Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Buddy Read: Voor mij

op 05 december 2020 door

Begin oktober besloten we om het laatste boek Voor jou in de trilogie, waarin Lou de hoofdrol speelt, te gaan lezen. Zouden we Lou gaan missen als we dit boek aan het eind dichtsloegen? En zouden we net zoveel genieten van dit boek als de twee voorgaande delen?

Al snel bleek dat we het leestempo wat omlaag gingen schroeven door andere verplichtingen. Hierdoor deden we over Voor mij wat langer voor deze Buddyread dan de twee eerste delen, maar dat kon de leespret voor ons alle drie niet drukken.

- door Antoinette -

Over Voor mij

In Voor mij heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben...

Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Zijn de verwachtingen van Voor mij waargemaakt?

Denise: Ik vind dit afsluitende boek in de trilogie SUPER! Ik vindt de Lou uit het eerste deel weer helemaal teruggekomen. Het boek leest voor mij als ontspannende lectuur.

Antoinette: Ik had juist meer verwacht van Voor mij. Het verhaal is te voorspellend en ik had gehoopt op wat meer spirit in het verhaal. 

Rita: Ik heb net als Denise genoten van dit afsluitende deel in de trilogie. Ik vind het heerlijke lectuur zeker voor het slapen gaan.

Wat vinden jullie van de cover?

Denise: Net zoals de vorige vind ik deze cover ook niet denderend. En zoals bij de vorige boeken is er ook een andere cover (waarop twee personen afgebeeld zijn) die ik persoonlijk mooier vind.

Antoinette: Helemaal met je eens Denise. Ik vind deze cover te simpel als je naar de inhoud van het verhaal kijkt.

Rita: Heb ik een andere cover? Net als jullie vind ik ook dat het verhaal een betere had verdiend. Antoinette je formuleert het heel goed: te simpel. ik stuur een foto van mijn boeken door. Als je ze natuurlijk naast elkaar ziet oogt het wel mooi in de boekenkast . Ik denk dat ik die stickers ga proberen er af te halen.

Antoinette: Zo passen de titels goed bij elkaar als ik de foto bekijk, maar op basis van deze covers zou ik dit boek niet snel pakken in de winkel.

Rita: De kleuren springen wel in het oog maar ik zou ze ook niet onmiddellijk vastpakken.

Wat vinden jullie van de personages. Wie heeft je voorkeur?

Denise: Zonder enige twijfel Lou. Wat een schat is ze. Het wordt zo goed naar vireb gebracht in dit derde deel. Wat een vertrouwenswaardig personage.

Antoinette: Lou krijgt echt een gezicht hè. Net alsof je haar steeds beter leert kennen als iemand uit je omgeving.

Denise: Misschien komt er een vierde deel?? Lou en Sam in NY.

Antoinette: Zou qua verhaal zeker kunnen.

Rita: Lou is voor mij mijn favoriete personage. Een vrouw waar je op kunt rekenen en die je niet in de kou laat staan en geheimen kan bewaren.

Welk boek van Jojo willen jullie echt nog lezen? 

Denise:Ben het niet zeker welk boek ik nog zou gaan lezen. Misschien Lou in lockdown. Ik ben bang om terug op een boek te vallen in het genre van Susanna’s wereld. Haar nieuwe boek is ook een heruitgave.

Rita:Voor deze serie had ik al eens naar een boek van Jojo geluisterd namelijk Nachtmuziek. Dat vond ik minder goed. Misschien omdat ik er naar luisterde in plaats van dat ik het papieren boek las. Het verhaal is alleszins niet zo blijven hangen als die van Lou.

Antoinette: De sterrengever wil ik ooit nog lezen van haar.

Rita; Die staat ook nog op mijn lijstje. Sorry dames, maar Lou liet me niet stil. Gisterenavond en deze ochtend heb ik Lou in lockdown gelezen . Een echte aanrader en niet wachten om te lezen. Het is in een wip uit, en .... het is dus wel een vervolgverhaal. ik heb alvast genoten.

Denise: Ik ben ook begonnen in Lou in lockdown. Je bent onmiddellijk terug ‘in the mood’.  Mooi dat verhaal Lou in Lockdown. Wat kan die Moyes toch heerlijk schrijven!

Rita: Een vervolgverhaal van Lou en Sam zou ik ook wel heel leuk vinden. Misschien kunnen we Jojo eens aanmoedigen om een vervolg te schrijven.

De laatste vraag. Hoeveel sterren geven jullie het boek en kort waarom?

Denise: Ik gaf het boek 4 sterren. Ik vond het heel goed. Lekker ontspannende lectuur.

Rita: Net zoals de twee andere delen geef ik dit boek ook 5 sterren. Ik werd telkens naar het boek gezogen en Lou liet mij niet los.

Antoinette: Ik geef het boek 3,5 sterren. Ik vond Voor jou te voorspelbaar en had meer vuurwerk verwacht van deze afsluiting.

Uiteindelijk lazen we langer over Voor mij dan de twee voorgaande boeken in de trilogie, maar we kunnen zeker zeggen dat we met veel plezier de boeken in deze trilogie gelezen hebben en genoten hebben van de buddyreads. Stiekem zullen we Lou toch wel gaan missen. Jojo Moyes heeft met deze triogie echt een superleuk en ontspannend verhaal geschreven.

Hebben jullie Voor jou ook gelezen? Wat vonden jullie van dit boek? Wij zijn erg nieuwgierig naar jullie mening.

 



Reacties op: Buddy Read: Voor mij

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...