Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

#Leesuiteigenkast: De Tussenstand

op 17 september 2017 door

Op 1 september begon onze Lees-uit-eigen-kast maand, en wat kregen we een hoop reacties! Zowel op het reactionele artikel, als in ons We Love Feelgood café. En zo begon iedereen enthousiast boeken uit te kiezen uit de boekenkast, om nu eindelijk te gaan lezen. Dat het moeilijk was om nieuwe boeken kopen even uit te stellen, dat was duidelijk. De joker bood uitkomst.
Nu na twee weken lezen (en afkicken) laten de dames van WLFG weten hoe het gaat met hun persoonlijke #leesuiteigenkast challenge.
cd3a23f91cfc4d1a0ee668c748ee2178.jpg

de4d22254c20777436a8e6a7823eb20d.jpgSanne: 
Heel saai, maar mijn challenge gaat goed. Ik heb nog geen jokers hoeven inzetten, laat staan dat ik bij anderen heb moeten bedelen er om... Toch komt er een maar. Ik heb al wat boeken van mijn plank gelezen, het schiet aardig op, maar het zijn niet de boeken die ik van te voren had voorgenomen om te gaan lezen.
Alleen Rode rozen en tortilla's heb ik gelezen, maar niet Lokroep, of De strijd om Verona, of Shasenka. Wel las ik Een zachte hand van Leïla Slimani, De reiziger van Diana Gabaldon en Ten zuiden van de grens van Haruki Murakami. Ook luisterde ik naar Wacht op mij van Jennifer L. Armentrout. De reiziger beviel zo goed, dat ik ondanks de hoeveelheid pagina's toch ben begonnen aan Terugkeer naar Inverness en daarnaast lees ik Geheim verlangen van Maya Banks. Stond allemaal in mijn kast te wachten, zonde he?

dedb0391790770b38c8a0ceac1eae290.pngMarleen:
Ondanks dat ik begin september in een leesdipje zat gaat mijn #leesuiteigenkast-maand verrassend goed. Ik heb al 4 boeken uit mijn eigen kast gelezen (en ben met nummer 5 en 6 bezig) en heb daarna ook nog twee andere boeken (die niet of nog niet zo lang in mijn kast stonden). Voor mijn NTL had ik speciaal gekozen voor boeken die al minimaal wat maanden in mijn kast stonden en daarvan heb ik er twee gelezen, namelijk Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman en Passagier 23 van Sebastian Fitzek. Ook herlas ik voor de readathon van Armentrout (ter ere van haar bezoek in Oktober) Val voor mij en Kies voor mij van Jennifer L. Armentrout. Mijn joker heb ik ingezet voor de nieuwste roman van Sophie Jackson, Van jou en ik las De vijfde brief van Nicola Moriarty. Dat boek kwam eind augustus binnen en de recensie verschijnt eind september hier op Hebban, maar ook op mijn eigen blog. September gaat tot nu toe echt heerlijk en ik hoop dat ik de leesflow kan vasthouden en nog meer toffe titels lezen! 

47acd513af9f7c398448169ada3ede30.jpgHelma:
Ik mag niet klagen. Tot nu toe heb ik (eindelijk) Cissy van Marxveldt, een biografie van Monica Soeting uitgelezen. Een heel interessant boek dat veel breder was dan alleen maar het leven van Van Marxveldt. Daar was ik al in augustus mee begonnen, dus die telt eigenlijk maar voor de helft mee. Daarna was Liefde met Gebruiksaanwijzing van Aline van Wijnen aan de beurt en voor de Hebban buzz De Vijfde Brief van Nicola Moriarty. Allebei boeken die je achter elkaar wilt uitlezen, dus dat was zo gepiept. En vervolgens moest ik als de wiedeweerga Een Bijzonder Jaar van Lori Nelson Spielman gaan lezen, want die moest uit voor de groepsrecensie. Ook die 351 pagina’s had ik al binnen twee dagen gelezen. Een heerlijke feelgood. Ik ben nu (nog) bezig met de De Vertrouweling van Kate Morton, maar die zal vandaag of morgen ook als gelezen afgevinkt kunnen worden. De totale score komt daarmee dus op (bijna) vijf gelezen boeken. Ik ben dus best tevreden.
cd3a23f91cfc4d1a0ee668c748ee2178.jpg

fba6d2aba53dc2191b489421c4e5f2d8.jpgNathalie:
Ik heb tot nu toe drie boeken gelezen: Jonah van Helen Brown, Voor altijd van Harriet Evans en De vijfde brief van Nicola Moriarty. Nu ben ik bezig met Tussen zussen van Cathy Kelly, dat iets langzamer wegleest, ook omdat ik eventjes iets drukker bezet ben. De boeken die ik verder begin van de maand had klaargelegd zijn ietsje verder onderop in mijn leesstapel beland omdat ik andere boeken in mijn kast vond die ik eigenlijk ook deze maand wil gaan lezen. In ieder geval komt er langzaam weer ietsje meer ruimte in mijn boekenkast.

