Scifi/Fantasy en de challenge 2: Boeken met een naam in de titel

op 22 januari 2018 door

Hebban heeft dit jaar weer een uitdagende Reading Challenge voor lezers bedacht. Bij de Club van Sciencefiction/Fantasy gaan wij ook graag de challenge aan. Bij elke categorie die je kan afvinken, gaan we proberen bijpassende boeken uit ons genre te vinden. We zitten in januari en daarom bieden we vandaag boeken uit de categorie Boeken met een naam in de titel aan. Het is een lange lijst geworden, waar vast wel iets tussen zit naar je smaak. Veel plezier met onze leestips.

 • Aïn, de dood van de halfling 1- Atalanta Nèhmoura Magiërs, elven, halflingen, draken en een gedicht met een profetie.
 • Alice in Wonderland- Lewis Carrol De dromerige Alice komt via een konijnenhol in een wereld waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen.
 • Arthur en de minimoys- L.Besson Om het huis van zijn oma en zijn verdwenen opa te redden, gaat Arthur op zoek naar een schat via de aanwijzingen die zijn opa heeft achtergelaten. Het brengt hem naar het land van een klein maar dapper volk dat onder de grond leeft.
 • Bella- Joost Vandecasteele Een graphic novel over een meisje in een toekomstig tijdperk waarin met een dikke knipoog naar de huidige problematiek en politiek in de wereld wordt gekeken.
 • Beren en Lúthien- J.R.R. Tolkien  Een prachtig feeëriek verhaal over een eindeloze, epische liefde.
 • Carrie- Stephen King Met haar telekinetische gaven neemt carrie wraak tijdens het schoolbal op haar pesters.
 • Charlotte's web- E.B White Als het biggetje Wilbur moet worden geslacht voor kerst, komt de spin Charlotte met een ingenieus plan om hem te redden.
 • Conan de barbaar- Robert E.Howard Een graphic over een gevreesde krijger die talloze monsters moet bevechten, schatten vergaard en dames in nood redt.
 • Coraline- Neil Gaiman In hun nieuwe huis ontdekt Coraline een geheimzinnige deur, Achter de deur blijkt een spiegelwereld te zijn, een andere dimensie. Deze wereld lijkt sterk op die van Coraline. Als zij de wereld wil verlaten blijkt dit niet zomaar mogelijk.
 • Cybele's geheim- Juliet Marillier Een zeventienjarig meisje mag met haar vader mee naar Istanbul om het religieuze kunstvoorwerp Cybele's Geschenk te bemachtigen.
 • De Bane kroniekenCassandra Clare Alles wat je maar wilt weten over de heksenmeester Magnus Bane wordt verteld in elf korte verhalen. Elk hoofdstuk begint met een korte strip die te maken heeft met het verhaal.
 • De Lessen van LokiJoanne Harris Voor liefhebbers van de Noorse Godenwereld en wie wil weten hoe Loki is geworden wie hij is en hoe hij in het leven staat.'Bekijk alles van de zonnige kant. Als er geen zonnige kant is... kijk dan de andere kant op.'
 • Dracula- Bram Stoker Over een berucht Roemeens krijgsheer die 's nachts op zoek gaat naar mensenbloed en de jacht die men op hem maakt.
 • Dr Jekyll & mr Hide- Robert Louis Stevenson De nobele, respectabele arts dr. Jekkyl heeft een duistere kant, namelijk de gevaarlijke en kwade mr.Hyde.
 • Eon- Allison Goodman Eon wil niets liever dan een Drakenoog worden, een leerling van een draak. Dit is alleen voor een handjevol jongens weggelegd. Eon beschikt over alle kwaliteiten die een Drakenoog maar nodig heeft, behalve één. Eon is namelijk een meisje.
 • Enders Game- Orson Scott Card Ender, nog maar een jongen, is een tactische, strategische mastermind die wordt gerekruteerd voor de Krijgsschool. Net als andere veelbelovende kinderen wordt hij opgeleid tot gezagsvoerder bij de Inetrantionale Ruimtevloot. Uiteindelijk moeten zij de Aarde zien te redden.
 • Eragon- Christopher Paolini Als Eragon een blauwe steen vindt, waaruit een blauwe draak wordt geboren, krijgen zij een zeer hechte band. Samen gaan zij op een queeste om de duistere koning Galbatorix te verslaan.
 • Erik of het klein insectenboek- Godfried Bomans Erik komt terecht in de wereld van de insecten. In insectenformaat leert Erik alles over hen en zij leren van alles over die rare wezens op twee benen.
 • Falco en de gestolen Stympha's- Nienke Pool Een verhaal dat gaat over moed, samenwerking, vriendschap en ontdekkingen. Het is los gebaseerd op de mythe van Herakles.
 • Grezhel, het horloge en de man op de draak- Annemieke Steur Bij het openen van een horloge krijgt Jonas dingen te zien die niet thuis horen in de wereld. Bij de volgende keer dat hij het opent, blijkt het een protaal naar een andere wereld te zijn.
 • Harry Potter- JK Rowling De wees Harry Potter woont bij zijn oom en tante. Dan krijgt hij een uitnodiging voor een school voor tovenaars en kunnen de magische avonturen gaan beginnen. Helaas ligt er gevaar op de loer door 'Hij die niet genoemd mag worden'.
 • Het leven van Pi-Yann Martel Na een schibreuk zijn de enige overlevenden de jongen Pi, een zebra, een hyena en een gevaarlijke tijger. Wie zal dit overleven?
 • Jonathan Strange & Mr. Norrel- Susanna Clarke Een verhaalover de rivaliteit tussen de twee grootste magiërs van Engeland gedurende de oorlogen van Napoleon.
 • Matilda-Roald Dahl Matilda is een gevoelig hoogbegaafd meisje. Haar ouders behandelen haar als oud vuil.  De school waar ze op zit, wordt geteistert door de directrice mevrouw Bulstronk. Als het op een dag genoeg is voor Matilda neemt zij wraak door haar telekinetische gaven te gebruiken.
 • Mijn naam is lestatAnne Rice Het tweede deel van de Vampierkronieken waarin de vampier Lestat besluit zijn eigen levensgeschiedenis te vertellen.
 • M'n lieve AudriniaVirginia Andrews Een beklemmend verhaal over een jonge vrouw die door haar vader wordt gedwongen haar helderziende krachten te gebruiken om het familiefortuin terug te winnen.  
 • Oryx & Crake - Margaret Atwood  De onvoorstelbare, maar tegelijk volkomen apocalyptische geloofwaardige wereld waar de Sneeuwman vertelt over zijn vrienden Oryx & Crake.
 • Peter PanJ.M. Barrie Een jongen die nooit oud wordt, met een vrije geest neemt het meisje Wendy en haar broertjes vliegend door de lucht mee vanuit Londen naar Nooitgedacht land
 • Prins Caspian- C.S Lewis Het vierde deel van de Narnia serie waarin de Pevensie kinderen Prins Caspian helpen om het land te redden van de slechte koning Miraz.
 • Robur de veroveraar- Jules Verne Om te bewijzen dat een vliegmachine, die zwaarder is dan lucht echt kan vliegen, ontvoert Robur enkele leden van het Weldon-institute om hen te overtuigen van zijn gelijk.
 • Rosie- Stephen King Rose Daniels, die na veertien jaar mishandeling wil ontsnappen uit haar huwelijk. Haar man Norman laat dit niet zomaar gebeuren en jaagt haar op. Rosie koopt in een opwelling een schilderij dat haar toegang geeft tot een andere wereld.
 • SabrielGarth Nix  Als dochter van een magier is Sabriel de enige die haar vader uit de dood kan redden om zo het oude koninkrijk voor ondergang te behoeden. In haar queeste wordt zij bijgestaan door het magische zwaard van haar vader en de grote kat.   
 • Sam of de Pluterdag- Paul van Herck Het thema in het boek is een extra dag in de week, die je kan opnemen wanneer je genoeg tijd "gespaard" hebt. Om het meisje van zijn dromen op pluterdag mee uit te nemen doet Sam zich anders voor dan dat hij is.

