Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De nieuwe boeken van juli

op 07 juli 2018 door

Juli is van start gegaan en dus is het tijd voor een overzicht van de boeken die in deze maand verschijnen! Nu is het echt zomer en laten we hopen dat dit lekkere leesweer nog een tijdje blijft! Aan de boeken zal het in ieder geval niet liggen, want er staan prachtige titels klaar om op je verlanglijstje te worden gezet. Kijk je mee naar wat juli voor ons in petto heeft?

Door Janneke

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

61a64b2776eea139df50a5d31177332e.png

Hallo liefde - Petra Vollinga (verschenen)

Zes totaal verschillende mensen: een bedroefde weduwnaar die na het verlies van zijn vrouw moeite heeft om opnieuw zijn draai te vinden; een gay casting director met een ingedutte relatie; een overbelaste werkende moeder van een tweeling die na een vechtscheiding nooit meer aan de man wil; een mooi pubermeisje met grootse dromen die héél anders zijn dan haar dagelijkse schoolleven; een ogenschijnlijk hippe geneeskundestudent die in zijn hart verlangt naar eenvoud; en een jonge kassière in een buurtsupertje die het leven het overzichtelijkst vindt met alleen haar kat als huisgenoot, want die heeft tenminste geen verborgen agenda. Ze wonen allemaal in het centrum van Amsterdam, maar lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben. Tot hun levens op onvermoede manieren met elkaar vervlochten blijken te zijn, en de liefde om de hoek komt kijken.

Ik weet niet of ik van je houd - Christina Lauren (verschenen)

Door een verrassend toeval leert Holland de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin kennen. Hij doet auditie voor een musical en mooie kansen liggen in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft... Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Ze worden huisgenoten, puur vriendschappelijk. Of doen ze maar alsof en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

Baguette met jam voor twee - Wendy Brokers (verschenen)

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.
Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

2b35d3236ed98acf95d449955a2681fb.png

De kleuren van het leven - Lorraine Fouchet (verschenen)

Kim verruilt het pittoreske eiland Groix voor de Cote d’Azur, om als gezelschapsdame in dienst te treden van de steenrijke en dementerende Gilonne. Deze excentrieke bejaarde krijgt wekelijks bezoek van haar zoon, die zeer gesteld is op zijn moeder. Kim raakt gecharmeerd van het duo. Maar dan ontdekt ze dat de echte en enige zoon van Gilonne twee jaar eerder is verongelukt. Gilonne lijkt hier niet van op de hoogte te zijn. Wie is deze man die wekelijks op bezoek komt? Kim is vastbesloten dit familiegeheim te ontrafelen. Ondertussen vraagt ze zich af of ze er wel goed aan heeft gedaan haar veilige eiland, waar het leven opgeruimd en overzichtelijk was, te verlaten.

Mijn zomers aan zee - Tracy Rees (verschenen)

In hoeverre kan een plaats je leven veranderen?

1950. Chloe brengt elke zomer door bij familie in Tenby, waar ze eindeloze en onvergetelijke dagen op het strand beleeft. Alle zomers zijn even idyllisch, totdat ze een rijke, veel oudere jongen ontmoet waar ze als een blok voor valt. Op de avond van hun eerste date komt Chloe tot een ontdekking die haar de rest van haar leven zal achtervolgen.

2014. Nora‘s luxe leven verandert drastisch van het ene op het andere moment. In de onzekere tijd die volgt voelt ze zich het meest thuis op de prachtige stranden van Tenby. Maar Tenby verbergt een geheim – en Nora zal leren dat dit kleine stadje aan zee zelfs de meest pijnlijke herinneringen kan helen…

De cactus - Sarah Haywood (verschenen)

Andere mensen zien Susan Green als een stekelig en moeilijk persoon. Zelf vindt ze dat ze haar leven gewoon goed op orde heeft. Ze heeft een baan, een appartement precies groot genoeg voor één persoon, voor de liefde heeft ze een prima regeling met een leuke man, en zolang haar onbesuisde broer aan de andere kant van het land woont is er niets aan de hand.

Dan overlijdt haar moeder en ontdekt Susan dat ze zelf moeder wordt – en opeens is ze alle controle kwijt…

b7e3d95c06daff458ee2959ce91896ed.png

De misstap van de miljonair - Jessica Clare (16 juli)

Vierde deel van de heerlijke, hotte serie van The New York Times-bestsellerauteur Jessica Clare

Greer is er altijd geweest voor Asher. Ze zou heel graag over haar verlegenheid heen willen stappen om Asher eindelijk te laten zien hoe veel ze van hem houdt, maar als ze op het verlovingsfeest van vrienden aan het eind van de avond met elkaar in bed belanden, lijkt dat voor hem veel minder te betekenen dan voor haar. Greer moet onder ogen zien dat van iemand houden die jou amper ziet staan geen toekomst heeft... maar hij heeft haar wel zwanger gemaakt.

Nadat zijn verloofde hem heeft gedumpt, steekt Asher al zijn energie in het opnieuw opbouwen van zijn zaak. Het verleden wil hij zo snel mogelijk vergeten. Na hun gepassioneerde one night stand begrijpt hij maar niet waarom zijn oude vriendin Greer zo afstandelijk tegen hem doet – tot hij haar groeiende buik ziet. Vanaf dat moment is Asher tot alles bereid om haar voorgoed voor zich te winnen. En hij is een zeer bedreven verleider…

Maud - Anne West (10 juli)

De stadstuin is niet zomaar een moestuintje. Dit is een Amsterdamse tuin waar de buurt samenkomt en groenten verbouwt. Als de drie zussen Maud, Yara en Britt deze tuin erven, zien ze niet direct reden om elkaar in levenden lijve te ontmoeten. Maar dat blijkt een misvatting. Maud is het eerste deel in een trilogie over de zussen, die op humoristische wijze een hoop moderniteiten op de hak neemt.

