Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van ... Helma

op 21 november 2021 door

Vorige week heb ik stuivertje gewisseld met Renate, omdat we in Kopenhagen waren. We waren onze jongste zoon wegbrengen die daar een project van acht maanden aan de universiteit van Kopenhagen gaat doen. Dus vandaag ben ik aan de beurt om te vertellen hoe mijn week verlopen is.

- door Helma -

7ad0ac82428df3c3af67a8fa9d22b9bf.png

Zondag

Onze een na laatste dag in Kopenhagen. Nadat we onze zoon in zijn studentenappartementje hadden geïnstalleerd, hebben we de afgelopen dagen met zijn drieën Kopenhagen verkend. En wat een leuke stad is dat! Vandaag staat een bezoekje aan Dragør, een pittoresk dorpje waar de AirBNB die we hebben gehuurd vlakbij ligt. Jammer genoeg is het wat regenachtig waardoor de smalle straatjes en huizen niet helemaal tot hun recht komen. We vonden in het centrum de Deventersgade en Zytfensgade die herinneren aan de haringhandel met Deventer en Zutphen in de veertiende en vijftiende eeuw.

Daarna onze zoon opgepikt in zijn appartementje en met de metro naar het centrum van Kopenhagen. Na een wandeling door de stad om het universiteitsgebouw te bekijken waar hij aan de slag gaat, met de bus naar het Zoölogisch Museum en vandaar met de bus naar het centrum voor onze laatste toeristische attractie: de Rundetårn oftewel de ronde toren. Het bijzondere is dat de toren geen treden heeft om naar boven te komen maar een oplopend pad dat om een holle kern naar boven loopt. Eenmaal boven heb je uitzicht over Kopenhagen en heel in de verte kan je de Øresundsbroen zien. De brug die Denemarken met Zweden verbindt en een rol speelt in de The Bridge. Inmiddels was het half vier geworden en moesten we nog lunchen. We hebben genoten van een heerlijke late lunch met een voortreffelijke omelet met salade en een glaasje glögg (de Deense versie van glühwein, maar dan nog veel lekkerder). Daarna nog een heerlijk dessert er achteraan en onze buiken waren vol. Zo vol dat we het diner maar hebben overgeslagen. 's Avonds onze zoon weer teruggebracht naar zijn appartement en met een dikke knuffel afscheid genomen.

Maandag

Vroeg op om de koffers in te pakken en in de auto te zetten voor de lange terugreis naar huis. Alles bij elkaar zit je toch zo'n tien uur in de auto. Dus e-reader aan en lekker lezen in De zoete verleiding van Emerald Cove van Holly Martin. Het is het laatste deel van 'De zussen van Jewel Island'-trilogie. In dit derde deel staan Skye en Jesse centraal. Het is vooral een spel van aantrekken en afstoten met nog een paar perikelen tussendoor. Wel lekker om te lezen, maar je vraagt je constant af waarom ze niet gewoon met elkaar praten in plaats van allerlei aannames over de beweegredenen van de ander te doen. Toen we rond zeven uur 's avonds thuiskwamen, hebben we ons tegoed gedaan aan patat en een kroket. Na deze snack-partij snel mijn recensie van het Hebbanbuzz-boek De upgrade van Steven van Belleghem online gezet om daarna languit op de bank te gaan hangen met de televisie aan.

Dinsdag

Na het ontbijt eerst de koffers uitgepakt en de wasmachine aangezet. Daar had ik gisteravond geen zin meer in. Bij een lekkere cappucchino de krant gelezen en daarna de laptop aan. Ik ben coördinator van de leesclub Antwerpen van Michael Pye en die loopt vandaag ten einde. Dus eerst controleren of iedereen alle vragen heeft beantwoord en een recensie heeft geplaatst. Iedereen, met uitzondering van een deelnemer die al eerder de handdoek in de ring had gegooid omdat het boek niet was wat ze ervan verwacht had, heeft keurig alles op tijd ingevoerd. Alleen ben ik zelf nog in gebreke gebleven met mijn recensie (oeps). Dus die eerst maar gemaakt en aansluitend vast een deel van het eindverslag gemaakt. 's Middags boodschappen in huis gehaald, zodat we de komende dagen weer gezond kunnen eten. 's Avonds begonnen aan Bruiloft op slippers van Marjoleine Tel. Het is het tweede deel in de 'Campinggeluk'-serie. Het eerste deel heb ik al eerder gelezen en ik ben toch wel benieuwd hoe het verhaal verdergaat. De serie staat op KoboPlus dus dat is mooi meegenomen. Na het avondeten weinig meer uitgevoerd.

Woensdag

Op woensdagochtend ga ik altijd naar yogales. Gelukkig kan het (nog steeds) in de yogastudio. Hopelijk blijft het ondanks de verscherpte Corona-maatregelen ook zo. Daarna douchen terwijl manlief vertrekt voor een lunch met vrienden ter ere van de 60e verjaardag van een van de mannen. Ik vermaak me intussen met het eindverslag van de leesclub en het nog bijschaven van mijn recensie. Als mijn man rond 17.30 uur thuiskomt, hoeft hij niets meer te eten, dus eet ik de avondmaaltijd alleen op. 's Avonds, vaste prik, lekker op de bank hangen en niet veel uitvoeren.

