Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw in februari!

op 03 februari 2019 door

Welkom in deze nieuwe maand! Wat heeft februari voor ons in de petto? In ieder geval een mooie stapel nieuwe boeken, want ook in februari verschijnen er weer prachtige nieuwe titels. Ben je klaar om je verlanglijstje aan te vullen? Hier komen ze!

Door: Janneke

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

d8d237634a3bf587a4c8feed6776a19f.png

Echte liefde - Courtney Maum (1 februari)

Dit is Sloane Jacobsen: ze is vervreemd van haar familie, heeft een picture perfect-relatie met een social-mediaster, is beste vrienden met de stem van haar zelfrijdende auto en is een internationaal succesvol trendwatcher. De perfecte kandidaat om bij techgigant Mammoth de strijd om de virtuele consument te leiden. 

Maar wanneer ze in dit online walhalla overal signalen opvangt dat echt contact de nieuwe trend is, zoekt haar machtige baas de confrontatie en begint Sloane te twijfelen aan haar eigen voorspellingen. Durft ze te kiezen voor wat ze zich al zo lang ontzegt: liefde en verbinding?

De fout - Elle Kennedy (26 februari)

John Logan lijkt het perfecte leven te hebben: hij is een van de sterren van het succesvolle ijshockeyteam, haalt goede cijfers en over aandacht van vrouwen hoeft hij zeker niet te klagen. Met zijn goeie looks en vrolijke persoonlijkheid pakt hij iedereen in. Op een avond klopt hij in een studentenflat aan, op zoek naar het feestje van Danny. Maar Danny blijkt daar helemaal niet te wonen. Wie er wel woont is Grace, een mooi meisje dat psychologie studeert.

Ze raken aan de praat en uiteindelijk belanden ze samen op de bank om een film te kijken. Ze hebben een ontzettend leuke avond, maar Logan denkt alleen dat hij beter bij Grace uit de buurt kan blijven, omdat hij gevoelens heeft voor iemand anders. Dit vertelt hij haar op het slechtste moment ooit. Wanneer hij zich realiseert dat hij een grote fout heeft gemaakt omdat hij gek is op Grace, is het al te laat. Ze wil hem zijn fout niet vergeven. Of kan hij haar toch overhalen?

Ik wil niet voor je vallen - Christina Lauren (1 februari)

Carter en Evie ontmoeten elkaar op een Halloweenfeestje en hebben meteen een klik. Het feit dat ze allebei agent zijn bij twee concurrerende bedrijven in Hollywood schrikt ze niet af. Maar wanneer die twee bedrijven gaan fuseren en er maar één baan overblijft, slaat de sfeer om. Carter en Evie moeten strijden voor dezelfde positie.

Wat een mooie, nieuwe liefde had kunnen zijn, verandert in een totale oorlog. Ze halen alles uit de kast om elkaar te overtreffen. Welke emotie gaat het winnen in deze bijzondere haat-liefdeverhouding?

ca8582de9835580219e4098f4efde60a.png

Crazy Rich Asians - K. Kwan (26 februari)

Een uniek inkijkje in de wereld van de schatrijke Aziatische elite. Als Rachel door haar vriend Nicholas wordt uitgenodigd een zomer in Singapore door te brengen om zijn familie te leren kennen, weet ze dat dit de eerste stap is naar een huwelijksaanzoek. Wat ze niet weet, is dat Nicholas een van de allerrijkste en meest gewilde huwelijkskandidaten van Azië is. En dat de societydames absoluut niet van plan zijn de hoofdprijs aan hun neus voorbij te laten gaan...

De leesclub aan het einde van de wereld - Sophie Green (12 februari)

In de Australische outback wordt het leven beheerst door twee seizoenen: de maanden waarin het regent en de maanden waarin de droogte heerst. Het bestaan op de uitgestrekte boerderijen is hard, en geïsoleerd. Het is 1978, en er bestaan nog geen mobiele telefoons of internet. De bewoners van deze weidse maar onverzoenlijke wereld zijn op zichzelf aangewezen.

Sybil ziet hoe haar schoondochter Kate worstelt met de eenzaamheid, en samen met haar oudste vriendin Rita smeedt ze een plan: een leesclub. De Amerikaanse Della, die op een naburige boerderij werkt, en Sallyanne, die in het stadje ‘verderop’ – ruim een uur rijden – woont, maken de groep compleet. 

Twee keer per jaar overbruggen vijf vrouwen de immense afstanden die hen scheiden om samen een boek te bespreken – en daarmee ontstaan vriendschappen die hun levens zullen veranderen.