Een man naar mijn hart - Elly Koster (verschenen)

De verwende Katia verruilt noodgedwongen haar luxueuze leven in Nederland voor een glamourloos en afgelegen bestaan in Noorwegen. Vaarwel zonvakanties en uitbundig shoppen. Had ze maar wat meer geld. Haar buurman, Andor, is eigenaar van een eeuwenoud Noors boerenbedrijfje en een kudde geiten. Hij vindt zijn eenvoudige leven juist perfect. Dat is voor Katia onvoorstelbaar! Daarom bedenkt ze stiekem een plan waarmee ze samen iets extra's kunnen verdienen...

16e8312fbf5d7b2345c995ea035138bb.png

De groene heuvels - Jan Karon (10 juli)

De groene heuvels is het derde deel in de serie Welkom in Mitfort en neemt de lezers mee terug naar Mitford, het pittoreske dorpje waar iedereen van droomt.

Na jaren getrouwd te zijn geweest met zijn werk, is Father Tim nu gelukkig getrouwd met zijn buurvrouw Cynthia. Het leven in Mitford heeft nog nooit zo vol verrassingen gezeten voor de dominee. Dan maakt een jongen die als een zoon voor hem is geworden, een keuze die Father Tims hart breekt. De gebeurtenissen op het kampeerweekend van de kerkelijke jongerengroep hebben een grote invloed op Tim - zo groot dat ze een ander mens van hem maken. 

Daten voor gevorderden - Kristan Higgins (31 juli)

Honor Holland voelt zich tot op het bot vernederd als ze haar beste vriend ten huwelijk vraagt, maar hij haar bruut afwijst. Maar ze laat zich er niet onder krijgen! In no-time is ze weer vol overgave aan het daten. Al is een leuke man vinden misschien wat lastig in een dorp waar maar 715 mensen wonen - zijzelf meegeteld.

De charmante, Britse professor Tom Barlow heeft er veel voor over om in de buurt van zijn onofficiële stiefzoon, Charlie, te blijven. Klein detail: zijn visum is bijna verlopen en hij zal het land moeten verlaten. Tenzij hij op een of andere manier aan een green card kan komen...

Ik kan je bijna aanraken - Colleen Oakley (verschenen)

Jubilee Jenkins heeft een zeldzame allergie voor menselijke huidcellen; zelfs een lichte aanraking van iemand kan haar al fataal worden. Nadat ze jarenlang haar huis niet heeft verlaten, moet ze noodgedwongen de deur weer uit. Haar moeders toelage is gestopt, en ze zal dus een baan moeten zien te vinden. Gewapend met handschoenen en lange mouwen gaat ze de confrontatie met de buitenwereld aan.
Ze redt zelfs met gevaar voor eigen leven een kind uit het water en ontmoet zo Eric, de vader van het briljante, maar getraumatiseerde jongetje. Eric en Jubilee groeien steeds meer naar elkaar toe, maar een liefdesrelatie lijkt voor hen een onbereikbare droom.

3be89f2b3786c48c9189c93d627e8d2b.png

Springvloed - Jackie van Laren (verschenen)

Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.

Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

Tegenstroom - Jackie van Laren (verschenen)

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

Het schaduwspel - Simone van der Vlugt (verschenen)

Eva Ment verkeert in de betere kringen van Amsterdam. Op een bijeenkomst ontmoet ze Jan Pieterszoon Coen, een man van aanzien, die op zoek is naar een echtgenote. Ze trouwen en in het voorjaar van 1627 reizen Jan en Eva met hun pasgeboren dochtertje naar de Oost. Na een zeereis vol ontberingen worden ze als vorsten onthaald in Batavia. Er volgt een periode van gewenning, maar vooral van vele verliezen. Gedesillusioneerd reist Eva na een verblijf van bijna drie jaar terug naar Amsterdam. 

Vind ik leuk?! - Holly Bourne (verschenen)

En ineens ben je dertig. Je tijdlijn is een lange opsomming van aanzoeken, zwangerschapsaankondigingen
en foto's van pas gekochte huizen. Dertig worden lijkt wel een stoelendans: zodra de muziek stopt, kiest iedereen de dichtstbijzijnde plek om zich te settelen met iemand die toevallig ook aan het spel meedoet.

Maar Tori weigert daaraan mee te doen. Ze heeft al aardig wat bereikt voor haar dertigste: een bestseller op haar naam en duizenden fans (online en offline). Maar haar best-wel-oké vriendje is eigenlijk heel saai. En wanneer haar beste vriendin óók opeens verliefd wordt, begint Tori te twijfelen. Tori vult haar dagen met twitteren, YouTube en bedenken waarom iedereen - behalve zij - voor dit huisje-boompje-beestje-ideaal lijkt te gaan. Zijn ze bang de boot te missen? Of is zij degene die de memo heeft gemist? Als iedereen om je heen hetzelfde doet, en de klok keihard tikt, wat doe je dan?

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

We hopen dat er wat leuks voor je bij zit! Welke boeken gaan er op jouw lijstje?



Reacties op: De nieuwe boeken van juli

Meer informatie

Gerelateerd