Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

SFF las... (mei)

op 01 juni 2020 door

Als liefhebbers van SFF lezen we regelmatig een boek binnen dit genre. Soms zijn dit pas verschenen boeken en soms duiken we wat dieper in de kast om oudere boeken te (her)lezen. Wat lazen we in de afgelopen maand en wat vonden we van deze boeken? Elke maand delen we in "SFF las..." onze recensies met jullie.

De moordenaar van de nar - Robin Hobb *****

Fitz heeft zich samen met zijn geliefde Molly teruggetrokken en leeft een normaal leven als landheer. Af en toe is er nog wel contact met Chade, zijn oude leermeester, maar verder probeert Fitz zich ver te houden van alle hofintriges. Dan raakt Molly zwanger en krijgen ze een dochtertje: Bij. Het meisje is duidelijk bijzonder, maar ze is deel van de Ziener familie. Zal het Fitz lukken zijn dochtertje buiten het hofleven met alle bijkomende verplichtingen te houden?

Merel las in mei De moordenaar van de nar. Dit boek had ze eerder al gelezen, maar heeft ze nu opnieuw gelezen. Dit als onderdeel van het plan om alle boeken rondom Fitz nu eindelijk uit te lezen. Het afsluitende deel ligt namelijk al een paar jaar ongelezen in de kast, maar dit jaar gaat het er van komen!

De spanning in het verhaal wordt langzaam opgebouwd en eindigt in een actievolle ontknoping. Het duurt dus lang voor er echt iets in het verhaal gebeurt, maar dat is niet storend bij dit eerste deel uit de trilogie. De wereld voelt als thuiskomen, oude personages keren ook in deze trilogie weer terug.

De hele recensie lees je hier.

Aurora Rising - Amie Kaufman & Jay Kristoff *****

In 2380 krijgen de leerlingen van de Aurora Academy hun eerste missie. Tyler Jones is er helemaal klaar voor! Hij mist echter de kans om zelf zijn eigen squad te kiezen en wordt dan opgescheept met de leerlingen die niemand anders wilde hebben... En dan is er ook nog het meisje dat hij zojuist gered heeft: Aurora.

Vanessa las de afgelopen maand Aurora Rising. Het boek is tot nu toe alleen in het Engels verschenen, maar verdient het volgens Vanessa zeker om ook naar het Nederlands vertaald te worden.

Aurora Rising lijkt een standaard YA verhaal te zijn, waarbij een groepje buitenbeentjes de held uithangen, maar dit verhaal rijst sterk boven het cliché uit door de degelijke kwaliteit, de snelheid, de scherpe humor en een goede balans tussen actie en rustige scenes.

De hele recensie lees je hier. Tevens las Vanessa het net verschenen vervolg deel Aurora Burning voor een Duo Recensie op de reader spot:

Dit deel evenaart zeker het eerste. De twee boeken voelen als een verhaal. Langzaamaan krijg je steeds meer informatie over het mysterie en komt er een stemmetje in je achterhoofd dat er veel meer lijkt te spelen en of onze squad wel aan de goede kant staan. Sommige onthullingen zou je al van verre moeten zien aankomen, maar dat besef je je pas achteraf. De schrijvers hebben deze informatie goed verhult.

Hex - Thomas Olde Heuvelt ****

De zeventiende-eeuwse Wylerheks is een langbewaard geheim van het dorpje Beek, tot de dag dat een groep jongeren de heks betrekken in hun online bezigheden. Dat laat de heks niet over haar kant gaan en de gemeenschap glijdt af naar middeleeuwse praktijken.

Yvette las in mei Hex. Ze wilde dit boek al langere tijd lezen en besloot om het nu dan maar eens te luisteren.

Het is spannend, dus is het af en toe meer een spannende film waar je naar luistert, uiteraard zonder de special effects.

Het hele artikel dat ze over haar luisterervaringen schreef vind je hier.

Spreken onze gelezen boeken jullie aan? Welk boek lazen jullie zelf afgelopen maand?



Reacties op: SFF las... (mei)

Meer informatie

Gerelateerd