Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw in mei!

op 01 mei 2019 door

Welkom in mei! Aan de start van deze nieuwe maand krijg je, zoals je van ons bent gewend, weer een overzicht vol met nieuwe boeken die gaan verschijnen! Er komen behoorlijk wat nieuwe titels aan dus mocht je nog keuzestress hebben of gewoon zin hebben in een nieuw boek? Wij helpen je! 

Door Janneke

31a845df6b878932befbaa3f1d2dc465.png

Met de beste bedoelingen - Susan Anne Mason (14 mei)
Canada, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Om haar zus te helpen bij een nare strijd om de voogdij over haar zoontje Christian, solliciteert Grace Abernathy onder een valse naam naar een positie als kindermeisje bij de rijke grootouders van de jongen. Ze ontdekt tot haar verbazing dat ze een zwak heeft voor Christians voogd. Maar hij is al verloofd, en wel met een vrouw die een vreselijke stiefmoeder zou zijn…

Hopeloos - Abbi Glines (20 mei)
Verslaving zit in Krits aard en vrouwen zijn altijd zijn favoriete obsessie geweest. Het past nu eenmaal in het leven van een leadzanger in een band. Hij kan elke vrouw krijgen die hij wil, altijd en overal. Op één na dan.

Blythe is het gewend om alleen te zijn, het strenggelovige gezin waarin ze opgroeide, accepteerde haar nooit als een eigen kind. Dan krijgt ze de kans om op zichzelf te wonen in een appartementencomplex. Als ze tijdens een lawaaiig feestje van haar bovenbuurman gaat klagen, wordt ze overgehaald om te blijven.

De verloren soldaten - Liz Trenow (28 mei)
Ieper, 1919. De oorlog is afgelopen, maar honderdduizenden mannen zijn nooit thuisgekomen. Van vele verloren soldaten is niets bekend over wat hen is overkomen. Drie vrouwen reizen naar België, in de hoop het lot van hun geliefden te achterhalen.

Ruby is haar man verloren, Alice zoekt haar broer en over Martha’s oudste zoon is niets bekend. Ieder van hen heeft haar eigen redenen om de tocht te maken, ieder van hen draagt een geheim met zich mee. Maar alle drie moeten ze in het reine komen met het verleden voor ze kunnen beginnen aan hun toekomst.
f7b17ac0fa859ffaf598cf37563c91be.png

Verknocht - Lisette Jonkman (15 mei)
Na Verkikkerd en Verslingerd is Lucy terug in het langverwachte laatste deel Verknocht van Lisette Jonkman, een heerlijke feelgoodroman waarin Lucy op een kruispunt in haar leven staat...

Wat als je moest kiezen tussen een halfjaar tentamens herkansen of een week lang de visagie van een echte filmster verzorgen in Toscane? Lucy weet het wel. In Verknocht is ze plots de persoonlijke visagist van Aris Brandt, ’s lands beroemdste (en begeerlijkste) acteur. Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Ze heeft Olivier, toch? Maar in die relatie lijkt iets niet helemaal goed te zitten. Of verbeeldt ze het zich? Bovendien heeft Lucy het erg druk, als ceremoniemeester voor de bruiloft van Hermelien en Paladin, én ze maakt zich zorgen over het feestleven van haar vriendin Abby in het buitenland. Tel daar haar studielast bij op en het is niet héél vreemd dat ze sommige signalen over het hoofd ziet. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is...

Zonder mij - Dani Atkins (7 mei)
Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders. 

Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

Ik wist het al - Kristin Harmel (1 mei)
Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?

Als ze steeds vaker droomt over Patrick – dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben – brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?

c010b14bab6b8431d3a86709f2b87c5f.png

Het lied van wind en water - Marja Visscher (21 mei)
Als Jacob zijn vrouw en hun kind verliest in het kraambed, kan hij geen weg vinden met het verdriet en het gemis, totdat hij besluit met zijn boot naar Noord-Nederland te varen. In alle stilte op het water wordt hem duidelijk dat hij een totaal andere richting moet inslaan in zijn leven. Hij verruilt de advocatuur, waarin hij tot dan toe werkzaam was, voor de landbouw. ‘Lied van wind en water’ vormt het begin van de Badhoeve-trilogie van Marja Visscher.

Het huis aan de Vecht - Margreet & Reina Crispijn (7 mei)
Setting is Huize Vechtlust in Wetteringen, aan de Overijsselse Vecht, een voormalige adellijke woning die nu is verbouwd tot chic seniorencomplex. De vijf vrouwen Carly, Susanne, Barbara, Fien en Nienke komen als nieuwe medewerkers aan op Huize Vechtlust. In het begin is alles pais en vree, maar dan gebeuren er steeds meer vreemde dingen. 

De bijenkoningin - Laura Frantz (21 mei)
De Schotse Lark MacDougall ziet met lede ogen aan hoe de vrouw van haar jeugdvriend en kasteelheer Magnus Macleish zichzelf steeds dieper in de nesten werkt. Omwille van Magnus ontfermt ze zich over zijn echtgenote, en met haar kruidenkennis bereidt ze een tinctuur die het stel zal helpen met zwanger raken. Maar als Magnus’ vrouw plotseling overlijdt, worden Magnus en Lark van moord beschuldigd, verstoten en als bedienden verkocht. Los van elkaar moeten ze een nieuw bestaan opbouwen in de Nieuwe Wereld. Zullen ze elkaar ooit terugvinden?

ee0828b99750c0a8a93b51f3e0449cc8.png

Verovering - Kristen Callihan (21 mei)
De regels:

1. We zoenen niet
2. We blijven niet bij elkaar slapen
3. We vertellen dit aan niemand
4. We worden NIET verliefd

Anna Jones wil maar één ding: met goede cijfers haar diploma halen. Verliefd worden op Drew Baylor, de quarterback van het footballteam, is ze niet van plan. Drew mag dan wel belachelijk sexy en heel charmant zijn, hij staat altijd in de aandacht, en als hij volgend seizoen voor een team in de NFL gaat spelen zal dat alleen maar extremer worden. Dat lijkt Anna helemaal niks, dus meer dan scharrelen met strenge afspraken kan Drew vergeten.