Maar. Dit weekend ga ik mijn joker inzetten tijdens het Boekenfestijn. En ik ben héél bang dat ik hierdoor eind van de maand uiteindelijk toch zal gaan eindigen met meer boeken in mijn kast dan ik begon… :(.

311a1de71dc0327ce35abfda0a946031.jpgMarieke:
Twee weken september en dus ook twee weken lezen uit eigen boekenkast. Van de stapel die ik had klaargelegd heb ik uit gelezen:
Rode rozen en tortillas - Laura Esquivel, Jonah van Helen Brown, Bruidsvlucht van Marieke van der Pol en de film bekeken, Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman en ook Broadchurch - Erin Kelly, Sudoku - Bart Debbaut en Wat het hart kan horen - Jean Phillipe Sendker zijn uit. 

Het boek Schitterende ruïnes bleek een struikelblok. Het leek heel mooi, maar het wil niet. Toch ga ik die nog uitlezen, maar van de geplande buddy zien Marleen en ik af. We kiezen voor een ander boek dat we beide nog in de kast hadden staan: Ontbijt op bed van Eleanor Moran, en dat smaakt een stuk beter. 

Wat We Love Feelgood betreft, openden we het We Love Feelgoodcafé, waar ik me uitstekend vermaak als 'bardame'. Zo gezellig. En we kregen deze maand ook een eigen Facebook groep. Met Helma en Marleen bezocht ik een boekpresentatie van Het Rimpeleffect van Claudia Schoemacher. En mijn joker zet ik dit weekend in voor het Boekfestijn, ook al komen de stapels boeken tot het plafond, een paar uurtjes sneupen tussen boeken vind ik heerlijk.

5e3bf7245b102efb4dc4cd7e126767f2.jpgLore: 
Ik had op voorhand nooit gedacht dat ik het zo moeilijk zou krijgen tijdens september. Ik las al enkele boeken die al een hele tijd in mijn boekenkast stonden zoals Voor altijd van Harriet Evans en Een Bijzonder Jaar van Lori Nelson Spielman. Op dit moment lees ik Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Ik heb al relatief veel gelezen, maar toch verdwijnen er amper boeken in mijn kast. Mijn joker is dan ook al dubbel en dik opgebruikt! Allereerst kwam Tussen zussen van Cathy Kelly binnen voor de groepsread, om daarna geselecteerd te worden voor de leesclub van Liefde met gebruiksaanwijzing van Aline van Wijnen. Om het helemaal af te maken was er daarna een boekenmarkt van uitgeverij Lannoo in Leuven met boeken voor geen geld! Dit kon ik natuurlijk niet overslaan, bijgevolg is mijn boekenkast drie boeken armer voorlopig maar wel 11 boeken rijker. Ik ga de lees uit eigen kast maand nog uitbreiden tot het einde van het jaar denk ik! Oh en dan vergeet ik nog het e-boek dat ik gisteren kocht, een bol-bon die verviel moest ik toch opgebruiken?! Mijn lees-uit-eigen-kast maand gaat dus goed op leesvlak maar het kopen is er alleen maar erger op geworden.
cd3a23f91cfc4d1a0ee668c748ee2178.jpg

6ec5fe51fce7a6447581bb92db74e262.jpgJanneke: 
Ik sluit me aan bij Sanne! Lekker aan het lezen, maar totaal andere boeken gelezen dan ik had bedacht. Helemaal niet erg natuurlijk want ze komen allemaal uit mijn eigen kast, dus dat is goed! Tijdens mijn vakantie heb ik wel iets minder gelezen dan ik had gewild. Als ik op vakantie ben, kan ik ontzettend veel lezen. Maar met een laatste weekje thuis komen al weer snel andere verplichtingen om de hoek kijken.

Ondanks dat ben ik eindelijk (weer net als Sanne haha) begonnen in De reiziger van Diana Gabaldon. Ik wil zo graag deze boeken herlezen. Een paar jaar geleden ben ik blijven hangen bij deel vijf. Maar sinds de serie op Neflix is begonnen, wil ik eerst het eerste boek herlezen en dan de serie gaan kijken en dan verder met deel twee. Ook heb ik Alles of niets! van Gillian King gelezen. Wat een heerlijk boek was dat! En ik heb er een wijze les door geleerd: nooit meer een boek van Gillian King ongelezen in de kast zetten! Daar zijn ze te leuk voor, maar dat wist ik eigenlijk al. Verder heb ik Een nieuwe wereld van Sarah Lark gelezen. Deze stond pas sinds augustus in de kast, maar dat telt ook. Samen met de andere meiden heb ik Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman gelezen en ben net begonnen aan Tussen zussen van Cathy Kelly. Daarna ga ik echt aan een boek van mijn voorgenomen stapeltje beginnen! En de joker is ook ingezet! Gisteren heb ik me keurig gedragen en (maar) 8 boeken gekocht bij het Boekenfestijn in Utrecht.   

