Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Amarins tipt Stefanie

op 16 juli 2019 door

Vorige maand tipte Lizzy in de vijfde lezersestafettetip Crash van Ellen Lina aan Amarins. Vandaag is het de beurt aan Amarins om te vertellen over haar leeservaring met deze tip en het stokje op haar beurt door te geven aan Stefanie.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Crash

In Crash ontmoet je Anna Kranenburg. Ze is 31 jaar en eigenaresse van een kookwinkel en overlevende van de ramp met vlucht IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers, 33 jaar, partner bij Bouder Maze Accountancy op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende bij de ramp.

Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van de ramp geïnterviewd te worden, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft Ruben met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van de IT 642 voordat het neerstortte?

Hoe was de tip?

Ik was heel benieuwd wat voor tip ik van Lizzie zou krijgen. Het was ook wel een beetje spannend. Want was het wel een boek wat bij mijn smaak zou passen? Toen ik hoorde dat ik Crash als tip kreeg was ik blij. Ik had al meerdere keren iets over dit boek gehoord en ik had het inmiddels ook al op mijn wensenlijstje gezet. Om het boek ergens te pakken te krijgen was nog wel een uitdaging, maar het is gelukt. En wat ben ik blij dat ik deze tip kreeg. Een geweldig boek. De eerste helft van het boek vond ik hier en daar nog wel iets langdradig. Vaak werd uitgewijd over hetzelfde (beetje cryptisch maar anders spoiler ik) maar als je zo’n beetje op de helft bent kun je dit boek niet meer wegleggen. Je moet gewoon weten hoe dit verhaal gaat aflopen.

Wauw! Dit boek is een echte aanrader! De zakdoekjes had ik niet nodig, maar ik heb wel enkele momenten op het puntje van mijn stoel gezeten.

Lizzie, bedankt voor deze mooie tip!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Stefanie

Wat voor tip zou ik Stefanie nou geven? Ik vond dat best nog een lastige. Toen ik op haar profiel eens ging rondneuzen tussen haar boeken bleek al gauw dat ze ook van thrillers houdt. Maar het moest een feelgood boek worden wat ik zou tippen. En wat is er nou leuker om deze twee te gaan combineren. Lange tijd terug las ik een prachtig boek met vele ingrediënten: feelgood, detective, culinair. Nu ik er zo aan terugdacht leek me dat een goede tip voor Stefanie.

Dus Stefanie, mijn tip aan jou: Recepten voor liefde en moord van Sally Andrew.

Over Recepten voor liefde en moord

Tannie Maria is een weduwe van middelbare leeftijd die van koken en van eten houdt. Als culinair columniste deelt ze haar liefde voor koken in de plaatselijke krant, totdat de Gazette besluit dat er meer behoefte is aan een rubriek waarin advies over liefdesperikelen wordt gegeven in plaats van ideeën voor de lunch of het avondeten.

Tannie Maria is niet blij met de verandering, maar komt er al gauw achter dat ze best goed is in het helpen van mensen en er ook nog van geniet. Terwijl ze andere mensen helpt met hun problemen moet ze ook haar eigen problemen onder ogen zien. Vooral wanneer de moeilijkheden van de mensen die ze helpt haar doen denken aan haar eigen verleden.

Als er een vrouw wordt vermoord, raakt Tannie Maria met gevaar voor eigen leven betrokken bij het onderzoek, ondanks de verwoede pogingen van een aantrekkelijke rechercheur om haar te beschermen. Plotseling is deze nuchtere vrouw verwikkeld in iets veel duisterders dan het perfectioneren van haar recept voor chocoladetaart!

Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat vinden, Sefanie. Ik hoop dat het een schot in de roos is en dat je er net zo van gaat genieten als ik destijds heb gedaan.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan de lezersestafette? Kijk dan hier wat je daarvoor moet doen.



Reacties op: Lezersestafettetip: Amarins tipt Stefanie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ellen Lina

Ellen Lina

Auteur van Vasthouden (2011) Ooit zal ik je weer zien (2013), Sky (2015), Crash ...

Sally Andrew

Sally Andrew

Sally Andrew woont in een kleistenen huis op een natuurreservaat in Klein Karoo,...