Losgeslagen - Abbi Glines (15 februari)

Jason is het zat om in de schaduw van zijn rocksterbroer te leven. Hij vertrekt naar Sea Breeze, Alabama, om wat stoom af te blazen. Daar komt hij nieuwe mensen tegen en beleeft hij de tijd van zijn leven. Tot hij een bijzondere vrouw tegenkomt. Maar verliefd worden op de plaatselijke bad girl behoort absoluut niet tot zijn plannen.

f4644c783b2e8dda46ecd740d6dd3f5f.png

Vertrouwen of verliezen - Audrey Carlan (12 februari)

Honor is een highsocietyprinsesje dat schoon genoeg heeft van haar lege leventje. Geld en status zijn jarenlang alles voor haar geweest – en hebben haar de liefde van haar leven gekost. Hij is weg, voorgoed verdwenen, en zij heeft zich nog nooit zo beroerd en eenzaam gevoeld.

In de hoop van haar liefdesverdriet en zelfhaat af te komen, wendt ze zich tot Lotus House Yoga – en wordt daar geconfronteerd met de grote, knappe, donkere Nicholas Salerno. Hij is alles wat zij niet is: hij leeft elke dag alsof het zijn laatste is, houdt van zijn familie, en als hij iets wil gaat hij er met tomeloze energie achteraan. Honor wordt meegesleept door zijn passie, maar vreest de dag dat hij zal ontdekken wat zij tot elke prijs verborgen wil houden.

Molly en het kattencafé - Melissa Daley (12 februari) 

Wanneer de jonge cypers Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie katten-hatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuw thuis te vinden. Maar als ze na een lange tocht door de hobbelige straten van Stourton loopt, lijkt een nieuw huis verder weg dan ooit… 

Tot op een dag café-eigenaresse Debbie haar vindt. Net als Molly is ook Debbie zoekende. Pas gescheiden en met een dochter om voor te zorgen, doet ze alles wat ze kan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Maar niet alleen financieel is het lastig, Debbie wordt ook tegengewerkt uit onverwachte hoek. Is de oplossing misschien dichterbij dan ze denkt? Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen? 

In je dromen ga jij - Inge van der Krabben (8 februari)

Op het sterfbed van haar moeder krijgt de veertigjarige Mariam een opdracht die haar leven op zijn kop zet: vind mijn eerstgeboren zoon voor ik sterf, maar houd het geheim. Kan ze voldoen aan de laatste wens van Safia? Overweldigd door vragen en emoties regelt Mariam haar vertrek naar haar geboorteland Marokko. 

Aya, Mariams dochter, staat op het punt van trouwen. Ze heeft haar ouders ook iets op te biechten, maar is bang om haar hart te volgen. In Marokko leert Mariam een andere kant van Safia, en van zichzelf, kennen. En vindt ze op tijd de verloren broer? 

b746f3d2c934d611bf5c406fccf57310.png

Zonnekind - Rachel Fordham (19 februari)

Iowa, 1881. Zeven jaar geleden stapte Em uit een van de kinderentreinen uit het Oosten, hopend op een betere toekomst. Maar het leven in het Westen is niet wat ze verwacht had. Als haar voogd wordt vermoord, ziet de nu 19-jarige Em eindelijk haar kans schoon om haar zusje Lucy te zoeken.

Maar dat kan ze niet alleen. Caleb, de sheriff van Azure Springs onderzoekt de moord. Hij is vastbesloten deze zaak op te lossen om indruk te maken op zijn ouders en de rest van het stadje. Em is niet gediend van zijn botte manier van doen, maar het duurt niet lang voordat ze realiseert dat Caleb misschien wel degene is die haar kan helpen. Zullen ze samen Lucy vinden?

Sprong in het diepe - Bella Andre (5 februari)

Deel drie van de Seattle Sullivans-serie. Ian Sullivan is succesvol in alles wat hij onderneemt… behalve in de liefde. Hij is vastbesloten nooit meer zijn hart te verliezen, en dat lijkt hem ook te lukken, tot hij een beeldschone actrice ontmoet. 

Tatiana Landon is een van de geliefdste sterren van Hollywood, en aan mannen geen gebrek. Toch wacht ze al haar hele leven op de ware liefde, en als ze Ian ontmoet is ze ervan overtuigd hem gevonden te hebben. Maar zo vastbesloten als Tatiana is om Ians hart te veroveren, zo koppig is Ian om het af te sluiten. Zal Ian op tijd beseffen dat er ook voor hem maar één de ware is en zal hij dan de sprong durven wagen?

Jij, Ik, Alles - Catherine Isaac (12 februari)

Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.

Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

183ba5e16c89a1d9f5dcc44355ac587e.png


Alles tussen jou en mij
 - Susan Wiggs (26 februari)

Caleb Stolz heeft zijn broer op diens sterfbed beloofd dat hij zijn twee jonge kinderen zal grootbrengen. Dit betekent dat hij terug moet naar zijn amish-wortels en weer in de kleine gesloten gemeenschap moet gaan wonen die hij jaren eerder heeft verlaten. Het valt hem zwaar, maar toch is hij gelukkig op de boerderij met zijn neefje en nichtje. Tot het noodlot toeslaat en zijn neefje zwaargewond raakt.