Renate: a448c9b6a9ff167e76f036f01233c1ae.jpg
De septembermaand gaat nog niet helemaal als ik had verwacht, zo heb ik eerst de vijfde brief van Nicola Moriarty voor de hebbanbuzz gelezen, daarna begonnen aan het boek Een bijzonder jaar  van Lori Nelson Spielman, wat ik echt een heel mooi boek vond, echt een aanrader.
Stiekem het boek van Sophie Jackson Stuk van jou, dat was mijn eerste joker, even bij de bieb gehaald omdat we haar mochten interviewen.
Daarna kwam joker nummer 2 binnen Liefde met gebruiksaanwijzing van Aline van Wijnen, voor de leesclub.
Tenzij er nu op wonderbaarlijke wijze nog extra boeken komen, moet het mij gaan lukken om alsnog flink uit de kast gaan lezen, zo liggen voor vandaag Antonina's dierentuin van Diana Ackerman, om daarna gelijk te beginnen aan tussen zussen van Cathy Kelly.
Ben best tevreden over hoe het gaat, ben de bieb nog niet in geweest, de boekhandel ook niet, al is dat stiekem niet moeilijk want die hebben wij hier niet, verder dan de bakker, kapper en supermarkt hebben we hier dan ook niet in het dorp.

211da3018960141957bfe12f310eef76.jpgMandy: 
Van de week heb ik de balans opgemaakt en ik kwam tot de conclusie dat ik 126 ongelezen boeken in mijn boekenkast heb. Deze maand kwam dus echt als geroepen! De maand begon dan ook best lekker. Ik las eindelijk Voor jou van Jojo Moyes. Een boek dat al zo lang in mijn kast stond. Van sommige verhalen weet je gewoon dat ze goed zullen zijn en daarom lees je ze niet, omdat als je ze eenmaal gelezen hebt, je niet meer terug kunt, want de magie van de eerste keer lezen is dan weg. Ook las ik het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw. Ik had voor deze maand begon niet bedacht dat ik het boek zou lezen, maar het is zo'n klassieker en ik vond hem weer in mijn kast en ik had ineens zo'n zin in een oorlogsverhaal. Daarnaast ben ik nog bezig in Ik ben Pelgrim van Terry Hayes. Ik denk niet dat ik hem deze maand uit ga lezen, maar het feit dat ik erin begonnen ben, vind ik al heel knap van mezelf. Een boek dat ik wel nog van plan ben uit te lezen deze maand is Geek girl van Holly Smale. Ook heb ik helaas mijn joker in moeten zetten voor het boek Van deze kinderen ga je houden van Anja Vink, omdat ik die ineens moest bestellen van school. Hè, vervelend ;). Verder gaat het goed! Voor mij geen bezoekjes aan de bibliotheek en boekhandel deze maand en daar ga ik me aan houden! 

dd9ea0701be9c535299e2e35054a77ac.jpgDiana:
Eigenlijk gaat het lezen uit eigen kast niet zo goed. Ik heb veel gewerkt in het begin van de maand en heel weinig gelezen. Iets waar ik toch wel van baal. Ik las Achtbaan van Stephen King en was niet zo enthousiast. Ik las ook De vertrouweling van Kate Morton, een boek dat me daarentegen wel beviel. Ik las ook nog een geheim boek en ben nu bezig in mijn joker Tussen zussen van Cathy Kelly. Nu heb ik vakantie en ik hoop nog minimaal 4 boeken te lezen. Wie hoopt er met me mee?

cd3a23f91cfc4d1a0ee668c748ee2178.jpg

Ook de bezoekers van ons WLFG Lees-uit-eigen-kast Café hebben al heel veel boeken uit hun eigen kast gelezen. En al die boeken hebben zij geplaatst in ons virtuele WLFG Café Boekenkast. In twee weken tijd zijn daar maar liefst 126 boeken in geplaatst. Een aantal boeken is door meerdere mensen gelezen dus eigenlijk staat de teller van gelezen boeken op 140. Hoeveel boeken hebben jullie inmiddels uit eigen kast gelezen en hebben jullie die al een plaatsje in onze boekenkast gegeven? 



Reacties op: #Leesuiteigenkast: De Tussenstand

Meer informatie

Gerelateerd