Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday - Het tussendoortje (1)

op 03 maart 2023 door

Tussendoortje? O wat een akelig woord als het boeken betreft! Je leest het weleens in recensies. "Een lekker tussendoortje", waar tussendoor dan? De Verhalenfabriek maakt op een positieve manier gebruik van deze term. Zij geven 'tussendoortjes' uit: ebook only verhalen van zo'n 100 pagina's, zowel feelgood als thrillers. Je leest ze vlot uit in een middag of een avond en kan dus uitstekend 'tussendoor'.

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

- door Marieke -

De Verhalenfabriek (het kleine zusje van de Crime Companie) geeft leuke verhalen uit in ebook-vorm in een formaat van een novelle. De ebooks hebben vrolijke aansprekende covers en de korte samenvattingen nodigen uit tot lezen. We hebben op Fabulous Feelgood al een paar van deze verhalen besproken en gaan dat vaker doen op vrijdag.

Vandaag is Een tweede kans van Linda Babel het tussendoortje van Fabulous Feelgood Friday.

Een tweede kans

Taartenbakster Jildou draait haar hand niet om voor een mooie bruidstaart. Totdat haar ex gaat trouwen...
Het leven van taartenbakster Jildou staat op zijn kop als ze hoort dat haar eerste liefde Aldrik weer terug is in het Friese dorpje Warns. Zeven jaar geleden heeft ze de keuze gemaakt om niet met hem hem mee te gaan toen hij naar Amsterdam verhuisde. Stiekem hoopt Jildou dat hij teruggekomen is voor haar.
Niets is minder waar. Sterker nog: hij gaat trouwen. Tot overmaat van ramp krijgt Jildou de opdracht om de bruidstaart te verzorgen. Ze besluit haar ex te laten zien wat hij misloopt, maar raakt verstrikt in haar eigen leugens. Gaat Jildou de weg naar de liefde terug vinden?

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Mijn mening

Wat ik erg leuk vond aan dit verhaal, was dat het zich afspeelt in Friesland. De schrijfster komt er niet vandaan, maar vond het leuk om die provincie te kiezen en heeft er alles aangedaan om het ook echt Fries te laten zijn. Zo hebben de personages Friese namen en komen er Friese woordjes en zinnen in voor. Met mijn Friese roots kon ik dat zeer waarderen.

Het verhaal is erg leuk. De setting van een bakkerij waar ze de heerlijkste taarten maken spreekt mij aan (-_-) en om daar de Friese Oranjekoek ook tegen te komen, deed me het water in de mond lopen. Ik vind dat zo lekker!
De bakkerij heet De Sûkerbole (het suikerbrood) en dat vond ik een leuke vondst. 
Het verhaal heeft voldoende romantiek, een verloren liefde, een verbondje om iemand jaloers te maken, oude boerderijen, een dorpsfeest en leuke, lieve personages die voor zo'n kort verhaal prima zijn uitgewerkt. Gecombineerd met een fijne schrijfwijze is het een geslaagd ebook om te lezen. 
Het was vlot uit, met bijna 90 pagina's is dat precies de bedoeling en 'tussen al die dikke romans door', een fijn 'tussendoortje' en met plezier gelezen.

Ik heb er lekkere trek van gekregen. Er ligt nog één sneetje suikerbrood.... zal ik?

Een tweede kans is een op en top feelgoodverhaal, in een leuke setting van een bakkerij in het mooie Friesland. Heel leuk om te lezen, ook (of vooral) als je niet zelf uit Friesland komt.

80e27ce1c2d2661c2a62e90f9c564116.png

Meer tussendoortjes



Reacties op: Feelgood Friday - Het tussendoortje (1)

Meer informatie

Gerelateerd

Over