Donderdag

Na het ontbijt stap ik op de fiets naar het laboratorium om bloed te laten prikken. De weg waar ik aan woon wordt opnieuw geasfalteerd en daarom kan ik niet mijn normale route naar de woonwijk fietsen. Omdat de andere uitgang van onze weg ongeveer 2 kilometer de andere kant op is, betekent dat een omweg van zo'n 3 kilometer in totaal. De zon schijnt, dus iets eerder weg en dan heb ik mijn frisse neus en beweging voor vandaag vast gehad. Op de terugweg weer dezelfde omweg. Daarna had ik wel een koffie verdiend. Vandaag ga ik met vriendinnen lunchen en omdat ik bijna nooit alcohol drink, ben ik de bob. Heerlijk sushi gegeten en gezellig bijgekletst. Direct maar besloten dat we dat elke drie maanden gaan doen. Toen ik thuiskwam had ik geen behoefte meer aan avondeten, dus nu was het de beurt aan mijn man om die alleen te verorberen. 

Vrijdag

Vandaag komt de werkster om het huis weer spik en span te maken. Zo heerlijk vind ik dat, want als ik ergens een hekel aan heb is het wel poetsen. Terwijl zij door het huis gaat, plaats ik mijn recensie van Antwerpen en het eindverslag van de leesclub. Dat is weer mooi afgerond. Ondertussen word ik aangestoken door een paar meiden van Fabulous Feelgood om een kijkje te nemen op het blauwe mannetje want daar zijn er al volop Black Friday aanbiedingen te zien en de foto's van de boeken die ze voor een prikkie hebben uitgekozen maken me hebberig. Maar zodra ik de pagina open, zie ik een mooie aanbieding van een smartwatch. En laat ik dat nou net op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag hebben staan. Omdat die al bijna is, besluit ik mezelf te trakteren en de smartwatch in het winkelmandje te deponeren. De boeken heb ik daarna maar gelaten voor wat ze waren. 's Middags een begin gemaakt met het naluisteren (een freelancebaan bij Thinium Audioboekproducties) van Alles wat ik wens van Lynn Austin en kom ik al een beetje in kerstsferen. 's Avonds gekeken naar de Masked Singer terwijl ik ondertussen mijn haakwerk weer eens opgepakt heb.

Zaterdag

Vroeg op om de boodschappen voor het weekend in huis halen. Maar wat een drukte in de winkels zeg! Dat had ik niet verwacht op dat tijdstip. Daarna even een kopje koffie drinken en snel de krant doorbladeren, voordat ik naar mijn schoonmoeder vertrek. Ze kreeg gisteren haar oproep voor de derde vaccinatie, Ik wilde meteen online een afspraak voor haar maken, maar zag toen dat je in de prikpost in Amstelveen zonder afspraak terecht kon. Hoe makkelijk is dat? Dus vandaag meteen maar de koe bij de horens vatten. Het is er lekker rustig, dus we kunnen direct doorlopen en binnen 5 minuten zit de prik erin. Schoonmama na de vijftien minuten wachttijd weer thuis afgeleverd en snel naar huis om thuis te zijn voor de bezorging van mijn cadeautje. Manlief was al vertrokken voor een partijtje golf. Terwijl ik wacht op de bezorger, maar de bedden verschoond en geprobeerd het zaterdagcryptogram op te lossen. Die is lastig, dus daar moet ik nog even verder over nadenken. 

Ondertussen is onze oudste zoon gearriveerd als hulptroep bij het installeren van de smartwatch. Ik ben er helemaal blij mee. 's Avonds weer lekker op de bank met mijn boek en Netflix en natuurlijk spelen met mijn nieuwe hebbeding.

7ad0ac82428df3c3af67a8fa9d22b9bf.png

Mijn feelgoodmoment van de week: Ten eerste de leuke laatste dag in Kopenhagen, de supergezellige en smakelijke lunch met vriendinnen en tot slot mijn vervroegde verjaardagscadeautje.

Mijn niet zo feelgoodmoment van de week: Dat was ook de laatste dag in Kopenhagen, omdat we weer naar huis gingen en afscheid moesten nemen van onze jongste zoon, die ongetwijfeld een prachtige tijd daar tegemoet gaat.

Wat waren jullie feelgoodmoment en niet zo feelgoodmoment deze week?



Reacties op: De week van ... Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Steven Van  Belleghem

Steven Van Belleghem

Auteur van diverse bestsellers (The offer you can't refuse, when digital becomes...

Michael Pye

Michael Pye

De Brit Michael Pye werkt als romanschrijver, journalist, historicus en omroeper...

Marjoleine Tel

Marjoleine Tel

Vanaf het moment dat ik kan praten, vertel ik verhalen. Op mijn tiende jaar besl...

Lynn Austin

Lynn Austin

Lynn Austin (1949) is de auteur van vele Christelijke romans. Ze is woonachtig i...