Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip-estafette: Renate tipt Sanne

op 31 mei 2020 door

Begin maart kreeg ik als tip van Helma Geheim leven van Carla de Jong. Alleen door alles rondom Corona in het begin was mijn zin in lezen weg, of ik wilde wel maar kon mij niet zo heel goed concentreren. Nu ik dit boek als tip kreeg, werd het ook gelijk tijd om dat boek eindelijk uit de kast te trekken.

6e6a0051c4c53f9c1d0b669a75735a33.jpg

Helma's tip voor mij

De reden waarom Helma mij deze tip gaf was de volgende.

"Renate is een alleslezer. Feelgood, thrillers, non-fictie: ze leest het allemaal. De eerste vereiste is natuurlijk dat het een feelgood roman is. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een roman die twee dingen waar Renate van houdt in zich heeft: het is feelgood en het heeft spanning.
Ik heb het boek geluisterd en het heeft veel indruk op me gemaakt. Ik denk, en hoop, dat jij het boek ook zult kunnen waarderen. Heel veel leesplezier!"

Over Geheim leven van Carla de Jong

Wordt leed doorgegeven van generatie op generatie of is het mogelijk om met een schone lei te beginnen? Elza Kingma groeit op in het interbellum. Ondanks de crisis van de jaren dertig kent haar leven weinig zorgen, maar dat verandert met de komst van nieuwe buren. Van meet af aan koestert Elza een antipathie tegen de buurvrouw. Toch raken beide families steeds nauwer bevriend. Dan scheurt een reeks dramatische gebeurtenissen de gezinnen uiteen. Elza gaat haar eigen weg en zwijgt over haar traumatische geschiedenis, ook tegen haar kinderen. Als ze tegen de honderd loopt, klopt het verleden aan en kan zij er niet langer voor weglopen.

6e6a0051c4c53f9c1d0b669a75735a33.jpg

Wat vond ik ervan?

Nu stond dit boek al geruime tijd in de kast, waardoor ik nog blijer werd van deze tip. Zeker in de tijd dat de bieb hier dicht is. Nu is dit boek op dit moment ook te lezen via de onlinebibliotheek en zo kon ik het digitaal lezen terwijl ik in mijn bed lag.

Het duurde even voordat ik in het boek zat. Dat kwam ook omdat je weet dat het geïnspireerd is op haar familiegeschiedenis. Ik besloot eerst het nawoord te lezen,  omdat ik wilde weten hoe dat nu zat met haar familie, Toen ik wist dat het gebaseerd was op en in een andere tijd afspeelde kon ik gewoon weer verder lezen.
Dit boek heb ik met veel plezier gelezen, wat een bizar verhaal eigenlijk, zeker als je weet dat het geinspireerd is op een waargebeurd verhaal. Als je van familieverhalen hoort dan is dit zeker een boek die je moet lezen.
Dit is niet het laatste boek van Carla de Jong wat ik ga lezen, haar schrijfstijl is fijn, ook is het gewoon een heel boeiend verhaal wat toch ook wel vol liefde zit.

Bedankt Helma voor de tip.

6e6a0051c4c53f9c1d0b669a75735a33.jpg

Mijn tip voor Sanne

Sanne is van alle markten thuis qua lezen, maar omdat ik weet dat ze net als ik genoten heeft van De geheime vrouw van Gill Paul, waar het over de Romanovs ging en Rusland ten tijde van de Tsaar en de revolutie, ben ik benieuwd of ze Russische rozen van Martha Hall Kelly ook kan waarderen.

Mijn tip voor jou, Sanne, is dus Russische rozen

Hopelijk heb ik je met deze tip een plezier gedaan. Ik wens je veel leesplezier.

Over Russische rozen

Russische rozen van bestsellerauteur Martha Hall Kelly, bekend door Seringenmeisjes, is een nieuwe meeslepende historische roman over drie vrouwen, verbonden door de Russische Revolutie. De New Yorkse Eliza Ferriday reist in 1914 opgetogen af naar Sint-Petersburg met haar vriendin Sofia Stresjnajva, een nicht van de tsaar. Daar aangekomen wordt de dreiging van de Eerste Wereldoorlog echter steeds concreter en de tsarenfamilie verliest de macht. Eliza keert terug naar New York, Sofia en haar gezin vluchten naar hun datsja op het platteland. Daar huurt Sofia als hulp Varinka in, onbewust van het gevaar dat ze zo in huis haalt. Eliza start ondertussen een hulpnetwerk voor gevluchte Russische families die naar Amerika zijn gekomen. Wanneer ze geen brieven van Sofia meer ontvangt vreest ze het ergste. Russische rozen neemt de lezer mee van de paleizen in Sint-Petersburg naar de sloppenwijken van Parijs en de landhuizen op Long Island.

Wat vinden jullie van de tip voor Sanne? Een goede keus of zouden jullie Sanne een ander boek hebben getipt?



Reacties op: Leestip-estafette: Renate tipt Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Carla de Jong

Carla de Jong

Carla studeerde Nederlands en Sociale wetenschappen. Als adviseur/trainer in het...

Martha Hall Kelly

Martha Hall Kelly

Martha Hall Kelly werd geboren in New England en woont nu in Atlanta. Toen ze in...