Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een reis door de boekenkast: juni

op 04 juni 2019 door

Het is weer tijd voor de maandelijkse reis door de boekenkast! Naast de boeken die wij mogen recenseren voor jullie, puilen onze boekenkasten ook uit met ongelezen boeken! Dus gaan wij elke maand de uitdaging aan om een boek uit eigen kast te lezen. Vandaag lees je of dat vorige maand gelukt is en welk boek we in juni uit onze boekenkast pakken.

Door Janneke

Sanne

3dbfc9e272452da4a66375b591d2c76a.pngArgh! Van de boeken waar ik vorige maand zo naar uitkeek om te lezen is NIETS terecht gekomen. Mag ik ze opnieuw noemen? Nee grapje, maar gek genoeg, heb ik er nu ook niet zoveel zin in. Ik had boeken uitgekozen voor mijn vakantie (onder andere verder gaan in Parel van De zeven zussen, is er al animo voor een volgende readalong??), ik denk dat ik ze bewaar voor de volgende vakantie (of tot een readalong :wink: )

Voor de maand juni zit ik al aardig vol geboekt, maar ik hoop tussendoor eindelijk Nee heb je van Charlotte de Monchy uit te lezen. Een boek dat staat te wachten en waarin ik ook al ben begonnen, maar die ik steeds weer wegleg voor ander leesvoer. Zou het dan deze maand lukken?

Renate

Jaaa het is een keer gelukt om een boek te lezen die ik echt al tijden van plan was! Namelijk Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr. Eindelijk heb ik hem gelezen. Ik dacht namelijk dat dit boek al heel lang op mijn tablet stond, wat dus niet zo was. Dat was een boek van Jonathan Safran Foer, voor mij lijkt Foer en Doerr dus veel op elkaar.

In juni ga ik toch voor Charlotte DeMonchy, ben gewoon heel erg benieuwd naar Nee heb je, dus daar ga ik een poging voor wagen. Of toch nog steeds Dans met mij van Jojo Moyes. We zullen zien!

Marleen

a84fbe4c1d770e34f42f5726230d0456.png

Vorige maand wilde ik graag Opposition en Ik wist het al lezen en dat is allebei gelukt! Sterrenhemel wilde ik ook graag lezen, maar aangezien het artikel op is geschoven heb ik besloten om deze ook iets verder door te schuiven :)

O, ik kijk zo uit naar juni! Ik heb drie boeken klaarliggen om uit eigen kast te lezen! Ik verwacht nog wel een aantal boeken, maar tegelijkertijd denk ik dat deze ook wel moeten lukken. Allereerst wil ik eindelijk Nachtmuziek van Jojo Moyes (uit)lezen. Toen ik het boek kocht vorig jaar ben ik gelijk begonnen maar toen trok het verhaal mij niet echt. Nu heb ik een geplande buddy met Sanne, dus nu moet het er wel van komen!

Ook wil ik Een bijna eindeloze afstand van Tahereh Mafi lezen en (ja, alweer) Sterrenhemel van Colleen Hoover herlezen. Voor allebei de boeken heb ik een artikel als steuntje, dus moet lukken!

Marieke

db51861b951668536ab4213c606d1d6d.png

Voor mei had ik gekozen voor het boek De boekhandel van Penelope Fitzgerald. Ik heb het boek gewonnen, maar aan lezen kwam ik steeds niet toe. Daarom is deze rubriek zo fijn, het komt op de planning en wordt gelezen. Ik vond het boek een mooi verhaal hebben, maar ik had er toch wat meer van verwacht.

Voor juni kies ik een weer een boek dat ik won met een internet actie. Het is van Liane MoriartyNegen volmaakte vreemden. Ik heb haar boek Het geheim van mijn man gelezen, die vond ik niet zo goed, maar Grote kleine leugens heb ik geluisterd en die was geweldig. Ik ben dan ook benieuwd wat ik van deze ga vinden.