Caleb kan niet anders dan het kind met een helikopter naar een ziekenhuis in de stad laten brengen. Een keuze waarmee hij zich de woede van de hele amish-gemeenschap op de hals haalt. Hij staat er alleen voor, maar dan ontmoet hij Reese Powell, een toegewijde arts tot wie hij zich onmiddellijk aangetrokken voelt, hoewel hij beseft dat het nooit iets tussen hen zal kunnen worden.

De zomer van mijn leven - Fiona Valpy (februari)

Ella voelt haar einde naderen en kijkt terug op een leven dat veel vreugde, verdriet en ingrijpende keuzes heeft gekend. Ze vraagt haar kleindochter Kendra of ze haar levensverhaal wil opschrijven.

In 1938 verandert het leven van de dan zeventienjarige Ella volledig als ze een zomer lang verblijft op het prachtige Franse eiland Île de Ré. Daar ontmoet ze de charismatische, creatieve Christophe. Ze raken onafscheidelijk. Voor het eerst in haar leven voelt Ella zich echt vrij, maar haar vrijheid is van korte duur: de Tweede Wereldoorlog staat op het punt uit te breken en Ella wordt teruggeroepen naar Schotland, waar ze zich aanmeldt bij het verzet. De oorlog wordt steeds grimmiger en Ella raakt onherroepelijk steeds verder verwijderd van de zorgeloze dagen op het Île de Ré. Ze wordt gedwongen een beslissing te nemen die haar leven drastisch zal veranderen.

Ella en Kendra groeien steeds verder naar elkaar toe. De gesprekken met haar grootmoeder geven Kendra, die worstelt met een moeilijke periode in haar leven, een rust en inzicht die ze anders misschien nooit zou hebben gevonden. En beide vrouwen realiseren zich dat het niet erg is als je fouten en -vergissingen maakt, dat maakt het leven uniek, bijzonder en de moeite waard.

De vergeten brief - Kate Morton (5 februari)

Edie Burchill en haar moeder hebben nooit een goede band gehad, maar wanneer er een verloren gewaande brief wordt bezorgd met Millderhurst Castle, Kent als retouradres, begint Edie te vermoeden dat haar moeder achter haar emotionele afstandelijkheid een oud geheim verbergt.

Edie weet dat haar moeder als vijftienjarig meisje tijdens de oorlog werd geëvacueerd uit Londen, zoals vele Londense kinderen. Ze heeft toen in Millderhurst Castle gewoond, bij de familie Blythe: de mysterieuze Juniper, haar tweelingzussen, en kinderboekenauteur Raymond, hun vader.

Edie besluit de excentrieke gezusters Blythe te gaan opzoeken. De drie oude dames wonen nog steeds samen in het inmiddels verwaarloosde kasteel; de tweeling zorgt voor Juniper, die gek is geworden nadat haar verloofde haar in 1941 verliet. Stap voor stap begint Edie de knoop van haar moeders verleden te ontwarren. Maar er ligt ook een schokkende waarheid op ontdekking te wachten...

53bb4202c05c1cb4484f31dfc96741ac.png

Silhouet van ijs - Sandra Berg (12 februari)

Penelope leidt een teruggetrokken bestaan. Dan treft ze haar enige vriendin en buurvrouw Emma, een oudere vrouw, bewusteloos aan in haar antiekwinkel. Emma droeg altijd een boek met zich mee. Terwijl zij in het ziekenhuis ligt, gaat Penelope op zoek naar de schrijver. Maar hij is een van moord beschuldigde man die spoorloos is verdwenen. En Emma’s familie wil de beademing gaan stopzetten, waardoor de tijd dringt. Romance meets mystery.

Het Rosie Resultaat - Graeme Simsion 19 februari

Voor alle Rosie-fans verschijnt eindelijk het derde deel over Don Tillman en Rosie! Het Rosie Resultaat van Graeme Simsion is weer even hilarisch en herkenbaar als Het Rosie Project en Het Rosie Effect.

Hudson, de zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, is elf als het gezin terug verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hij was zelf toen een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje ‘anders’. Don besluit het Hudson Project te starten.

Met hulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Sociale vaardigheden, sport, vrienden: alle kwesties pakt Don planmatig aan. Maar Hudson is niet alleen Dons zoon, maar ook die van Rosie, en hij laat zich tot Dons verrassing niet zomaar in een project vangen.

Nee heb je - Charlotte de Monchy (1 februari)

Als Bobbie verplicht op een ergonomische bal zit bij de bedrijfscoach, en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt als ze zich iets probeert te herinneren, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxeresort kan bouwen. De intentieverklaring is al getekend. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.

Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk de intentieverklaring nooit eerder te hebben gezien. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is zij het misschien zelf die het roer radicaal moet omgooien?

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Welke boeken kan jij niet wachten om te lezen? Laat het ons weten in een reactie!



Reacties op: Nieuw in februari!

Meer informatie

Gerelateerd