Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Wilma tipt Marina

op 19 maart 2019 door

Vorige maand tipte Rita Leyman in de eerste lezersestafettetip Het weerzien van Nicci Gerrard aan Wilma. Vandaag is het de beurt aan Wilma om te vertellen over haar leeservaring met deze tip en het stokje op haar beurt door te geven aan Marina.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Het weerzien

Marnie woont sinds haar relatie stuk liep weer in Londen. Op een dag wordt zij gebeld door Oliver, die haar vertelt dat hun gemeenschappelijke jeugdvriend Ralph in zijn huisje in Schotland op sterven ligt. Haar komst is dringend gewenst. Eenmaal in Schotland zorgt Marnie samen met Oliver voor hun doodzieke vriend Ralph. De confrontatie met haar jeugdvrienden, de moeilijke situatie en de plotselinge intimiteit brengt het verleden, de ingewikkelde relatie die Marnie met hen had en haar dromen en verlangens van toen weer terug. Een roman over een gecompliceerde driehoeksverhouding, liefde, verliefdheid, vriendschap, trouw, jong zijn, sterven en herinneringen.

Hoe was de tip?

Het is een tragisch maar ook mooi verhaal. Liefde en vriendschap staan centraal. De hoofdpersonen worden allemaal erg goed beschreven en je kan je goed voorstellen hoe het gegaan is allemaal.

Het duurde echt even voordat ik er helemaal in zat en soms moest ik me er wel toe zetten om te lezen. Toch wil je weten hoe het verder gaat en wat de reden is van de moeilijke omgang tussen de vrienden. Het boek heeft 320 pagina’s en bij ongeveer pagina 200 zat ik er pas echt in, maar toen kon ik ook niet meer stoppen met lezen.

Ik vond dat het verhaal soms lastig door elkaar heen liep en door de perspectiefwisselingen was het vaak niet helemaal duidelijk vanuit wie het verhaal verteld werd. Het verhaal ging ook heen en weer naar verschillende periodes. Door de tip van Rita ben ik er wel achter gekomen dat de schrijfstijl van Nicci Gerrard niet zo aan mij besteed is. Ik vond het in dit boek in ieder geval soms vrij langdradig. Ik denk dat ik niet zo snel nog eens een boek van deze auteur ga lezen.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Marina

Dat is best moeilijk, Marina. Er komen veel titels bij me op maar na het bekijken van je reeds gelezen boeken, zie ik dat er veel boeken tussen zitten die je al gelezen hebt. Je houdt van romans en thrillers, echte chicklits maar ook wat diepgaandere romans. Ik heb heel lang getwijfeld tussen twee boeken, maar kies dan toch iets wat ik vorig jaar zelf heb gelezen en waar ik blij van werd. Mijn tip voor jou is: Echte liefde vind je in de boekhandel van Veronica Henry. We houden van boeken, dus dat is altijd goed, het speelt zich af in Engeland wat ook altijd iets romantisch heeft en het is gevuld met liefde. Genieten dus!

Over Echte liefde vind je in de boekhandel

Nightingale Boeken, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijke en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar geliefde, pas overleden vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlow, een goede vriend van haar vader die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht. En dan is er nog Sarah, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook. Wat was haar echte reden om zo vaak naar de boekhandel te komen?

Marina, ik wens je veel leesplezier en ben benieuwd wat je vindt van mijn tip.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan de lezersestafette? Kijk dan hier wat je daarvoor moet doen.

 



Reacties op: Lezersestafettetip: Wilma tipt Marina

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard is een Britse schrijfster. Samen met Sean French vormt ze het alom...

Veronica Henry

Veronica Henry

Veronica Henry werkte als scriptschrijver voordat ze romans ging schrijven. Ze w...