Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Paaspuzzelen en winnen

op 22 april 2019 door

Vorig jaar waren we erg onder onder de indruk van de eerste roman van de Duitse Mechtild Borrman: Oorlogskind. We mochten haar ontmoeten op de uitgeverij en haar het hemd van het lijf vragen. Daar vertelde ze dat haar volgende roman zou gaan over een smokkelroute tussen Duitsland en Nederland net na de Tweede Wereldoorlog. Toen wij haar spraken was ze nog volop bezig met de research, maar inmiddels ligt Over de grens in de winkel. En dat boek kan je nu winnen. 

- door Helma -

Over Over de grens

Over de grens is het aangrijpende verhaal van Henni Schöning, die na het overlijden van haar moeder op jonge leeftijd de zorg krijgt voor haar jongere broertjes en zusje. Het verhaal is gebaseerd op een duister hoofdstuk uit de Duitse naoorlogse geschiedenis: kindertehuizen in de jaren vijftig en de smokkelroutes in het grensgebied om wat extra geld te verdienen tijdens de zware naoorlogse jaren. De jonge Henni is vanaf het begin betrokken bij de koffiesmokkel en kent de route over het verraderlijke moerasgebied op haar duimpje. Zij kan de smokkelaars, voornamelijk kinderen, veilig in het donker door het gebied loodsen. Maar vanaf 1950 gaat de georganiseerde misdaad zich met de smokkel bemoeien en schrikt de douane er niet voor terug op hen te schieten. En op een nacht gebeurt het ondenkbare: Henni’s zusje wordt neergeschoten. Henni wordt in een tuchtschool vastgezet. Vanwege de koffiesmokkel. Maar dat is slechts een deel van de waarheid. Haar jongere broertjes belanden in een katholiek kindertehuis, waar een van hen, Matthias, aan longontsteking sterft. Ook dat is slechts een deel van de waarheid…

Winnen - Winnen - Winnen

Als jij dit aangrijpende boek wilt winnen is het enige dat je moet doen onze pagina volgen en de puzzel maken. De overgebleven letters vormen samen de oplossing.

Stuur deze oplossing naar naar welovefeelgood@gmail.com en wie weet ben jij straks de gelukkige winnaar van dit aangrijpende boek. Meedoen kan tot 30 april 2019. Veel puzzelplezier!

ba6ed7acfb2458e70435bcd64c8fda22.png



Reacties op: Paaspuzzelen en winnen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mechtild Borrmann

Mechtild Borrmann

Mechtild Borrmann (Keulen, 1960) begon pas na een carrière als dans- en theaterp...