Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ijskoud verlangen: gloeiendheet of ijskoud?

op 22 mei 2019 door

Een goede steamy serie? Je kunt Marleen, Renate en Sanne er voor wakker maken. Ze stortten zich dan ook vol enthousiasme op Ijskoud verlangen, het eerste deel uit een nieuwe hete serie met ijshockeyers in de hoofdrol. De eerste vraag die vast in je opkomt is hoe een erotisch verhaal nou ijskoud kan zijn. Dat vroegen wij ons ook af en wij zochten het voor je uit.

- Door Marleen, Renate en Sanne -

Korte samenvatting

Na één avond flink uit de band springen, wordt Aubrey wakker in een vreemd bed, naast een onbekende, maar daardoor niet minder aantrekkelijke man. Hij blijkt haar nieuwe cliënt te zijn; hockeylegende Brent Oliver. Als lifestylecoach heeft Aubrey vaker te maken gehad met lastige beroemdheden, maar ze is nog nooit gestuit op zo’n extreem exemplaar als Brent Oliver. Hij maakt haar knettergek. Van verlangen. Maar dat gaat ze dus mooi niet toegeven! 

Ijskoud of gloeiendheet?

Je denkt bij een titel met 'ijskoud' sneller aan een thriller dan aan een erotische roman. Maar wees niet bang, een crimi is Ijskoud verlangen zeker niet. Maar wat dan wel? We stelden onszelf een aantal vragen over het boek en beoordelen het op een schaal van gloeiendheet tot ijskoud. Want hoe hot is dit boek van S.R. Grey nou eigenlijk?

Op een schaal van gloeiendheet tot ijskoud…
(gloeiend heet, warm, niet warm/niet koud, kil, ijskoud)

…hoe opwindend zijn de steamy scenes in Ijskoud Verlangen?

Marleen: Warm, maar zeker met een paar kanttekeningen... Ik vond sommige moment leuk en zeker steamy, maar sommige ook ronduit plat. En dat vind ik jammer, want zo hoeft het absoluut niet te zijn. Echter zorgen die scenes ook wel voor wat rode wangen ;) 

Renate: warm, Het is niet een boek wat alleen op de steamy scenes draait, sommige scenes zijn ook gewoon te grappig, een scene vooral, maar die moet je zelf maar gaan lezen, want anders is die misschien wel leuk, maar minder leuk.
Waardoor je ook gewoon echt wel moet lachen om de grappige steamy scenes.

Sanne: warm - sommige stukjes zijn opwindend, maar sommige stukjes ook gewoon ronduit hilarisch. Ik kan er niet te veel over vertellen, dat moet je echt zelf ervaren, maar op sommige momenten wordt de erotische spanning echt om zeep geholpen door stukjes humor. Ik kan dat wel waarderen.

...hoe warm krijg je het van Brent?

Marleen: Bij Brent ga ik denk ik wel richting heet hoor, ik vond 'm lief. Geen standaard stoere jongen, maar eentje die zijn hart niet verbergt. Yes, I like him. Waar kan ik er zelf eentje vinden? ;) 

Renate: warm, Brent is gewoon een topgozer, stoere gozer bij zijn vrienden, een beetje een player, leuk en lief voor Aubrey, hij werd steeds leuker, vooral toen hij probeerde dat Aubrey weer vrolijker werd, en dat hij voor haar had gekookt, een goede gozer dus.

Sanne: warm - ik vind het vooral leuk hoe hij enerzijds een beetje met Aubrey kan dollen, maar ook heel lief voor haar is op momenten dat zij zich kapot schaamt. Daarnaast brengt hij haar eten op bed als ze zich beroert voelt en weet haar op te beuren. Lief en superschattig toch?! Dat is hoe een partner moet zijn als je het mij vraagt.

…hoe is de chemie tussen Brent en Aubrey?

Marleen: Absoluut gloeiend heet! Ze zijn heerlijk aan elkaar gewaagd en zijn fantastisch op elkaar ingespeeld. Misschien - zoals ik hiervoor ook al schreef - zijn sommige momenten tussen die twee een beetje plat, maar de humor die tussen hen opbloeit is echt fantastisch! 

Renate: Ze hadden echt veel chemie samen, ze waren gloeiend heet samen, de vonken vlogen eraf, denk dat iedereen om hun heen die chemie ook zag, leuk stel samen, ze hebben dezelfde humor, ook niet onbelangrijk.

