Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van...Lizzie

op 02 augustus 2020 door

Het is opnieuw zondag: tijd voor een nieuwe aflevering in onze eigen soap 'De week van'. Hier lees je waar we deze week mee bezig zijn geweest, wat we hebben gelezen en ons absolute feelgood en baalmoment. Vandaag is het de beurt aan Lizzie.

- door Lizzie - 

eb51e32fa194e52afebc72030722ad75.png

Zondag

Vandaag zijn we lekker gaan eten in de 'Goeiedag' in Lissewege (een klein gezellig dorpje) voor de huwelijksverjaardag van mijn ouders. 35 jaar waren ze getrouwd in mei, het etentje stond normaal op die dag gepland, maar de corona gooide roet in het eten. Het was zeer gezellig en lekker, en ik super blij dat ik mijn nieuwe outfit mocht aandoen die ik deze week gekocht had (ja ik kan soms een ijdeltuit zijn). Wanneer we thuisgekomen zijn hebben we in de jacuzzi nog wat van de zon genoten en dan ben ik opnieuw afgereisd met Electra naar Afrika. 

Maandag

Het is nog steeds verlof en we moeten dus niet gaan werken. Ik had gehoopt op een dagje strand, maar door het slechte weer zat dit er niet in. Ik ben gewoon boodschappen gaan doen (ik vind dit echt een hel tijdens corona). 's Middags hebben we er eigenlijk een echte luie middag van gemaakt: manlief op de PlayStation, dochterlief Fortnite en mama gewoon verder met Zon, die ik vandaag ook effectief uitgelezen heb; ik heb een doos Kleenex nodig gehad. Ooo en dan zou ik het hoogtepunt van deze dag nog vergeten! Ik heb gewoonweg mijn eerste TikTok video gemaakt, dat blijkt een enorm iets te zijn in de wereld van een negenjarige die al maanden zat te zagen om er eentje te maken, en vandaag dan maar overstag gegaan... Of het resultaat er mag zijn geen flauw idee maar "kiss somebody, break your heart, savage love..." zit nu al constant in mijn hoofd! Nu een gelukkige dochter is een gelukkige mama ;)

Dinsdag

Pff we zijn al dinsdag vandaag! #stopdetijd! Ik wil nog wat genieten van mijn verlof. Week twee zit al bijna halverwege en daarmee het verlof ook. Wakker geworden van wat Whatsapp berichten. De richtlijnen in België zijn opnieuw veranderd en aangezien ik verantwoordelijke ben van een winkel wilden mijn medewerkers toch even polsen of het oké was wat ze uithangden om dit duidelijk te maken aan de klanten. 
Naar beneden gegaan, een tas koffie genomen en een dinosaurus koek (heel gezond ik weet het). Manlief is immers al vroeg vertrokken. Zijn broer is sinds dit weekend officieel eigenaar van het appartement die hij met zijn vorige vriendin had gekocht en het parket moest dringend geschuurd worden... Manlief to the rescue :), maar dit houdt mij niet tegen om met dochterlief, als ze wakker is naar het strand te gaan, wat een prachtig weer vandaag. Eerst even een nieuw boek uitzoeken om te lezen, heb een juryboek liggen, een recensieboek en een leesclubboek, ... moeilijk kiezen, want ze moeten alle drie uit en dan heb ik nog Het vlindereiland te gaan lezen om een buddy read te doen. #nooiteentekort aan boeken! 

Van dat prachtig weer deze morgen is er uiteindelijk niet veel overgebleven, er was veel wind en het was uiteindelijk koud op het strand, maar het was gezellig, met de vrienden met wie de cabine delen en dat is toch het belangrijkste.

Woensdag

Vandaag staat er een bezoekje naar de kapper op het programma. Mijn haar moet dringend weer wat bijgeverfd worden om de grijze haren te camoufleren. We zijn al vroeg uit de veren, want dochterlief maakt haar jaarlijkse daguitstap met haar moeke en vake, ze gaan naar Zonnegloed, een dierentuin waar ze mishandelde en verwaarloosde dieren opvangen. Iets wat dochterlief heel erg interesseert, want ze droomt ervan om ooit dierenarts te worden. 
Manlief en ik zijn dus kinderloos, een ideaal moment voor wat quality time. Eerst genieten van de zon die er echt is vandaag en dus wordt het een middagje strand, nadat ik hem eerst meegesleurd heb naar de winkel omdat ik echt een lang kleed wil, voor vrijdagavond (we moeten gaan eten), maar we zijn met lege handen terug gekomen. :( Ze hadden een hele mooie hoor, dat was het probleem niet, maar mijn maat zat er niet meer tussen. ' s Avonds zijn we gezellig met zijn tweetjes gaan eten, in een gezellig restaurantje niet ver bij ons vandaan en hebben we genoten van onze tijd samen. Hoe graag we dochterlief ook zien even tijd samen is toch echt leuk. Van lezen is er vandaag niet veel in huis gekomen. 

