Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Geniet extra met deze 'gele' feelgoods!

op 01 april 2018 door

Fijne Paasdagen iedereen! Heerlijk een extra dag vrij! Wat is er nu fijner dan deze dag met een goed boek door te brengen? Het weer voorspelt regen, dus check deze lijst, maak jezelf een heerlijke grote pot thee, zet de paaseitjes naast je, kruip onder een dekentje en laat je, terwijl je naar de tikkende regen luistert, meeslepen naar een andere wereld.

- door Diana -

Geprekken met vrienden - Sally Rooney

d540aaafe05fd9e46a63f303ff19000d.jpgFrances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit, tegen de verwachtingen in. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.

Flirtcursus - Laura de Koning

24cb6d9651fb5aea6dc7e2795aa0ff74.jpgIn ‘De flirtcursus’ van Laura de Koning heeft Ted haar buik vol van de liefde, ze heeft heel andere zorgen nu ze er met haar twee dochters alleen voor staat. Hoe moet ze de huur voor de komende maand bijvoorbeeld betalen? En wanneer heeft ze eens een moment voor zichzelf? Vriendin en fitgirl Soraya is al járen op zoek naar een leuke man, maar het lijkt alsof ze alleen maar hopeloze types tegenkomt. Samen komen ze op het idee om een flirtcursus op te zetten. Ted bedenkt een slim concept, het móét wel een succes worden. Dat niet alles zich laat plannen, merken ze allebei al snel. Laura de Konings ‘De flirtcursus’ is vrolijkmakend tot het einde, vol humor en herkenbare situaties. De aanstekelijke stijl maakt het onmogelijk dit boek neer te leggen.

Hou me vast - Lori Nelson Spielman

16cdde4914fc53625f5a2dee9e9b297c.jpgAnnies wereld stort in als haar zus Kristen omkomt bij een treinongeluk. Eigenlijk zou zij ook in die trein zitten… Annie voelt zich schuldig en zoekt steun bij haar moeder Erika, die op haar beurt in haar werk vlucht. Annie begrijpt niet wat er is gebeurd met haar liefhebbende moeder die altijd op alles raad wist.
Erika weet niet hoe ze met het verlies van Kristen om moet gaan. Ze durft Annie niet te laten zien dat ook zij zo haar zwaktes heeft en besluit alleen haar kracht te tonen. Maar Annie kan dit eenzame verdriet niet aan – en verdwijnt. In haar wanhoop denkt Erika weer terug aan haar eigen moeder, die ooit zei: ‘Je moet wat belangrijk is nooit verwarren met wat écht belangrijk is.’ Erika beseft dat ze alles op alles moet zetten om Annie te vinden – voordat ze ook haar tweede dochter verliest.

Gemengd dubbel - Jill Mansell

a30221962b74bc77f5f44da6ad26d57e.jpgWie heeft er nou geen goede voornemens met nieuwjaar?
De drie vriendinnen Pru, Dulcie en Liza in elk geval wel!
Liza wil dit jaar trouwen. Alleen, waar haal je een geschikte kandidaat vandaan?
Dulcie daarentegen wil scheiden. Alleen, hoe voelt het als je ex een nieuwe liefde vindt?
Pru wil gewoon getrouwd blijven. Alleen, haar liefhebbende echtgenoot gaat vreemd!
Alledrie denken ze te weten wat ze willen. Alleen...

Eens gegeven - Charlotte de Monchy

3212c7eeeb543c2bd0c917c482fa12d5.jpgIn Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont antikraak in een krakkemikkig voormalig hotel, samen met een bonte verzameling huisgenoten op wie ze zeer gesteld is maar die geen van allen geld hebben om iets aan hun huisvesting te verbeteren. Op papier heeft Feline een droombaan: kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de stomme karweitjes aan Feline over.
Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje geheel onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Hoe tem je een miljonair - Jessica Clare

6891b849fc297aeaba74c43c581be1ab.jpgEdie is een veeleisende kattentherapeut die het niet zo op mensen heeft. Magnus is een controlfreak die fortuin heeft gemaakt als game-ontwikkelaar. Als ze elkaar ontmoeten op het gemaskerde bal voor de verloving van hun vrienden Gretchen en Hunter, is de afkeer wederzijds. Helaas voor hen – en iedereen om hen heen – zitten ze door de voorbereidingen voor het huwelijk nog wel een tijdje met elkaar opgescheept.
Maar als Magnus’ jongere broer valt voor Edies zus, smeekt hij zijn broer om hulp om haar voor zich te winnen. Als Magnus de kattige Edie kan bezighouden, heeft zijn broer tijd om haar zus te verleiden. Natuurlijk is Magnus totaal niet geïnteresseerd, maar Edie is… intrigerend. En koppig. En slim. En sexy. En misschien hebben ze toch meer met elkaar gemeen dan ze dachten…

Het huis van je dromen - Veronica Henry

1458db62a750757007fd40f078075865.jpgHunter’s Moon is het perfecte huis in de meest schilderachtige omgeving die iemand zich maar zou kunnen wensen: in een dal naast een riviertje in de mooie, heuvelachtige streek de Cotswolds. Vijftig jaar lang werd het bewoond door de familie Willoughby, maar door onvoorziene omstandigheden moeten er nu nieuwe eigenaren voor worden gezocht.
Belinda Baxter, de makelaar die het voormalige jachthuis onder haar hoede heeft, voelt zich tot diep in haar ziel aangetrokken tot het prachtige gebouw, en ze wil er heel graag het perfecte gezin voor vinden. Maar als door de verkoop oude geheimen aan het licht komen en Belinda wordt geconfronteerd met een dramatische geschiedenis over een familie die verscheurd wordt door meningsverschillen, zal ze ook eindelijk haar eigen verleden en haar gebroken hart onder ogen moeten zien…

Gelukkig Sanne - Marjan van de Berg

789ff449b09851582e88579c8bc5b850.jpgGelukkig Sanne is het zevende boek over de belevenissen van Sanne, nu eens ontroerend en verdrietig, dan weer vertederend en grappig, maar altijd invoelbaar voor al degenen die met Sanne meeleven als met een echte vriendin. Sanne is nog maar net terug van een indrukwekkende reis naar India, waar levensvreugde en verdriet op zo?n unieke manier samengaan, of haar eigen zoon wordt geconfronteerd met een onbeschrijfelijk groot verlies. In ??n klap is Wichard alleen met de kleine Rinke. Sanne staat klaar om te helpen, zorgt overdag voor haar kleindochter en geeft haar zoon de ruimte om tot zichzelf te komen. Verblind door verdriet neemt Wichard echter gevaarlijke beslissingen die voor de jonge Rinke traumatische gevolgen hebben. Als zelfs juffrouw Schaap geen oplossing ziet, neemt Sanne het heft in eigen hand en vecht ze voor haar kleindochter. Gelukkig zorgen de dwaze invallen van vriendin Yvonne en de eindeloze bemoeizucht van zus Cathy voor de nodige afleiding. Maar het is de lange Rob de Wolf met zijn rustige uitstraling en zijn pretogen, die haar pas echt haar zorgen doet vergeten. Sanne durft het bijna niet toe te geven, maar bij hem voelt ze zich intens gelukkig?

Welk boek pak jij er deze Pasen bij? Of welk boek doet jou echt aan de Paasdagen denken?



Reacties op: Geniet extra met deze 'gele' feelgoods!

Meer informatie

Gerelateerd