Drew is echter niet van plan om het daarbij te laten. Hij vindt alles leuk aan Anna: ze is slim, mooi en niet op haar mondje gevallen. Als footballspeler heeft hij geleerd om altijd te blijven vechten voor wat hij wil. En hij wil Anna. Dus moet hij een plan bedenken om Anna haar eigen regels te laten breken…

Eline - Michelle Visser (15 mei)
De welgestelde Eline heeft, ondanks de Eerste Wereldoorlog die woedt in Europa, een goed leven in universiteitsstad Leiden. Tot haar echtgenoot Wieger voor langere tijd archeologisch onderzoek gaat doen op het Drentse platteland en Eline hem besluit te volgen met hun twee kinderen.

Eline valt op als een exotische vogel in het streng gereformeerde Drentse gehucht, waar het stadse gezin niet door iedereen met open armen wordt ontvangen. Als de Spaanse griep toeslaat ondersteunt Eline de plaatselijke arts waar ze kan, maar de ondervoede bevolking heeft zwaar te lijden en Eline en haar naasten worden zelf ook ziek. Ondertussen komt het niet-aflatende bloedige nieuws over de Grote Oorlog ineens veel dichterbij wanneer Duitse familieleden van Wieger niet teruggekeerd blijken te zijn van het slagveld.
Als het gezin na de oorlog terugkeert naar Leiden, zijn niet alleen zij veranderd door hun ervaringen. Vrouwen strijden voor kiesrecht, arbeiders komen in opstand, grootmachten wankelen. Kan Eline weer haar bevoorrechte leven oppakken, of grijpt ze de uitdagingen van haar tijd aan om boven zichzelf uit te stijgen?

De madonna van de bergen - Elise Valmorbida (28 mei)
Maria Vittoria is vijfentwintig wanneer haar vader thuiskomt met de man die haar echtgenoot zal worden. Het is 1923, en Maria is blij dat ze kan trouwen en haar ouderlijk huis in een klein dorpje nabij Venetië kan verlaten, met zelfgeborduurd beddengoed en een Mariabeeldje. Ze krijgt vijf kinderen en werkt met haar man in hun eigen winkeltje. Maar haar leven blijkt minder overzichtelijk dan ze had verwacht: barre tijden breken aan in het bergdorp. Je moet voorzichtig zijn, omdat onder het fascisme de regels bijna dagelijks veranderen. Maria beschermt koste wat kost haar gezin tegen de gevaren van buitenaf. 

18cf2c5f787881227ae18421168e01a3.png

De imperfecte vrouwenclub - Sylvia Van Driessche  (23 mei)
Alexa is 32 en heeft het helemaal gemaakt. Ze werkt als journaliste bij een glamoureus vrouwenblad en is verloofd met een advocaat. Het huwelijk hangt echter als een zwaard boven haar hoofd. Wanneer ken je iemand echt en hoe weet je of je hem of haar kan vertrouwen? Als Alexa ontdekt dat haar baas losse handjes heeft en dat de toekomst van het tijdschrift op losse schroeven staat, besluit ze zelf op onderzoek te gaan. Haar omgeving lijkt het begrip trouw niet zo nauw te nemen, en ook Alexa blijkt niet helemaal zuiver op de graat. 

Hotel Lonely Hearts - Heather O'Neill (7 mei)
Montreal, 1914. Twee baby’s worden midden in de winter achtergelaten in een weeshuis. Allebei blijken ze uitzonderlijke talenten te bezitten: Pierrot is een wonderkind op de piano, Rose brengt met haar dans en gevoel voor komedie overal waar ze komt vreugde. De kinderen worden verliefd op elkaar en dromen van een toekomst waarin ze de meest extravagante en verleidelijke circusshow ter wereld zullen opzetten.

Als tiener worden de twee gescheiden. Beiden aan het werk gezet als hulp tijdens de Grote Depressie, zakken ze langzaam weg in de onderwereld van Montreal, overlevend door sekswerk, drugs en diefstal. Maar als Rose en Pierrot elkaar terugvinden – na jarenlang zoeken en wanhopige armoede – wordt de mogelijkheid van hun jeugddroom nieuw leven ingeblazen en doen ze alles om deze waar te maken. Al snel hebben Rose, Pierrot en hun troep van clowns en showgirls het gemaakt in New York, zowel op het podium als op straat. Noch het theater noch de onderwereld zal ooit hetzelfde zijn.

De boekbinder - Bridget Collins (9 mei)
Stel dat je verdriet kunt wissen. Stel dat je pijn kunt vergeten. Stel dat je een geheim kunt verbergen. Voor altijd! Emmett, een jonge boerenzoon, gaat in de leer bij een boekbindster. Zij weet dat hij de aangeboren gave heeft om herinneringen van mensen te wissen en in een boek vast te leggen. Een dergelijk boek kan zowel in goede als verkeerde handen vallen. Op een dag doet Emmett een verbijsterende ontdekking. In een kluis onder de werkplaats van zijn mentor ontdekt hij een boek met zijn eigen naam erop.

Een onvergetelijke historische roman die zich afspeelt in het Engeland van voor de industriële revolutie.

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

En welke boeken ga jij toevoegen aan je verlanglijstje? Laat het ons weten!



Reacties op: Nieuw in mei!

Meer informatie

Gerelateerd