Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Glittersneeuw

op 29 december 2023 door

Het is weer tijd voor ons wekelijkse tussendoortje. Door omstandigheden heb ik de afgelopen dagen niet veel kunnen lezen maar net voor de kerst las ik een heel fijn verhaal waar ik jullie graag meer over vertel.

- door Amarins -

38e5e45945adc20aff4c99eb66ec7c02.png

Het tussendoortje dat ik voor deze week las is: Glittersneeuw van de hand van Jet Nijland.

Glittersneeuw is het tweede deel in de 'Pilion'-serie. Eerder konden jullie al lezen wat ik van het eerste deel, Zomerzoet. Je vindt het artikel hier.

Waar gaat het over?

Eva keert terug op het schiereiland Pilion in Griekenland. Dit keer is ze van plan om er de kerst door te brengen met Andreas, de razendknappe Griek waar ze afgelopen zomer verliefd op werd. Maar bij aankomst is Andreas er niet en op het moment dat ze hem onder ogen komt, lijkt hij iets voor haar verborgen te houden. Tot overmaat van ramp staat ze op de dag van aankomst ook nog eens oog in oog met zijn ex: de oogverblindend mooie Cassandra. Eva wordt dankzij haar ineens deelgenoot van een zoektocht naar de ezel die verdwenen is uit de plaatselijke kerststal. Langzamerhand raakt ze verstrikt in een avontuur dat raakvlakken lijkt te hebben met de mythe over de ezel van het omgekeerde lot. Wat is het lot van Eva en haar vrienden, die ze in dit vervolg op Zomerzoet leert kennen?

Mijn mening

Wat keek ik uit naar dit tweede deel in de 'Pilion'-serie van Jet Nijland. En na een prachtig eerste deel wist Nijland me ook nu weer volop te laten genieten.

Als je begint te lezen herken je meteen weer de fijne schrijfstijl van Nijland uit haar eerdere boeken. Meteen voel je je ook weer thuis op Pilion en word je meegesleept in een heerlijk verhaal.  Het verhaal leest heerlijk vlot, het tempo zit er in en door de heerlijke en soms verrassende gebeurtenissen wil je alleen maar doorlezen. De laatste pagina van dit tussendoortje sla je dan ook heel gauw om!

Het verhaal begint met een korte terugblik op het vorige deel. Erg nuttig als het al even geleden is dat je het eerste deel hebt gelezen. Vervolgens wordt het verhaal in een aantal delen verteld vanuit verschillende perspectieven. Dit maakt dat je goed weet vanuit wie je leest en maakt ook dat je de personages goed leert kennen en sommige natuurlijk ook nog beter leert kennen. Voor mij stal oma de show in dit deel. De heerlijke humor die het verhaal kent is weer zoals we dat van Nijland gewend zijn.

De leuke details en de fijne sfeer in dit verhaal weten je helemaal mee te slepen. Toch weet de doorgewinterde lezer al heel gauw te bedenken wat het geheim van Andreas zal zijn en hoe dit verhaal zal eindigen. Storend is dat zeker niet, want door de leuke wendingen blijf je tot het einde geboeid.

Al met al is Glittersneeuw een geweldig vervolg op Zomerzoet. Het brengt je helemaal in winterse sferen op een zomers eiland en de liefde is volop aanwezig. Je kunt alleen maar uitkijken naar nog veel meer avonturen op Pilion. 

Heb jij al kennisgemaakt met de Pilion-serie?



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Glittersneeuw

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jet Nijland

Jet Nijland

Jet Nijland (1979) werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar ...