Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze keuze van de maand april

op 13 mei 2023 door

Heel cliché, maar ik gooi hem er maar gewoon in: april doet wat-ie wil. En qua weer is dat exact wat de maand voor ons in petto had. Soms wat zonneschijn, maar vooral regen, regen en regen. Prachtig weer om je binnen terug te trekken met een goed boek. In deze eigenwijze maand lazen wij natuurlijk weer een paar prachtige boeken. Vandaag delen wij onze keuze van de maand april.

- Door Diana -

583530d63afab05e967955d2d3ee4cb0.png

Sanne

Terugkijkend op april heb ik echt een fantastische maand gehad. Niet alleen maakte ik met mijn gezin de grote oversteek voor een trip naar New York, maar las ik ook zes zeer diverse boeken die ik (op één na) met 4 sterren beoordeelde. De jeugdroman De tunnel van Anna Woltz vond ik erg mooi, niet alleen heeft het een historisch karakter, maar gaat het ook over opgroeien. Een aanrader. Ook las ik drie romans van Nederlandse schrijfsters die ik allemaal kan aanraden. Maar mijn tip van deze maand wordt uiteindelijk Belofte maakt schuld van Gilian King, een echte realgood met een mooie combinatie van romantiek en diepere onderwerpen.

a254d2f32dd172cd2215cbecb2663d08.png

Marieke

Mijn leesmaand april was leuk en divers. Er kwamen thrillers voorbij, een jeugdroman en een non-fictie boek, maar natuurlijk ook veel feelgoodromans. De meest verrassende was De dorpsdokter van Felicia Otten. Ik had het boek gereserveerd bij de bibliotheek en toen ik het in huis had ging het in drie dagen uit. Het speelt in Duitsland in de jaren '50. Er zijn nog veel vooroordelen naar vrouwen en een nieuwe vrouwelijke arts in een dorpspraktijk zorgt dan ook voor een hoop onrust. Veel perikelen in de liefde en op werkgebied voor hoofdpersonage Thea. Ik heb genoten van begin tot einde en kijk uit naar een volgend deel.

7cbe8805717595046a2261be2c2305a9.png

Amarins

April was voor mij een hele mooie leesmaand. Ik las van alles wat, een aantal korte verhalen, een serie en ook eens een cosy crime. Er was geen enkel boek dat echt teleurstelde al had ik van Het zonnetje in huis van Jill Mansell net iets meer verwacht. De o zo bekende humor van de schrijfster miste ik wat in het verhaal. Toch las het lekker weg en was het uiteindelijk een leuk verhaal. Er waren deze maand twee boeken op mijn gelezen lijst die er uit sprongen. Wacht met mij van Amy Daws vond ik verrassend leuk. Een new adult boek met een hoog smut-gehalte dat echt een super leuk verhaal had en lekker weg las. Maar mijn keus valt deze maand op Ik kies voor jou van Annette van Zuijlekom-de Zeeuw. Een boek dat op en top feelgood is, origineel is, leuke en realistische personages kent en waarbij ook even heerlijk gezwijmeld kan worden. Een aanrader! 

2c90760dd6854b8ecac58c4639f659cf.png

Diana

April was een mooie leesmaand voor mij. Ik las Een paardendief in Japan van Joke Reijnders en sloot daarmee de serie af. Ik sloot ook de Oneindig-serie van Olga Plonjee af met Hero's ondergang, een boek dat ik erg vreemd vond en dat ik vaak met een gevoel van verwarring las. Het werd bijna spannend, want van Een samenzwering aan het hof van Fernando Múñes heb ik erg genoten, maar niemand kan mijn heldin Colleen Hoover verslaan. Ik las in april Mijn belofte aan jou uit en ik begrijp niet hoe het kan, maar Hoover weet me altijd tot in tranen te ontroeren. Ook dit verhaal, over twee geliefden die elkaar kwijt raken in een situatie die hen eigenlijk moet binden, voelde ik me zo betrokken bij het verhaal en de personages. Ik blijf erbij: boeken van Colleen moet je gewoon gelezen hebben! 

97a3e6fa2b063b440f1aa85fe02fb162.png

Helma

Deze maand opnieuw bijna alleen maar goede, spannende en leuke boeken gelezen. Eigenlijk was er maar een boek dat me iets minder beviel, dus ik ben tevreden. Dat maakt natuurlijk de keuze om er een favoriet uit te kiezen wel lastig. Ik genoot van Podiumbeest dat ik las voor de leesclub die ik coördineer en ook van De wereld tussen jou en mij (binnenkort kan je in mijn review artikel lezen wat ik ervan vond). Maar met een nipte voorsprong kies ik toch voor De vrouwen van Bletchley Park. Ik luisterde het boek en schonk het al aandacht in De luisterboekhoek, maar dit boek verdient ook zeker een plekje bij Fabulous Feelgood. Sinds ik de Netflix serie over Bletchley Park heb gezien, ben ik geïntrigeerd geraakt in de rol die de vrouwen daar speelden. Het was ultra geheim en bijna op straffe van de doodstraf mochten zij daar nooit over spreken, ook niet na de oorlog. De spanning van de oorlog, de tijdsdruk waaronder de vrouwen in beide tijdlijnen werken en hun persoonlijke verhaal zorgen voor een intrigerend en soms emotioneel verhaal in een mooie combinatie van feiten en fictie. Een aanrader dus.

Welk boek dat je in april las staat bovenaan jouw aanraderslijst?



Reacties op: Onze keuze van de maand april

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Colleen Hoover

Colleen Hoover

Colleen Hoover (1979) is een wereldwijde bestsellerauteur en TikTok-sensatie wie...

Gillian King

Gillian King

Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze he...