een stukje thriller. Goede dialogen, lekker lopend verhaal en de nodige steamy hoofdstukken. Was een leuke naluisteropdracht.

  • Roman/672 pgn/Thinium/Pdf & luisterboek/21u13m
  • Challenge: Lees een laatste boek (deel 3 van serie Knockemout)

De belofte - Loes den Hollander

Een kort luisterboek van de Verhalenfabriek via online bieb. Een verhaal met een twist, voorgelezen door Hymke de Vries en Sander de Heer. Vond het leuk.

  • Thriller/Luisterboek 1u9m
  • Challenge: Lees een gevaarlijk boek

Lentevloek - Sabine Zwaan

Een tussendoortje voor de Feelgood friday blog op Fabulous feelgood. Leuk, grappig, lief verhaal.

  • Roman/80 pgn
  • Challenge: Lees een zoet boek

Van wie ze waren - Gaëlle Nohant

Een voorluitleesactie van Ambo/Anthos, een boek over het speuren naar sporen van de oorlog. Aan de hand van voorwerpen die zijn overgebleven in de kampen, gaat Irene op zoek naar de nabestaanden. Ze creeert zo een spoor van gebeurtenissen die voor de nabestaanden heel belangrijk zijn.
Het verhaal gaat geen van de gruwelen van de oorlog uit de weg. Het is indrukwekkend en intrigerend. Ik was een beetje op het verkeerde been gezet door de cover en had een iets luchtiger verhaal verwacht.

  • Roman/Ebook/Vooruitleesexemplaar/
  • Challenge: Lees een nieuw boek

Dat is een schrale opbrengst deze week. Vorige week gingen er veel boeken uit en nu las ik nog best veel, maar ging er gewoon niet zoveel uit.

Week 15

21e09530da0a73a7d667bbe574cee0ba.png

De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

Een jeugdboek die ik voorbij zag komen. Een SF verhaal. Een jong meisje vertrekt met haar ouders en broertje van de aarde en reist in stasis af naar een nieuwe planeet. Alleen zijn de plannen die vooraf zijn gemaakt in de loop van tijd veranderd en moet Petra er alles aan doen om de herinneringen aan de aarde levend te houden. Leuk, anders, spannend.

  • Jeugdroman/boek/Bibliotheek/328pgn
  • Challenge: Lees een vliegend boek

Summer at the Santorini bookshop - Rebecca Raisin

Sinds ik deze schrijfster heb ontdekt op Netgalley, probeer ik ook steeds haar nieuwe roman te lezen. Dit boek werd aangekondigd, maar bleef maar op 'wish for' staan. Uiteindelijk toch maar op die manier aangevraagd, wetende dat daar meestal geen reactie op komt. En inderdaad, er gebeurde niks. 
Maar toch kreeg ik mail. Omdat ik al meedere boeken van deze schrijfster had gelezen via Netgalley, kreeg ik nu een 'widget', een directe link naar het boek en mocht ik toch weer lezen.

Wat een heerlijk zonnig verhaal. Vorig jaar was ik zelf op Santorini en vond het er prachtig. Nu mocht ik terug en mocht ik ook nog eens veel tijd doorbrengen tussen de boeken. Het is een origineel verhaal, want de oma van hoofdpersonage Evie heeft een prachtige dag en nacht boekwinkel opgezet, maar zit financieel aan de grond. Evie is net ontslagen en komt kijken of ze kan helpen. Oma vraagt haar om te gaan nep-daten met de kleinzoon van haar huisbaas, zodat ze uitstel van betaling kan krijgen. Hoe het af gaat lopen is niet moeilijk te raden, maar er zit zoveel meer voor dat zover is. Ik heb met plezier de avonturen van Evie, oma en de boekwinkel gelezen, Leuke personages, mooie setting. Gewoon heerlijk.

  • Roman/Pdf/Netgalley/Engels/297 pgn
  • Challenge: lees een zonnig boek

Jachtseizoen - MW Craven

Het eerste boek van een nieuwe serie over Ben Koenig, de ex Marshall zonder angst. Heel interessant gegeven, goed opgebouwd verhaal, op het einde lekker over de top. Ben benieuwd naar de vervolgdelen.
En hoe ik er aan kwam? Naluisteropdracht van Thinium (-_-). Een van de betere.

  • Actiethriller/Naluisterboek/Pdf en Luisterboek/400 pgn
  • Challenge: Lees een gevaarlijk boek

Moederland - Milouska Meulens

Deze vrouw kende ik van het jeugdjournaal en ze was De mol in het gelijknamige programma. Maar verder? Geen idee. Het boek intrigeerde me. Het is een open, eerlijk verhaal over haar periode waarin ze kampte met angstaanvallen en depressies. Ze woont in een kamertje zonder raam in het appartement van haar moeder. In het boek vertelt ze over haar jeugd op Curacao en over het emigreren en remigeren tussen Nederland en terug. Over de turbulente relatie tussen haar vader en moeder en hoe ze al jong dingen zag die een kind niet hoort te zien. Het wonen in pleeggezinnen en opvangtehuizen. Je zou van veel minder depressief kunnen worden.
Maar het gaat ook over de zoektocht naar haar eigen identiteit. Te wit voor de zwarten en te zwart voor de witten. Ze had veel te maken met racisme en hield haar mond. Een bijzonder boek dat spreekt, dat de lezer laat voelen en zien hoe het is om te zoeken en te willen en nergens bij te lijken horen

  • Roman-Nonfictie/Boek/Bibliotheek/255 pgn
  • Challenge: lees een diep boek

Week 16

82126eb5cd491bab7befd59b06b178f3.png

De Christiemoorden - Dominique Biebau

Een boek voor de LEWA van april 2024. Een misdaadroman met als rode draad de boeken van Agatha Christie als aanwijzingen voor komende aanvallen. Veel personages en lekker om te lezen.

  • Thriller/Cosy crime/Boek/Leesclub/227 pgn
  • Lees een gevaarlijk boek

Op eigen benen | Kostschool aan zee deel 1 - Jenny Colgan

Voor Thinium luisterde ik deel 3 al eens na, en nu begon ik via de online bieb aan deel 1. Beetje omgekeerde wereld, maar dat maakte niet veel uit. Prettig boek, voorgelezen door Melissa Drost. Als je houdt van kostschoolverhalen (zoals in de meidenboeken van vroeger) dan is dit een leuke nieuwe versie. Zowel jonge meiden die een rol spelen, als een jonge Schotse lerares die begint als docent Engels.

  • Roman/Luisterboek
  • Lees een gezellig boek

9a3dfc36229e770af57f3185100722d7.png

En daarmee sloot ik mijn drie leesweken af.

Buiten is het zon... nee regen.... nee toch zon, eh hagel? Nou zoiets. Geen saaie lente, maar verrassingsweer.
In ieder geval weer om binnen te zitten en veel te lezen. Ik heb nog wat in te halen.

Tot de volgende blog!



Reacties op: Op het boekenbankje bij Marieke 2024 week 14-15-16

Meer informatie

Gerelateerd