Uiteraard zijn er nog meer boekenopties, maar met deze lijst kom je al een heel eind als je wilt lezen (met een fantasy tintje) voor de Hebban Reading Challenge 2018. Heb jij al wat boeken gelezen uit deze lijst of heb je nog aanvullingen? Laat ons je mening weten.Reacties op: Scifi/Fantasy en de challenge 2: Boeken met een naam in de titel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bram Stoker

Bram Stoker

Abraham Stoker (Dublin, 8 november 1847 – Londen, 20 april 1912) werd geboren in Clontarf, een wijk van Dublin. Hij was bekend om zijn sensationele verhalen in het horrorgenre. Zijn naam is voor...

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien werd op 3 januari 1892 in Zuid-Afrika geboren als zoon van een bankdirecteur. Toen de driejarige Ronald met zijn moeder en zijn jongere broer een bezoek aan Engeland bracht, ...

Virginia Andrews

Virginia Andrews

Virginia Cleo Andrews (1923-1986) groeide op in Portsmouth, Virginia. Als kind was ze creatief en verslond ze veel boeken. Op haar vijftiende kreeg ze echter een ongeval en moest geopereerd worde...

Christopher Paolini

Christopher Paolini

Christopher Paolini schrijft al vanaf zijn vijftiende epische fantasy boeken en is vooral bekend vanwege zijn Erfgoed-serie. Deze serie bestaat uit vier boeken: Eragon (2003), Oudste (2005), Brisingr ...