Lore

539d229180ec7c4f98446a806335a30a.png

Ik had nog geen idee welk boek ik zou kiezen deze maand. Omdat ik ook niet meteen een boek had dat eruit sprong liet ik mij verrassen. Ik zei tegen mijn vriend dat hij een boek mocht uitkiezen en zo kwam Thuis in Portugal van Marieke Woudstra tevoorschijn.

Deze maand ga ik een boek lezen dat al heel lang op mijn e-reader staat. Het is een beetje vals spelen want het staat niet in mijn kast, maar ik kijk er enorm naar uit om Sterrenhemel van Colleen Hoover te lezen.

Diana

In mei las ik voornamelijk 'moetjes', ook al voelden het niet zo. Ik heb namelijk een geweldige leesmaand gehad met prachtige boeken. Ik kwam niet toe aan een boek uit eigen kast, maar het lezen was sowieso even zoeken met zo'n kleine man die het vermoeidheidslevel wel even naar een ander niveau tilt. Maar je hoort me niet klagen, en een wondertje in ons gezin en mooie boeken gelezen in mei. Ik ben een gelukkig mens :)

In juni wil ik wel weer wat uit eigen kast lezen. Ik heb een buddy staan met het boek Sterrenhemel van Colleen Hoover, mijn derde boek van deze auteur. Deze ga ik dus zeker in juni lezen. Verder kijk ik nog even niet vooruit, al heb ik nog steeds heel veel zin in Aan het hof van Eden. Zou het er in juni eindelijk in zitten dit boek te lezen?

Janneke

b6da756c35c70d4b04277c74f056f230.pngVorige maand was ik van plan Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr te lezen en dat is gelukt! Natuurlijk had ik wel een klein steuntje in de rug door de geplande buddyread. Maar alsnog vind ik het een prestatie in een drukke verhuismaand. Want het is best een dikke pil, maar zeer de moeite waard!

Deze maand hoop ik dat de rust een beetje terugkeert en ik weer wat meer kan lezen. Ik wist het al van Kristin Harmel ligt dankzij Marieke al een tijdje op me te wachten en in juni gaat het er echt van komen! Ik kijk er naar uit. 

Mandy

8b105a6d87da2139c53a3034f01da235.pngIn mei was ik van plan het boek Als je het licht niet kunt zien te lezen van Anthony Doerr. En dat is dit keer zeker gelukt. Het is een leuke buddy geworden met Marieke, Janneke en Renate. Het was een mooi boek en ik ben blij dat ik hem eindelijk af heb kunnen vinken van mijn lijst. Ook staat ie in de Hebban Top 1000 dus ook daar heb ik hem gelijk af kunnen strepen.

In juni ga ik het boek Een bijna eindeloze afstand lezen van Tahereh Mafi. Ik ben er al in begonnen, dus het boek komt sowieso uit deze maand. Het staat voor mijn doen nog niet zo lang in mijn kast, ik heb het met Kerstmis gekocht van een boekenbon die ik had gekregen. Het lijkt me een heel mooi boek met een belangrijke boodschap. Hoewel het boek zich in 2002 afspeelt, gaat het volgens mij over een thema waar heel veel mensen nog dagelijks mee te maken hebben (racisme). Ik vind het belangrijk om dat soort boeken te lezen, zodat je je leert verplaatsen in andere mensen.

Helma

Hoewel voor mei Rode schoenen van Joanne Harris op de planning stond, is daar helemaal niets van terecht gekomen. Omdat ik een paar dagen naar Kreta ging en ik alleen mijn e-reader wilde meenemen begon ik in het vliegtuig met de trilogie van Lis Lucassen HitteRazend en Zomer, die in een nieuwe jasje zijn gestoken. En als je daar eenmaal mee begint wil je die afmaken. Maar ja, ze stonden wel al een paar weken op mijn reader maar echt uit eigen kast lezen kan ik het toch niet noemen. Dus helaas ging Rode schoenen weer ongelezen terug in de kast.

In juni staan weer een paar dikke recensieboeken in de planning dus ik ben bang dat uit eigen kast lezen niet echt gaat lukken.

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Welk boek uit eigen kast ga jij lezen deze maand?



Reacties op: Een reis door de boekenkast: juni

Meer informatie

Gerelateerd