Sanne: gloeiendheet - daar waar sommige stelletjes in erotische fictie heel lang om elkaar heen blijven draaien, is al snel duidelijk dat Brent en Aubrey een perfect stelletje zijn. Dat weten ze ook van elkaar en daar gaan ze ook voor. Hun humor sluit naadloos op elkaar aan en ze weten hoe ze met de onhebbelijkheden van de ander om moeten gaan. Ze zijn echt aan elkaar gewaagd.

…hoe tof vind je de setting waarin Ijskoud verlangen zich afspeelt?

Marleen: Mwa, lauw? Wat ik vooral grappig vond, gezien de titel, is dat het verhaal zich in het hete Las Vegas afspeelt, haha. Net als Sanne vind ik het niet heel uniek, maar het werkt, dus ach! ;) 

Renate: niet warm/ niet koud, had meer van de ijshockey wereld verwacht, al krijg je er wel wat van mee hoor, net als Marleen had ik niet verwacht dat het vooral in Las Vegas speelde, zegt genoeg over mijn kennis van het ijshockey. Verder prima, niet enorm origineel maar het was goed.

Sanne: niet warm/niet koud - uiteindelijk krijgen we van het hele hockeygebeuren niet heel veel mee. Een mooi huis, rijke vent, sportief typje... Dat zijn niet hele unieke elementen voor een verhaal. In Ijskoud verlangen word ik er niet warm of koud van.

…hoe is de verhaallijn?

Marleen: Warm. Ik vond de verhaallijn niet heel bijzonder, want het is een simpel en zeker niet nieuw verhaal. Maar de humor en het feit dat de chemie tussen Brent en Aubrey echt sterk is, maakt het zeker vermakelijk om te lezen. 

Renate: Warm Leuk dat het vanuit zowel Brent als Aubrey werd verteld, hierdoor kreeg je meer mee van het verhaal, maar ook over hun levens, en familie, het leest daardoor ook lekker, altijd leuk als je tijdens het lezen een soort van band krijgt met de personages. Fijn om zo Brent en Aubrey een hele tijd te volgen.

Sanne: warm - De verhaallijn is prima. Het zit goed in elkaar en waar personages in menig andere roman maar eindeloos om elkaar heen blijven draaien is dat in Ijskoud verlangen niet het geval. Brent en Aubrey weten allebei wat ze willen en ze gaan daar ook voor. De langdradige passages ontbreken dus in dit verhaal. Fijn! Maar keerzijde is wel dat het daardoor misschien wat voorspelbaar is...

Ijskoud verlangen in zijn totaliteit?

Marleen: Lauw, ik vond het leuk om te lezen, maar voor mij deed de vertaling helaas heel veel af aan het verhaal. Ik schreef het al eerder, ik vond het verhaal regelmatig echt plat en daar hou ik niet van. Ja, ik ben absoluut fan van steamy romance, maar het moet wel stijlvol blijven. Ik heb dit boek niet in het Engels gelezen, maar wel eerder een ander boek van R.S. Grey en plat is ze niet met haar woorden. Jammer! 

Renate: warm Het is gewoon een leuk verhaal, leuke personages, ook de vrienden van Brent zijn leuk, leuk om eens iets meer over de ijshockey wereld te lezen, lijkt mij trouwens geen leuke baan om de hele tijd een sporter of een bekend iemand bij te staan.
Het boek is gewoon ook grappig, sommige stukjes zijn echt heel erg grappig, humor en steamy scenes, en de chemie tussen Brent en Aubrey, maken het gewoon een leuk verhaal.

Sanne: warm - Het boek heeft leuke personages en is goed leesbaar. Samen met een beetje erotiek en wat humor zorgt dat voor een fijn steamy verhaal. Hier en daar is het wat voorspelbaar, maar de humor maakt het boek echt anders dan menig andere erotische roman. Een fijn boek voor tussendoor.


Eindconclusie

Ijskoud verlangen is niet ijskoud, maar ook niet gloeiend heet. Warm is dit eerste deel van S.R. Grey wel en het heeft ons voldoende opgewarmd voor het vervolg in de serie Boys of winter



Reacties op: Ijskoud verlangen: gloeiendheet of ijskoud?

Meer informatie

Gerelateerd