Donderdag

Vandaag had ik de ochtend voor mij alleen. Manlief was zijn broer verder gaan helpen en dochterlief is bij moeke blijven slapen. 
Het ideale moment voor wat me-time, ik ben gaan shoppen en heb drie paar sandalen gekocht (oeps) was koppelverkoop en ik kon ze echt niet weerstaan. Schoenen zijn altijd al een zwakte geweest van mij :). Twee paar zijn gewoon, maar ik heb fluor gele gekocht, nu we wat bruin zijn stonden deze wel mooi. Dan ben ik om dochterlief geweest bij mijn mama, ik mocht er meteen blijven lunchen want mie4dd372e553debaee584c84dc893375b.jpgjn zus was er ook. Het was zeer gezellig. Daarna ben ik nog met dochterlief naar het strand geweest. 's Avonds moest manlief naar de eerste voetbaltraining van het seizoen en heb ik ervan geprofiteerd om wat huishouden te doen en naar bad boys III te kijken. Ik ben altijd al fan geweest van die films, manlief minder, dus de ideale gelegenheid, want dochterlief die moest TikTok video's maken en Fortnite spelen. Hebben jullie ooit al eens op TikTok gescrold? Hilarisch, ik heb echt al plat van het lachen ermee gelegen! 
Natuurlijk na de film ben ik met mijn boek in bed gekropen om nog wat te lezen (sorry de titel kan ik niet meedelen, omdat ik deze lees als juryboek). 

Vrijdag

Vandaag was het de warmste dag van het jaar. We hebben een poging gedaan om naar het strand te gaan. We zijn deze keer niet bij de cabine blijven liggen maar zijn naar het water getrokken. Ik ben zelf geen waterrat, maar de zee zorgde toch voor de nodige afkoeling. 
Vanavond zijn we gaan eten met onze bubbel bij Ribs en Beer. Was voor mij de eerste keer dat ik er geweest was en het is mij zeker bevallen: wat een heerlijke barbecuesaus. Er na zijn we met zijn allen nog iets gaan drinken, maar om 1 uur sluit alles, dus waren we nog relatief vroeg thuis. Van slapen is er niet veel in huis gekomen, veel te warm! Ik hou van zon en mooi weer maar een paar graadjes minder kan geen kwaad. Van lezen is er vandaag niet veel in huis gekomen. Maar het was een gezellige dag en avond. Eentje om in te kaderen.

Zaterdag

Het plan was om vandaag uit te slapen. Dit is faliekant mislukt. Het was veel te warm in de slaapkamer. We zijn dan maar opgestaan, heb mij een tas koffie genomen, de laptop opengezet voor een ochtendje Hebban. Het nieuwe café is er immers geopend vandaag en er staan nieuwe boeken op Bookchoice, altijd een leuk moment :). 
We zijn bij mijn ouders uitgenodigd voor de lunch, want dochterlief is er blijven logeren omdat wij moesten gaan eten gisteren. Vandaag was een rustig dagje. Het is koeler dan gisteren maar ook bewolkt. Na de lunch zijn we gewoon huiswaarts gekeerd, heeft manlief nog wat op de PlayStation gespeeld en ik gelezen, en dan 's avonds was het de bekerfinale Club Brugge - Antwerp, dus ik kon gewoon blijven doorlezen. 
Mijn boek is hierdoor bijna uit en dan staat het derde deel van de Cockleberry-reeks op het programma! 

Mijn feelgoodmoment van de week

Het avondje uit met manlief! Daar heb ik echt van genoten.

Mijn baalmoment van de week 

Ik heb deze week niet echt een baalmoment gehad. Het was verlof, dus kan ik alleen maar van genieten ;). 

eb51e32fa194e52afebc72030722ad75.png

Hoe was jullie week? Had jij net als ik een feelgood moment en een baal moment van de week? Laat het ons weten in een reactie. Volgende week vertelt Sanne over haar week.



Reacties op: De week van...Lizzie

Meer informatie