Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Amarins en Marieke lezen Slipperdagen en zomerjurken

op 26 juli 2023 door

Een buddyread met een zomerse bundel vol vrolijke, zonnige verhalen. Voor Amarins en Marieke betekende het lekker lezen in de zon, want ook al regende het pijpestelen, met dit boek waren ze constant in een zomerse bui.

63f66694eaab2984835f79ded8cf7b81.jpg

Slipperdagen en zomerjurken

Zet Renée Olsthoorn, Saskia M.N. Oudshoorn, Isabelle Paz Soldan en Lisanne Stam bij elkaar en de boeiendste plannen worden gesmeed. Het resultaat van een van die plannen ligt nu voor je: de verhalenbundel van de schrijfwedstrijd 'Slipperdagen en zomerjurken', waarin acht heerlijke zomerse feelgoodverhalen zijn opgenomen die zich allemaal in Nederland afspelen. Ze zijn geschreven door bovengenoemde auteurs en de vier winnaars van de schrijfwedstrijd.

Laat de wind door je haren gaan tijdens een zeiltocht in Friesland. Doe je tegoed aan Bossche Bollekes in Den Bosch, leef mee met arme Lotte die het Filmfestival van Cannes aan haar neus voorbij ziet gaan en beleef een vakantie in een pittoresk dorp waar een bijzonder muziekinstrument centraal staat. Verder ga je boeken kopen bij een boekhandel aan zee, drink je wijn van Limburgse bodem, beleef je een lievelingsdag en ga je wel/niet naar Bali.

Droom weg bij:

  • Zomer met jou - Saskia M.N. Oudshoorn
  • Niet te filmen - Renée Olsthoorn
  • Bossche Bollekes - Isabelle Paz Soldan
  • Vol op het orgel - Lisanne Stam
  • Boekhandel aan zee - Paula Heeger
  • Lievelingsdag - Rian Sevenhuijsen
  • Niet naar Bali - Cynthia Zwagemaker
  • Vlinders bij de wijn - Marjet Douwland (pseudoniem van Marieke Douwes en Jet Nijland).

Wat vonden wij ervan?

Marieke

Wat een heerlijk zomers boek. Acht korte verhalen in een boek bij elkaar, ik vind het wel heel fijn. Op gestolen momentjes, vooral voor het slapen gaan, is het fijn om een compleet verhaal uit te lezen. En een zomers thema helpt daar zeker bij. De ene keer vielen de mussen dood van het dak, zo warm was het, de andere keer knetterde het onweer rondom ons huis, maar door de verhalen bleef het ideale zomergevoel niet ver weg.

Het was een feestje om af te reizen naar locaties vol zon water en (ontluikende) liefde. En twee keer naar Friesland, waar mijn roots liggen. Het is extra leuk om een verhaal te lezen dat daar speelt.

Mjin favorieten zijn het verhaal van Saskia MN Oudshoorn en die van Marjet Douwland. Die laatste vooral vanwege de humor die in het verhaal zit en de dosis genante gebeurtenissen die je zelf zo zouden kunnen overkomen.

Amarins

Hoewel ik niet een grote liefhebber ben van verhalenbundels moest ik dit zomerse boek gewoon lezen. Verhalen van eigen bodem, verhalen van schrijfsters waar ik graag boeken van lees en verhalen van winnaars van de schrijfwedstrijd nodigen toch uit om gelezen te worden! Ook de prachtige vrolijke en zomerse cover van dit boek nodigde meteen uit tot lezen. 

Net als Marieke las ik af en toe een verhaal, heerlijk om tussen alle andere zaken door even weg te dromen naar een andere plek in ons kikkerlandje en te genieten van de liefde. En dan ook nog twee keer naar Friesland, mijn eigen provincie, te mogen afreizen was super leuk.

Nu heeft Marieke hierboven aangegeven welke twee verhalen haar favorieten zijn. Nu moet ik dat eigenlijk ook doen. Maar hoe? Want wat heb ik genoten. Echt genoten van alle verhalen. Genoten van al die kerels die leuk en minder leuk waren, genoten van al die dames die af en toe heel naief zijn en de meest gekke dingen beleven en vooral van de humor ook die in alle verhalen zat. Maar als ik dan toch echt, echt moet kiezen dan kies ik voor Vol op het orgel van Lisanne Stam en Boekhandel aan Zee van Paula Heeger. In het verhaal van Lisanne vond ik de humor en het hilarische taalgebruik echt heerlijk. In Paula's verhaal vond ik de setting erg leuk. Ik ben dol op boeken/verhalen die aan de kust spelen.

Marieke en Amarins hebben beiden volop genoten van alle acht verhalen. Ga jij ook genieten van al dit moois en zet je deze op je te lezen lijst?



Reacties op: Amarins en Marieke lezen Slipperdagen en zomerjurken

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" d...

Renee Olsthoorn

Renee Olsthoorn

Auteur, blogger en vertaler Engels en Frans. Trotse moeder en grootmoeder. Werkt...

Lisanne Stam

Lisanne Stam

Lisanne Stam (Den Helder, 1990) is een auteur met brede interesses en bezigheden...

Isabelle Paz Soldan

Isabelle Paz Soldan

Lezen en schrijven deed ik eigenlijk altijd al graag. Ik verslond als kind ieder...

Jet Nijland

Jet Nijland

Jet Nijland (1979) werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar ...

Marieke Douwes

Marieke Douwes

Mijn eerste boek wat ik echt met plezier las was 'De Paardenfluisteraar' en de l...