Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Op reis per boek: de boekenkoffer week 15 en 16

op 24 april 2017 door

Wat was het Paas weekend een welkome onderbreking van de werkweken. Een hele dag extra om lekker te kunnen genieten van familie en boeken! Zeker nadat ik meedeed met "lees een wat anders in april", een paar leesclubs en ook een boek kreeg aangereikt binnen We Love Feelgood voor de boekentip-estafette, (een boek van 830 pagina's). Dat boek is nog niet uit, maar deze wel:

Mijn lees-reis van de afgelopen 2 weken

57. Amerika in de toekomst
Staalhart - Brandon Sanderson

Boek van de ebieb, na een tip voor "lees eens wat anders in april". Een YA Fantasy verhaal vol vaart, avontuur, magie, spanning en plot-twists. Een bijzondere kennismaking met Brandon Sanderson.
Hoe het me is bevallen heb ik beschreven in een apart blog: Staalhart

58. Amerika in de toekomst
Hof van Doorns en rozen - Sarah J Maas

Ebook. Het tweede boek voor "lees een wat anders in april". Deze had ik al eens gekocht en stond als vergeten boek op de e-reader. Nu er een tip voor kwam besloot ik die te gaan lezen. Opnieuw een YA fantasy verhaal. Met een hoog Beauty en de Beast gehalte, een snufje Twilight, Katniss/Hungergames en een heleboel nieuwe elementen was het (vooral het tweede deel) een zeer aangename verrassing om te lezen. Ik snap waarom er zo hoog wordt opgegeven over deze serie, ik ben er voor gevallen en ga zeker deel twee en drie nog lezen. Ook hier heb ik een apart blog over geschreven: Hof van doorns en rozen

59. Amerika
De verzamelde werken van AJ Fikry, boekhandelaar - Gabrielle Zevin
E-bieb. Alweer zo'n leuke verrassing. Voor We Love Feelgood had ik een lijstje samengesteld met 11 boeken over of in de boekhandel. Dat het er veel meer zouden zijn wist ik wel, en dus vroegen we om aanvullingen. Dit was één van de tips uit de reacties. Niet een heel dik boekje (het was in een paar Paasuurtjes uit), maar wel een heel liefdevol verhaal. Een boekhandelaar vindt een 'pakketje' in zijn winkel wat zijn leven veranderd (en het waarschijnlijk ook redt). Maar dit is slechts één verhaallijn, de andere maken het minstens zo leuk. Bijzondere en toch hele gewone hoofdpersonen, gemixt met heel veel liefde maken het een prachtig boek.

60. Nederland
Blind date - Marelle Boersma

Luisterboek BC.  Moon heeft een jaar geleden een traumatische ervaring gehad, toch lijkt ze dat te hebben verwerkt. Ze heeft een baan (met een vreselijke bazin), maar vlucht in haar hobby: een blog over daten. Die wordt zo populair dat ze gesponsord gaat worden en er een enorm evenement omheen wordt georganiseerd. Maar dan gaat alles mis.
Vanuit drie perspectieven geschreven, soms verwarrend te volgen, maar wel een interessant verhaal. Met dit luisterboek heb ik heel wat kilometertjes weggefietst en gelopen.

61. Engeland
Iets ouds en iets blauws Katie Fforde

Bookchoice. Een echte feelgood. Na haar boek “een zomer aan zee’ (die goed was bevallen), leek me dit een lekker tussendoor boek. Dat klopte, maar het was wel een mierzoete feelgood. De hoofdpersonen zijn jong, single en vol goede ideeën, de single mannen komen per 3 stuks aanwaaien, er kan weinig mis gaan, en happy end volgt.
Ik had er toch iets meer van verwacht/gehoopt.

62. Nederland - België
In het museum - Joost van Driel
Leesclubboek. Een literatuur debuut dat me gelijk aansprak, zowel cover als samenvatting. Een klein handzaam boekje kwam met de post. Ik het het rustig gelezen, daar was het ook het boek wel voor. Fijn dat het in een leesclub is, want ik ben benieuwd naar de leeservaringen van anderen. Ik vond het fijn lezen, maar helemaal doorgronden kan ik het (nog) niet.

63. Nederland
Halsoverkop - Aline van Wijnen

Biebboek. Door de club van 10 Feelgood ‘ontdekte’ ik Aline van Wijnen. Haar debuut is vorig jaar in een leesclub gelezen. En fleurige cover nodigde uit en de bieb kon het me lenen. Een echte chicklit met jonge vrouwen en hun nieuwe en oude liefdes, troubles en twijfels, en met een originele insteek van 2 mensen die dol zijn op boeken en ‘hun’ boekwinkeltje. Regelmatig komen er namen van schrijvers en boeken voorbij. Dat het niet allemaal rozegeur en maneschijn is, zorgt voor een paar twists in het verhaal. In mijn leestempo was ik er snel doorheen, maar het was lekker voor even tussendoor.

 

63 and still counting. Er liggen een paar interessante ‘projecten’ voor me.
En na een bezoekje aan mijn ouders is er weer een flinke “boekenruil” gedaan.
Mijn reiskoffer is voorlopig nog niet leeg, maar ik moet voor de landenchallenge toch maar weer eens een uitstapje maken naar een wat tropischer en exotischer oord, want ik blijf teveel in dezelfde landen rondlezen.


Volgende reiskoffer: over 2 weken

Foto dinosaurus: Museum van Natuurwetenschappen-Brussel



Reacties op: Op reis per boek: de boekenkoffer week 15 en 16

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas maakte als zestienjarige blogger al furore op FictionPress, waar z...

Gabrielle Zevin

Gabrielle Zevin

Gabrielle Zevin is een Amerikaanse schrijfster. Ze schrijft voor zowel volwassen...

Marelle Boersma

Marelle Boersma

Marelle Boersma is auteur en schrijfdocent. Na een heel rijtje thrillers over ...

Joost van Driel

Joost van Driel

Joost van Driel (Middelburg 1976) was als onderzoeker en docent werkzaam aan ver...

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen won de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en h...