Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Marina tipt Kitty

op 21 april 2019 door

Vorige maand tipte Wilma in de tweede lezersestafettetip Echte liefde vind je in de boekhandel van Veronica Henry aan Marina. Vandaag is het de beurt aan Marina om te vertellen over haar leeservaring met deze tip en het stokje op haar beurt door te geven aan Kitty.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Echte liefde vind je in de boekhandel

Nightingale Boeken, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijke en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar geliefde, pas overleden vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlow, een goede vriend van haar vader die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht. En dan is er nog Sarah, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook. Wat was haar echte reden om zo vaak naar de boekhandel te komen?

Hoe was de tip?

Ik was  het boek nog  maar net begonnen en ik wist het al... Dit was een gouden tip die ik gekregen had van Wilma. In een vlotte schrijfstijl  leer je  Emilia en haar vader kennen en ook de andere inwoners van het dorpje. Onmiddellijk voelde die gemeenschap  vertrouwd aan en leef je mee met hun wel en wee.

Maar wat me vooral bij blijft,  is de intense liefde voor boeken die doorheen heel het verhaal aanwezig is. Daarbij hebben de Engelse sfeer en een vleugje spanning en een hoop romantiek, overgoten met heleboel prachtige quotes,  me laten genieten van begin tot einde!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Kitty

Ik had een boek van mijn favoriete schrijfster in gedachten, maar omdat ik twijfelde of dit wel ‘feelgood’ genoeg was, ging ik verder zoeken. Ik heb je ‘wil ik lezen’ en ‘gelezen’ pagina’s verder bekeken en na veel denken, leuk het me leuk om de estafette letterlijk te nemen en eenzelfde woord uit de titel te gebruiken die ook voorkomt in de titel van het boek dat ik getipt had gekregen van Wilma. Ik besloot voor het woord 'liefde' te kiezen.

Mijn tip voor jou, Kitty, is  Liefde en andere geheimen van Sarah Challis.

Toen ik het boek een tijdje geleden kreeg, kende ik zowel de schrijfster als de titel niet, maar het boek heeft me aangenaam verrast. Ik heb ervan genoten en daarom wil ik dit nu aan jou doorgeven. Ik hoop dat je er net zo van gaat genieten als ik.

Over Liefde en andere geheimen

Florence heeft haar moeder Jane nooit kunnen vergeven dat ze, als gevolg van Janes eerste en enige one-night-stand, een ongelukje was. Ondanks dat tienermoeder Jane heeft moeten vechten om haar baby te mogen houden, wil Florence die verhalen niet horen.

Totdat Florence' eigen ‘geplande’ zoontje wordt geboren en met zijn komst zijn moeders leven op zijn kop zet. Voor het eerst in haar leven vraagt ze hulp aan haar moeder ...

Veel leesplezier, Kitty!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan de lezersestafette? Kijk dan hier wat je daarvoor moet doen.

 

 



Reacties op: Lezersestafettetip: Marina tipt Kitty

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Veronica Henry

Veronica Henry

Veronica Henry werkte als scriptschrijver voordat ze romans ging schrijven. Ze w...

Sarah Challis

Sarah Challis

Sarah Challis woonde in Schotland en Californië. Ze bezocht verschillende m...