Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Sanne

op 23 juli 2023 door

Het is alweer zondag, er is weer een week voorbij. En zoals jullie van ons gewend zijn op zondag, delen we vandaag een leestip. Deze keer is Sanne aan de beurt om jullie een feelgood boekentip te geven.

-Door Sanne-

Ik heb lang nagedacht welk boek ik jullie zou tippen. Het liefst scrol ik door mijn lijst met gelezen boeken en tip ik jullie een titel waar ik zelf helemaal gek van was. Maar de verhalen waar ik afgelopen tijd heel erg van genoot, zijn de boeken die iedereen al lang gelezen heeft behalve ik, haha. Zo genoot ik heel erg van Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens en Ga als een rivier van Shelley Read. Mooie romans waarin de natuur een belangrijke rol speelt. Maar die wilde ik jullie niet tippen, maar welke dan wel? Ik wist het niet.

Tot ik bezig ging met een lijstje met boeken die ik over een paar weken hoop te lezen tijdens mijn vakantie. Ik keek in mijn eigen kast, of eigenlijk mijn eigen ereaderbibliotheek, maar zocht ook naar iets nieuws. En toen viel mijn oog op een nog te verschijnen boek waarbij ook 'rivier' weer een rol speelt. Net als in de titels van Owens en Read. Een boek van een schrijfster waar ik nog nooit van had gehoord, maar bij een nadere studie de andere boeken van haar hand ook weleens interessant konden zijn.

Het geheime boek van Flora Lea van Patti Callahan Henry

Het boek speelt zich af in het verleden en kent twee tijdlijnen. In 1939 verlaten de veertienjarige Hazel en vijfjarige Flora hun thuis in Londen om de gevaren van de Tweede Wereldoorlog te ontlopen. Ze komen terecht bij een moeder en zoon, in een idyllische cottage op het platteland. Hier vertelt Hazel haar zusje elke avond een zelfverzonnen sprookje over het magische Whisperwood. Maar dan raakt Flora vermist, terwijl ze aan het spelen is langs de oever van de Theems. Hazel is gebroken van verdriet en blijft het zichzelf altijd kwalijk nemen.

Twintig jaar later woont Hazel in Londen, waar ze op het punt staat haar baan in een tweedehands boekwinkel te verruilen voor een carrière bij Sotheby’s. Met een verloofde en een romantische trip naar Parijs in het vooruitzicht lacht het leven haar toe. Maar alles verandert wanneer ze op haar werk een prentenboek uitpakt: Whisperwood en de rivier van sterren. Hazel heeft nooit iemand verteld over de fantasiewereld die ze speciaal voor Flora creëerde. Bevat dit boek de antwoorden op Flora’s verdwijning? Is het een teken van leven? Of is er iets duisters aan de hand?

Het feit dat het boek twee tijdlijnen kent, zich afspeelt in het verleden en verhalen en boeken een belangrijke rol spelen zorgden er voor mij voor dat mijn interesse gelijk was gewekt. Het boek verschijnt aankomende week en ik kijk er naar uit. Hoe zit dat bij jou?



Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over