Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw! Een luisterboek-feuilleton van Rian Sevenhuijsen

op 06 december 2018 door

Een gloednieuw feuilleton als podcast-luisterverhaal? Wie wil dat nu niet? Het is een idee van Rian Sevenhuijsen, een geweldig idee en natuurlijk is de Feelgood Club er als de kippen bij om dit nieuwtje als eerste de wereld in te brengen!

- door Marieke -

dd919e85a76191697b0c006f8fa1cfb0.jpg

Wie is Rian Sevenhuijsen?

99027951f196f340a3aafe6baf6c66ec.jpegMisschien ben je haar al eens tegengekomen op Facebook, dat kan want daar post ze regelmatig berichtjes. Of misschien heb je haar al eens voorbij zien komen op onze Feelgood Club spot? Rian Sevenhuijsen is auteur. Ze heeft twee boeken uitgebracht onder haar pseudoniem Kate Paris! Gaat er nu een belletje rinkelen? In oktober 2017 hebben we haar al een keer geïnterviewd en ze schreef vorig jaar ook een kerstverhaal voor onze spot.

Niet zo lang geleden hebben we op de Feelgood spot al de cover van haar nieuwste roman (Een omweg naar geluk) mogen onthullen. En Nathalie en Diana deden al eens een buddyread met haar eerste boek Een ondertoon van liefde. Het zijn de eerste twee boeken uit een serie van drie, waarbij wijnen en liefde een grote rol spelen.

En nu komt ze met iets nieuws! Een podcast feuilleton, oftewel een luisterboek in 73 (!) delen van elk ongeveer 10 minuten. Een feuilleton via Facebook is niet nieuw, we schreven er al eens een blog over, maar een luisterboek-feuilleton is dat wel. En wij zijn er trots op dat we deze mogen aankondigen.

dd919e85a76191697b0c006f8fa1cfb0.jpg

Een Podcast feuilleton, hoe werkt dat nu precies? We vroegen het aan Rian zelf.

Hoe kwam je op het idee?

Het idee voor een doorlopend verhaal is natuurlijk niet nieuw. Vorig jaar ging een aantal schrijvers me voor met dagelijkse feuilletons op Facebook en ook dit jaar konden lezers daar verschillende, ontzettend leuke, verhalen vinden. Toen Olga Hoekstra (Tinteling Romance) me ergens in de lente vroeg of ik daar ook iets voor zou voelen, hoefde ik niet lang na te denken. Dat leek me wel wat!

En hoe werd dat idee een luisterboek?

Tijdens een gesprek met mijn schijfvriendinnetje Aline (van Wijnen) een poosje daarna, waren we het er allebei over eens dat een luisterverhaal ook wel heel leuk zou zijn. Dat zou betekenen dat je zelfs in bed nog je koptelefoon op kan zetten om lekker een minuut of tien te luisteren voordat je gaat slapen. Of tijdens het koken. Of in de auto.

En zo ontstond het idee voor een podcast-roman. Waarmee we natuurlijk ook inspelen op de steeds groter wordende vraag naar audiobooks. Het verhaal is geschreven en gesproken door mij, Rian Sevenhuijsen. Een nieuwe vertelvorm en een nieuwe naam. Nou ja, eigenlijk niet natuurlijk, want dit is mijn eigen naam, maar de meeste lezers kennen mij als Kate Paris, schrijfster van feelgood met een stukje erotiek. In de podcast-roman ligt de nadruk daar niet meer op. Het draait meer om het ontdekken van de liefde. En van jezelf.

Dus meer Rian en minder Kate?

Nu even Rian. Kate Paris verdwijnt niet naar de achtergrond. Het derde deel van de Sommeliers-serie verschijnt in september 2019 gewoon onder mijn pseudoniem. 

Hoe kunnen we gaan luisteren?

Vanaf 6 december (20:30) kun je elke dag een nieuwe aflevering van Tussen Licht en Donker beluisteren via Soundcloud. De link naar de eerste aflevering vind je hier (Ga naar Soundcloud) En dat vervolgens 73 dagen achter elkaar. De link komt ook op mijn auteurspagina op Facebook (Ga naar Facebook pagina). Op deze pagina komt ook extra informatie bij het verhaal. En in het voorjaar van 2019 verschijnt de podcast als paperback en e-book!

Waar gaat Tussen licht en donker over?

De hoofdrol is voor Amber Wolf, een nieuw karakter. Samen met haar ga ik luisteraars meenemen op een bijzondere reis door Noorwegen. Omdat ik daar zelf ruim twee jaar heb gewoond en de meeste plaatsen die Amber bezoekt ook zelf heb gezien, is dit een verhaal dat extra dicht bij me staat.

Heb je een korte samenvatting van het verhaal?

Amber weet best waarom haar grote zus haar een reis naar Tromsø cadeau heeft gedaan. Tess wil altijd het beste voor iedereen, onder het motto ‘bad ideas make the best memories’. Alleen heeft Amber dit keer weinig behoefte aan haar ongevraagde hulp. Ze moet een baan vinden. En een eigen huis. Toch gaat ze op pad, vastbesloten om dan vanuit Noorwegen maar stap twee en drie van haar vier-stappenplan te regelen - ze kan het ticket dat Tess met haar bescheiden inkomen heeft geregeld moeilijk weigeren. 

Een vroege sneeuwstorm helpt haar plannen halverwege de heenreis al om zeep. Ze strandt op Oslo, samen met het beroemde fotografen-duo Stormraaf, dat haar uitnodigt de nacht niet op het vliegveld, maar in de stad door te brengen. Amber besluit voor een keer niet naar haar verstand te luisteren, precies zoals Tess haar altijd adviseert. Nooit had ze kunnen bedenken dat ze die nacht mee zou doen aan een romantisch experiment met vrijbuiter Raaf, waarbij ze zesendertig vragen moeten beantwoorden om te kijken of ze verliefd op elkaar kunnen worden.

Als Amber haar reis eindelijk kan vervolgen, zijn er nog een aantal vragen over, die ze tot groot ongenoegen van Raafs oudere broer Storm, via WhatsApp verder beantwoorden. De gevolgen zijn niet te overzien. Langzaamaan leert Amber dat je wel kunt denken dat je je leven volledig hebt uitgestippeld, maar dat het lot toch iets anders kan beslissen.
dd919e85a76191697b0c006f8fa1cfb0.jpg
Tot zover alle informatie over deze nieuwe vorm van luisteren! Wij zijn zeer nieuwsgierig naar het verhaal en zijn net als de uitgeverij Tinteling Romance erg blij met het feit dat Rian Sevenhuijsen de eerste Nederlandse auteur is die een vervolgverhaal op social media zo aanpakt!

Ga jij met ons meeluisteren? 

Om alvast in 'the mood' te komen, hierbij een combi van twee foto's die Tussen licht en donker typeren. Ook dit plaatje is een link naar de Souncloud podcast. Vandaag 6-12-2018 20:30 komt het eerste deel online. Mis het niet!
04918ecb0a07235837c984f9c86057f8.jpg
Foto's van Photo by Greg Rakozy on Unsplash en Photo by Christopher Burns on Unsplash



Reacties op: Nieuw! Een luisterboek-feuilleton van Rian Sevenhuijsen

Meer informatie

Gerelateerd