Nienke Pool

Nienke Pool

In de categorie Fantasy/ SF, Jeugdliteratuur en literatuur schrijf ik voor Hebban wekelijks een recensie. Schrijf sinds drie jaar korte verhalen waarbij mijn voorliefde voor historische onderwerpe...

Cassandra Clare

Cassandra Clare

Cassandra Clare is het pseudoniem van de Amerikaanse bestsellerauteur Judith Rumelt (1973). Ze debuteerde in 2007 met het boek Stad van Beenderen, dat uiteindelijk het eerste deel van de zeer suc...

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Op de middelbare school schreef hij zijn eerste verhalen en verk...

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en Klassieke Talen. In Portugal doceerde ze Engels en ontmoette daar haar eerste echtgenoot. Toen het huwelijk geen stand h...

Atalanta Nèhmoura

Atalanta Nèhmoura

Atalanta Nèhmoura (Ciska Buisman) werd op 1 maart 1964 in Steenwijk geboren. Ze was in haar jeugd een dromerig meisje dat veelal de eenzaamheid van de weilanden en bossen opzocht om daar &ldquo...

Neil Gaiman

Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van onder andere sciencefiction, fantasy en comics. Hij woont in Minnesota in de Verenigde Staten. Gaiman begon als journ...

Joanne Harris

Joanne Harris

Joanne Harris is een Frans/Engelse bestsellerauteur die in 1989 debuteerde.  Haar grote doorbraak volgde in 1999 met de roman Chocolat. De gelijknamige verfilming van het...

Joost Vandecasteele

Joost Vandecasteele

Joost Vandecasteele (1975) is schrijver, theatermaker en columnist. In 2010 won hij de Vlaamse Debuutprijs voor Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij. Zijn romans Opnieuw en opnieuw en opnieuw...

Jules Verne

Jules Verne

De Franse schrijver Jules Verne (1828-1905) was een pionier in het sciencefictiongenre. Het in 1863 verschenen Cinq semaines en ballon (Vijf weken in een ballon) betekende zijn grote doorbraak, en wer...

Annemiek Steur

Annemiek Steur

Ik hou erg van fantasy lezen. Mijn favoriete series zijn: Harry Potter, Erfgoed, De kronieken van Narnia en nog een paar boeken van Markus Heitz (drakenvuur en de dwergen). Vanuit mijn liefde voor fan...

Juliet Marillier

Juliet Marillier

Juliet Marillier (Dunedin, Nieuw-Zeeland, 1948) is een Australische  auteur van historische fantasyboeken. Ze groeide op met Schotse en Ierse verhalen en muziek, dus haar grote affinite...

Godfried Bomans

Godfried Bomans

Godfried Bomans (1913-1971) werd geboren in Den Haag. Hij studeerde in Amsterdam (rechten) en Nijmegen (wijsbegeerte), maar zijn hart lag toch bij het schrijven. In totaal schreef hij meer dan zestig ...

Margaret Atwood

Margaret Atwood

Margaret Atwood (Ottawa, 1939) is een Canadese schrijfster. Ze schrijft romans en dichtbundels en is literair criticus. Atwood wordt beschouwd als een feministisch schrijfster, maar ook de identiteit...

Yann Martel

Yann Martel

Yann Martel (1963) is een Canadese schrijver. Met zijn roman Het leven van Pi (2001) brak hij wereldwijd door. Ter voorbereiding op het schrijven van dit boek verbleef Martel een half jaar in India, w...

C.S. Lewis

C.S. Lewis

C.S. Lewis (1898-1963) was een Ierse schrijver. Hij publiceerde in verschillende genres. Zo debuteerde hij in 1919 met een gedichtenbundel. Daarna verschenen er enkele science-fictionverhalen, die bek...

Lewis Carroll

Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson (1832-1898) was een Engelse diaken in de Anglicaanse Kerk, wiskundige en logicus, maar hij is vooral bekend geworden door zijn kinderboeken. Hij ...

Roald Dahl

Roald Dahl

Roald Dahl schreef zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen. Zijn kinderboeken, zoals Sjakie en de chocoladefabriek, Mathilda en De GVR, werden wereldwijd uitgegeven en zijn bekroond en verfilm...

Susanna Clarke

Susanna Clarke

Susannah Mary Clarke is een Engelse schrijfster die bekend is geworden met haar debuutroman Jonathan Strange & Mr Norrell. Ze heeft meer dan tien jaar aan deze roman gewerkt en won er diverse prij...

Orson Scott Card

Orson Scott Card

Orson Scott Card (1951) is een Amerikaanse auteur, geboren in Richland, Washington. Hij begon zijn carrière als auteur in 1978 en is vooral bekend van zijn sciencefiction- en fantasywerken. Naa...

Garth Nix

Garth Nix

De Australiër Garth Nix brak internationaal door met zijn fantasytrilogie Het Oude Koninkrijk. Hiermee vestigde deze meester van de verbeelding zich als fantasyauteur voor jong en oud in de ...