Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenworm verhuist #2 - #Leesuiteigendoos?

op 14 september 2018 door

Het is alweer tijd voor het tweede artikel in deze reeks over de boekenworm die verhuist. Ik (Marleen) ben as we speak bezig met verhuizen (en op dit moment vooral bezig met klussen) en ik neem je graag mee in dit proces! In het eerste artikel deelde ik al mijn (boeken)inpakstress en hoe mijn vriend op een wel hele slimme oplossing kwam en vandaag deel ik hier hoe het bij mij gaat met #leesuiteigenkast! Lees je mee? 

Door: Marleen

#Leesuiteigenkast - eeh... #leesuiteigendoos? 
Zodra bekend werd dat wij op 31 augustus de sleutel kregen, raakte ik een beetje in de stress, want dat zou allereerst betekenen dat ik hoogstwaarschijnlijk in september geen eigen boekenkast zou hebben om uit te lezen en daarnaast zou ik misschien ook wel helemaal geen tijd hebben om te lezen door alle verhuis- en klusdrukte! Sjippies! Dat we een tweede #leesuiteigenkast maand gingen organiseren stond van te voren al vast en natuurlijk wilde ik daar aan meedoen! 

62d1bc18e5da283346c9a23cad025760.jpg

Ongeveer twee maanden geleden verzamelde ik al een grote stapel met ongelezen boeken van de plank die ik graag in september ein-de-lijk zou willen lezen. Waar ik in augustus een record aantal haalde met 22 boeken en ik in een normale maand zo'n 12 tot 13 boeken uit kan lezen, was deze stapel vooraf al een onmogelijke opgave. Maar goed, aan keuze kun je nooit genoeg hebben, toch? 

Ik besloot deze boeken apart te houden en de rest van de boeken of in te pakken of alvast te verhuizen. Op dit moment staan de meeste boeken echter nog in de kast (tot zover #leesuiteigendoos) en moeten we echt wel even gaan kijken hoe we dat nu precies gaan doen. Maar ik heb in ieder geval de mogelijkheid om die ongelezen boeken uit mijn kast te pakken. Maar ja, hoeveel lees je nu eigenlijk als je zo ongeveer de hele week druk bent met klussen en daarnaast de eerste colleges van je master beginnen? 

Lezen? Wat is dat?
Ik denk dat dit subkopje het al goed samenvat: lezen gaat niet echt zoals ik had gehoopt. Op dit moment heb ik drie boeken uitgelezen (voor mij een verdrietig aantal) en ik heb zo'n idee dat ik de laatste weken van september niet opeens door boeken heen ga vliegen. We zijn zo ongeveer het hele weekend druk met schilderen, vloeren leggen en andere kluszaken en als ik dan 's avonds thuis kom heb ik over het algemeen geen zin om er een boek bij te pakken. Ik zette vooral een vermakelijke en makkelijke serie op waarbij ik niet over na hoefde te denken, want bij een boek viel ik regelmatig in slaap.

Dit zijn de boeken die ik tot nu toe heb gelezen: 

  • Too late - Colleen Hoover. Dit boek stond niet in mijn kast, maar ik was er al in begonnen in augustus dus dat mocht nog, vond ik.
  • De eigenzinnigheden van Leah BurkeBecky Albertalli. Dit boek stond weliswaar in mijn kast, maar was geen onderdeel van mijn oorspronkelijke TBR. Ach, als je maar leest toch? 
  • DiabolicS.J. Kincaid. Yes, dit boek stond én al een hele tijd in mijn kast en was onderdeel van mijn TBR. #happybookwurm. 

Daarnaast werk ik nog twee dagen in de week en heb ik weer aantal colleges in de week (waarbij de treinreis overigens wel fijne leestijd is), dus mijn vrije tijd is ver te zoeken, helaas! En wat daarnaast ook niet echt helpt, is dat ik sinds begin september ook alweer drie (eigenlijk vier) nieuwe boeken heb binnengekregen die allemaal recensie-exemplaren zijn, dus die ik eigenlijk ook wel in september wil lezen. Daarom heb ik besloten om mijn TBR stapel(tje) te wijzigen en het iets mogelijker aan te pakken. Mijn nieuwe stapeltje zie je hieronder. 

af10d865770eaf05070d52c9af725ce4.jpg

En we lezen/schilderen/klussen weer verder
Ik ben heel benieuwd wat september verder nog gaat brengen en hoeveel boeken ik uiteindelijk mag afvinken aan het eind van de maand. Uiteraard lees je dat hier op de spot met de resultaten van de andere negen dames. In oktober, zodra de boekenkasten er staan én zijn gevuld deel ik het resultaat hier met jullie!

Hoe gaat jouw #leesuiteigenkast-maand? Heb jij veel kunnen lezen tijdens een verhuizing? 



Reacties op: Boekenworm verhuist #2 - #Leesuiteigendoos?

Meer informatie

Gerelateerd